יפו: עובדי המוסד הגריאטרי יוצאים לקרב על הפרנסה

עובדי המוסד הגריאטרי צהלון הכריזו על סכסוך עבודה וטוענים: הנהלת המוסד לא מאפשרת לעובדים להקים ועד שיילחם על זכויותיהם ואף מתנכלת לעובדים שהתאגדו. היום (ג') צפויים העובדים לקיים הפגנה במקום. הנהלת המרכז: נכבד כל התארגנות

חגי מטר | 28/12/2010 6:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סכסוך עבודה הוכרז ביום שני בין עובדי המוסדות הגריאטריים של קשת, האגודה למען הקשיש בתל אביב, לבין מעסיקיהם, ובהסתדרות מאיימים בשביתה בתוך שבועיים אם דרישות העובדים לא ייענו. היום (ג') צפויים העובדים לקיים הפגנה מול המוסד בשעה 14:00.
מרכז גריאטרי צהלון
מרכז גריאטרי צהלון צילום: יהונתן שאול


לבו של הסיפור במרכז הרפואי הגריאטרי צהלון, הפועל בפינת שדרות ירושלים וד"ר ארליך. במרכז פועל זה שנים מגוון שירותים לאוכלוסיית הקשישים בעיר ומועסק בו צוות מנוסה של כ-200 עובדים.

יש לציין כי אגודת קשת פועלת באופן עצמאי ולא מחויבת בתנאי ההעסקה של השירות הציבורי.
אף על פי כן, עובדים ותיקים מספרים שבעבר היו המשכורות ב?קשת? הוגנות, גם אם לא גבוהות.

לדבריהם, המצב השתנה מן הקצה אל הקצה לפני שלוש שנים, כשמנהל חדש הגיע למוסד הוותיק. "יום אחד המנהל הגיע עם חוזה חדש, עם הרעה בתנאים, ואמר שמי שלא חותם יפוטר", מספרת א', שעובדת במרכז למעלה מעשור, וכמו שאר המרואיינים חוששת לחשוף את שמה.

"בחוזה החדש הורידו לנו חופשת מחלה, ותק, דרגות שצברנו עם השנים. מי שלא חתם עף הביתה, ולכן רובנו חתמנו מפחד. הוא ידע שהוא מנהל אוכלוסייה חלשה עם לב של זהב, שלא תגיד לא".

"מאז החוזה גם הובטח לנו כמה פעמים שהתנאים עוד ישתפרו, שהמשכורות יעלו, וזה לא קרה", מוסיפה ד'. "אני מטפלת בקשישים במרכז כבר יותר מ-20 שנה , ומקבלת 25.6 שקלים לשעה. זה הגיוני?".  

המצב שלנו קטסטרופלי

במקביל לפגיעה במרכיבי השכר, נעשו קיצוצים בגודל הצוות, וכך העול על כל עובד גבר. ד', למשל , מצאה את עצמה לאחרונה עובדת במשמרות 22 יום ברציפות. "לכל עובד יש עכשיו יותר מטלות, יש כאן יותר חולים מאשר בעבר", מוסיף ש'. " הגענו למצב שבלילה יש אחות אחת על כל 42 חולים".

מתוך מצוקה הולכת וגוברת, החליטו העובדים לפנות לעזרת ההסתדרות. ב-14 בנובמבר , לאחר שהוקם ועד הפועל בשם יותר משליש מעובדי המרכז, פנתה ההסתדרות למנהל וביקשה להיפגש ולפתוח לדיון את תנאי ההעסקה. התגובה, לפי מסמך הכרזת סכסוך העבודה, הייתה "ניסיונות חוזרים ונשנים של המעסיק לפגוע בהתארגנות וניסיונות למגר את ההתארגנות בשעריה".

"בשבועות האחרונים

המצב שלנו קטסטרופלי", אומרת א'. " הוא שולח שליחים שמאיימים שכל מי שלא ימשוך את החתימה מההסתדרות יפוטר. האחות הראשית אמרה לנו שהיא קיבלה אור ירוק להתחיל להעיף אנשים, והיא תתחיל לחפש בנרות דברים שאנחנו עושים לא טוב".

אחד מאמצעי הלחץ שהעובדים מציינים הוא שלראשונה אחרי שנים הודיעו על בחינות בקיאות בתרופות. לדברי העובדים, היחידים שזומנו לבחינות הם מי שחתמו על חברות באיגוד.

"לאחרונה סוף-סוף הסכימו להיפגש אתנו, אבל ברגע האחרון אמרו שמוכנים לשבת רק אתנו ולא עם הוועד", מספרת חניטל לוי, מנכ?לית האגף להתאגדות בהסתדרות. "יש חובה חוקית ברורה שקובעת שעל המעסיק לשבת אתנו ועם הוועד, ועל זה המגעים התפוצצו".

עובדים עוזבים מרצון

כאמור, בעקבות כישלונות המגעים הוכרז השבוע סכסוך עבודה, ובמסמך ההכרזה נכתב ששביתה כללית במקום העבודה תתחיל ב-4 בינואר, אלא שגם העובדים יודעים ששביתה במוסד גריאטרי היא לא עניין של מה בכך.

"אנחנו מטפלים בחסרי ישע שזקוקים לנו 24 שעות ביממה", אומר ש'. "זאת עבודת קודש, ולא נוכל לקום ולנטוש את המחלקות". כחלופה לשביתה כללית שוקלים העובדים להכריז על אספות הסברה ומחאה והפגנות.

מעמותת קשת נמסר בתגובה: "הסכמי העבודה עם העובדים מתבססים על תנאי העסקה ראויים, הכוללים זכויות פנסיוניות, קרן השתלמות, השתתפות בלימודים, הבראה, חופשה, ימי בחירה, מתנות, ימי השתלמות וימי כיף ופיצויים מלאים, גם לעובדים שבחרו לעזוב מרצונם. ההסתדרות מנסה לאגד את העובדים ולהחתימם על טפסים, כאשר עובדים רבים פנו אלינו בשאלות הבהרה מכיוון שאינם מבינים את השפה (מרביתם מחבר העמים או יוצאי אתיופיה), ולטענתם חתמו על הטופס בלי שהבינו מה משמעות החתימה.

"קשת לא מכירה את המושג לחץ על עובדים, ההפך הוא הנכון, ודוחה זאת מכל וכל. קשת תכבד כל התארגנות, ובלבד שיהיה מספר ייצוגי כחוק. לסיכום, אנו תמהים מדוע החליטה ההסתדרות לבטל פגישה עמנו על מנת לבדוק את תוקף הייצוג להסתדרות ופנתה להכרזת סכסוך עבודה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/center/ -->