באמונה שלמה: הכירו את תמר יפרח, אמא, דתיה וזמרת
היא דתייה, רק בת 33 וכבר אם לארבעה, אבל לא מוותרת על האהבה הגדולה למוזיקה. תמר יפרח החיפאית מוציאה אלבום ראשון עם טקסטים מהמקורות

תמר יפרח צילום: יח"צ
מאז ומעולם היא כתבה והלחינה, אבל את הגיטרה פגשה לראשונה בגיל 15. לאחר מסע ממושך, יצא לאחרונה אלבומה "תמיד היה מזה קצת בעולם", בהפקתו של המוזיקאי המוערך אייל תלמודי.
האלבום מאופיין בגוון פולקי ומוזיקת עולם, עם טקסטים מהמקורות. שני סינגלים כבר שוחררו לרדיו: "ימושו" ו"את לא נמצאת". אחד הנגנים באלבום הוא אורי בראונר (כינורות), שניגן בעבר ב"בום פם".
"כל דבר שעשיתי במוזיקה הוביל אותי לשלב הבא בעשייה", מספרת יפרח, שבמקביל למוזיקה עוסקת בהוראת האמנות ומגדלת ארבעה ילדים. "לפני ארבע שנים הכרתי את אייל, דרך ההופעה 'יהודה הלוי פינת אבן גבירול', שעלתה בתל אביב. זה היה ערב של זמרים מוכרים שהלחינו משירי ימי הביניים, שאחיו אסף עיבד מוזיקלית.
"זה היה הסאונד שחיפשתי לשירים שלי ופניתי אליו. לצערי באותו השלב הוא לא היה זמין לעבודה, אך לשמחתי הוא הפנה אותי לאחיו המוכשר, והתוצאה הסופית הייתה מצוינת מבחינתי".
יוצאת דופן בחיפה
מתי כתבת את השירים המופיעים באלבום?
"באלבום שירים שאספתי מכל החוויות שחוויתי בחיי, החל מגיל 16 ועד לתקופת ההקלטות עצמן".
ספרי על "זה לא בשבילך", שמספר על קניית האישה בחתונתה על פי טקסט ממסכת קידושין שמופיע גם בכתובה.
"המטרה שלי הייתה לספר את הטקסט של חז"ל בצורה פשוטה, כדי לגרום לנשים להקשיב ולהביע את דעתן, ולא לצאת נגדו, אבל איכשהו זה יצר פרובוקציה קטנה בגלל התוכן בו הבעל מעביר את האישה לרשותו".
אין לך בעיה עם ההגבלה של "קול באישה ערווה"?
"ממש לא. ישנם רבנים שאומרים כי בימינו הנושא הזה לא רלוונטי ושהמושג הזה מתייחס במקור לדברים שבקדושה. אני יודעת שבחיפה אני דתייה יוצאת דופן, לכאורה, אבל למשל בירושלים יש ציבור שלם שמתייחס לדת כמוני. החומרים שלי פונים לכל אחד,
חילוני או דתי, אבל משום מה נדמה שאני כן פונה לנישה מסוימת ולכן הרבה יותר קל לי לקבוע הופעות. ואגב, ההופעה הקרובה שלי, בה מלווה אותי פסי קסל על חלילית ולחילופין על גיטרה, תהיה אכן בירושלים ב-13 באפריל, במועדון ה'קצה'".
"תמיד היה מזה קצת בעולם", תמר יפרח, 2011