כאן היה פעם: מה קורה עם הפילים הלבנים בנתניה?

דווקא בנתניה עתירת הבנייה ניצבות זה עשרות שנים מפלצות בטון שאינן משרתות איש. מהדיבורים על מכירת כפר "החוף הירוק" לדונלד טראמפ לא נותר דבר, מהחלומות על שימורו של קולנוע "השרון" נותר רק שלט בד, ורק מלון גולדאר אולי ייגאל בקרוב על ידי יזם צרפתי

ויטלי קטייב | 28/12/2010 12:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שוק הנדל"ן הנתנייתי רושם בשנים האחרונות נתוני צמיחה אדירים. עשרות חברות בנייה פועלות בתחומי העיר ואלפי יחידות דיור חדשות מתווספות מדי שנה. על רקע זה בולטת העובדה כי ברחבי העיר ניצבים מתחמי נדל"ן מפלצתיים כשהם נטושים לחלוטין.
מלון גולדהאר
מלון גולדהאר צילום: זמן נתניה


בשעה שעיריית נתניה משקיעה מיליונים בתחום התיירות ובונה בזה אחר זה מלונות פאר, בחופי העיר אפשר למצוא את כפר הנופש "החוף הירוק" ובו 110 חדרים, המשתרע על רצועת חוף פולג בשטח של עשרות דונמים. המלון שומם זה עשור.

במקום פעל במשך 60 שנה אולפן עקיבא המפורסם, אך זה נסגר בקיץ 2008 עקב חובות של מיליונים. מאז התמקדה הפעילות הדועכת בקאנטרי קלאב, וגם הוא נסגר בשבוע שעבר לרגל שיפוצים, וזאת לאחר שהסערה גרמה נזקים חמורים למתקניו.

כיום שייך החוף הירוק לחברת "מנדין בע"מ" בבעלותו של אריק מימון – יהלומן ואיש עסקים נתנייתי המשמש גם כקונסול הכבוד של ליבריה בישראל. עם סגירת אולפן עקיבא בצו בית משפט השלום בכפר-סבא לפני כשנתיים, השלים מימון בעלות מלאה על כפר הנופש, אך עד כה לא השתנה מצבו של האתר:

"בסמוך למגרשי הספורט עוד עומדים החדרים המוזנחים ובהם ארונות ומיטות ואפילו טלוויזיות.
"אני לא נהנה ממקום ריק, ולכן אשמח לשתף פעולה. אנחנו מחפשים פתרונות, וזה לא קל. אנשים באים ומתעניינים, אבל אין שום דבר קונקרטי", אמר השבוע מימון.
אף אחד לא פנה אליי

"יש במקום פוטנציאל ענקי מבחינת השטח והמיקום הגאוגרפי", אומר בוריס צירולניק, הממונה על תיק התיירות במועצת העיר. "כבר משנות התשעים אף אחד לא עוסק בטיפוח של המקום".

לפני שנתיים התגלגל בעיתונות הארצית סיפור על פגישתה של ראש העירייה מרים פיירברג עם המיליארדר האמריקאי דונלד טראמפ, שהתלהב מהרעיון להקים מלון בחוף הירוק, ואף אמר שאם יצא הרעיון לפועל תהיה זו הפעם הראשונה שישקיע בישראל, אך לטענתו של מימון זו הייתה הצהרה חסרת כל תוכן: "אף אחד לא פנה

אליי, בוודאי לא דונאלד טראמפ. מעולם לא פגשתי בו. לדעתי זה היה ספין כמו כל ספין אחר".

בעיריית נתניה דוחים את דברי מימון, וטוענים כי "נציגיו של דונאלד טראמפ התעניינו ורצו לרכוש את השטח, אך שאנשי אולפן עקיבא, מסיבות השמורות עימם, החליטו למכור את השטח לאריק מימון. לא מדובר בשום ספין, נציגו של טראמפ, מר מייקל דזר אפילו ביקר בארץ. דבריו וטענותיו של מימון אינם ראויים להתייחסות, ואם הוא היה מוכן למכור את המקום היו רוכשים אותו ממנו גם היום".

