ים של קומות: שכונת עיר ימים בנתניה עולה לגובה
ועדת הערר המחוזית דחתה את ההתנגדות של האופוזיציה העירונית לפרויקט של י.ח. דימרי, שבמסגרתו יתווספו 18 יחידות דיור לבניינים של 34 קומות "מדובר בתוכנית אלגנטית", קבעה החלטת הוועדה

במסגרת התוכנית שקידמו הוועדה המקומית וחברת י.ח. דימרי, אוחדו ארבעה בנייני מגורים לשני מגדלים של 34 קומות, ואושרה תוספת של 18 יחידות דיור. ועדת הערר של מחוז המרכז חלקה בהחלטתה שבחים לעירייה, וקבעה כי התוכנית החדשה עדיפה על התוכנית הישנה, מכיוון שיש בה ניצול טוב יותר של הקרקע.
פרויקט המגורים שבונה חברת י.ח. דימרי ברחוב אהוד מנור בפרויקט עיר ימים כלל במקור ארבעה בניינים של 120 יחידות דיור כל אחד, המיתמרים לגובה של 22 קומות.
עיריית נתניה קידמה תוכנית שלפיה יאוחדו ארבעה מהבניינים לשני מגדלים של 34 קומות. בתמורה לכך הוענקה בתחילה תוספת בנייה של 36 יחידות דיור, שהוקטנה בעקבות הביקורת הציבורית ל-18 יחידות בלבד.
קרן הגיש את הערר לצד ערר נוסף שהגישו תושבי הבניינים הסמוכים לפרויקט. בערר טען קרן כי תוספת הבנייה מהווה סטייה ניכרת מהתוכנית המקורית, וכי היא מנוגדת לעמדה המקצועית של מהנדס העיר ומינהל ההנדסה העירוני.
עוד טען קרן כי תוספת הבנייה באה לענות על הצרכים של בעלי הזכויות בקרקע ולא על צורך תכנוני כלשהו. העובדה שראש העירייה מרים פיירברג החליטה על צמצום תוספת הבנייה מעידה על כך ש"מדובר בסחר סוסים ולא בשיקול ענייני", כדבריו.
תושבי הבתים
עוד טענו הדיירים כי המגדלים החדשים יסתירו את נוף הים מדיירי הבתים ברחוב אהוד מנור. "מגדלים גבוהים כל כך יצלו על הבתים ועל חוף הרחצה, יחסמו אוויר ונוף ויפגעו בזכות הקניין שלנו", טענו השכנים בערר.
העירייה טענה בתגובתה כי בשכונה צפויות להיבנות 4,000 דירות, כך שתוספת של 36 יחידות דיור היא זניחה ושולית. עוד נטען כי מדובר בתוספת של שבעה אחוזים בלבד לפרויקט המגורים של דימרי, שכלל במקור 480 יחידות דיור. נוסף לכך, העירייה העלתה טיעון תכנוני לאיחוד המגדלים:
מכיוון שהמגרשים שעליהם נבנה הפרויקט סמוכים לקו החוף, אפשר על פי החוק לבנות עליהם רק בצדם המזרחי. מסיבה זו, טענה העירייה, היה אפשר לבנות רק שני בניינים צפופים שרוחבם עד 70 מטר, שישמשו חומה בשל 22 קומות.

התוכנית החדשה, נטען, קידמה הקמת מבנה אחד גבוה שרוחבו 40 מטר. בכך, נטען, התוכנית מיטיבה עם הסביבה. "קיימת הצדקה תכנונית לאשר מגדל אחד צר לעומת חומה רחבה ומסתירה", נטען בתגובת העירייה.
ועדת הערר, כאמור, דחתה את הערר. בהחלטתה נקבע כי יש להעדיף בנייה לגובה על פני בנייה נמוכה על שטח רחב. "בנייה כזו מותירה שטחים פתוחים רחבים יותר באופן המיטיב עם הציבור. חלופה זו אלגנטית יותר, תורמת לתכנון האזור ופותחת מבטים לים ממקומות רבים יותר". הוועדה קבעה עוד כי התוספת של 18 יחידות דיור אינה סוטה בצורה ניכרת מהתוכנית המקורית. עם זאת, קבעה הוועדה שתוספת הבנייה אינה יכולה לשמש תקדים לתוספות לפרויקטים אחרים בשכונה.
קרן: "הגשנו את הערר כי חששנו שתוספת יחידות הדיור תהיה תקדים מסוכן ופריצת סכר. אני שמח שוועדת הערר קבעה במפורש בהחלטתה שאין באישור תוספת יחידות הדיור החלקית שאושרה על ידה כדי להוות תקדים לשטחים אחרים בתחום תוכנית עיר הימים".