בכיכר העצמאות, מאות מטרים ספורים משפת הים ניצב הדינוזאור הבא ברשימה – מלון "גולדאר". לפני יותר מעשור נשא המלון על 155 חדריו את דגל המלונאות היוקרתית בנתניה והיה מבוקש מאוד, בעיקר בקרב תיירים מצרפת בשל קרבתו למרכז העיר ולטיילת החוף.

במהלך חמש השנים האחרונות החליף המבנה בעלים פעמיים, ובשנת 2009 נמכר למשקיע צרפתי בשם ז'ילבר רוקח על ידי חברת "גמול" ב-25 מיליון שקל.

לאחר כמה ניסיונות ליזום עבודות שיפוץ ולהשיב עטרה ליושנה, נשאר הבניין שומם. עם זאת, לטענת צירולניק החלו הבעלים הנוכחיים בתכנון השיפוצים.

"הם כבר קיבלו אישור ממשרד התיירות, וכרגע הם עוסקים בחידוש בראשות האדריכל גבי טטרו. ציפינו לראות אותם בשוק התיירות בעונה שעברה, ועכשיו נקווה שמלון ייפתח לקראת העונה הקרובה".

לטענתו של טטרו, העבודות יימשכו במלון שנה לפחות, וגם זאת בהנחה כי אכן ייבחר היזם ז'ילבר להשקיע את הסכום הדרוש – שבעה מיליון דולר. "חשוב להבין, אנחנו עושים מלון מחדש כי אין בו כלום. אנחנו מחליפים הכול".

חלומות על שימור

עם זאת, טטרו מציין כי לאחרונה קיבל הנחיה להתחיל לקדם את הפרויקט באופן רציני, וקשרים ראשונים נוצרו עם קבלנים בנושא. במקרה של בית קולנוע "השרון" הממוקם בלב לבה של העיר, יש הרבה פחות מקום לאופטימיות. המבנה הוקם ב-1951 על ידי אהרן לנדה, יהלומן בכיר ופוליטיקאי מקומי, ושרד עד סוף שנות השמונים.

לאחר סגירתו בשל חוסר כדאיות כלכלית, עמד הקולנוע בשיממונו במהלך שני עשורים. בשנה שעברה, לאחר פניות רבות של תושבי העיר, החליטו בעיריית נתניה על פעילות יזומה לשימור המבנה, ואף גייסו לנושא את האדריכלית ניצה סמוק, הכוהנת הגדולה של השימור בתל-אביב.

ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג
ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג צילום: עומר מסינגר


ואולם בשל מחלוקת כספית בין העירייה לבין יורשי בית הקולנוע במשפחת לנדה (כיום מרחב), המקום נשאר כפי שהוא. סמוק, שהספיקה להתחיל בהכנות לשימור הקולנוע במטרה להפוך אותו למרכז תרבות לאמנויות השונות, סירבה להגיב בנושא מאחר שהיא עדיין עובדת עם עיריית נתניה בפרויקט אחר, אך ציינה כי העירייה נסוגה מהעניין.

"מה שנשאר בינתיים הם השלטים בחזית המבנה ובד ענקי שעוטף את גב הבניין ועליו הכתובת: "יש חלומות שראויים לשימור". במציאות, ממשיך המקום לשמש קורת גג לחסרי בית.

מעיריית נתניה נמסר בתגובה למצב בית הקולנוע: "בית הקולנוע השרון במרכז העיר נמצא בבעלות פרטית ואין באפשרות העירייה לרכוש את הקרקע בשל עלות גבוהה. בשנים האחרונות נעשו מאמצים רבים לנסות להגיע להסדרים לשם שימור.

עקב כך, בעלי הנכס עוכבו בביצוע תהליכים כדי לבדוק אפשרויות חלופיות לשימור. לגבי אופן השימור מדובר בתהליכים סטטוטוריים ארוכי טווח הדורשים מחשבה ועומק. לשם כך הפרויקטים מלווים ביועצי שימור מהטובים בארץ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/hasharon/ -->