עזריאלי בלחץ: כך הפך היכל נוקיה למרכז קניות
כך הפכה שדרת החנויות בהיכל נוקיה למרכז קניות לגיטימי. עובד בסניף ארומה: עבור רבים זה הפך למקום בילוי מקובל

מרכז הקניות בהיכל נוקיה צילום: ראובן קסטרו
כמויות המבקרים אינן מזכירות את הקניונים הגדולים ומבחר החנויות אינו גדול, אך בחברת היכלי הספורט, האחראית על מתן הזיכיונות בהיכל, שבעי רצון מהמרכז.
"מדובר בהצלחה אדירה, ההכנסות מהחנויות מהוות אחוז נאה מההכנסות השנתיות", אומר מנהל החברה ניר פרצלינה. לדברי פרצלינה, מדובר בלוקשיין מצוין, ובימים אלה נפתחת במקום חנות הטיולים "למטייל" ) תחליף את חנות הנעליים "גלי") וחנות מחשבים של חברת "אלקטרה".
מנהלי החנויות במקום מאשרים כי העסקים טובים למדי. לטענת שירן דדון, מנהלת סניף "טרקלין חשמל" בהיכל, יש אנשים שמעדיפים שלא להיכנס לקניונים הגדולים. "במהלך הזמן פיתחנו קליינטורה חוזרת של אנשים שבאים דווקא בימים שאין משחקים וקונים. אנחנו התשובה לאנשים שלא רוצים לנסוע עד הקניון".
אין מקום לזוז
דדון מספרת כי המשחקים של מכבי או אירועים אחרים בהיכל הם סוג של בונוס עבור החנות. "הם אולי לא קונים, אבל מסתכלים ושואלים, ולפעמים יש כאלה שחוזרים אלינו יום אחר כך".
בחנויות הבגדים "זברה" וחנות המוצרים הרשמית של מכבי יש תנועה דלה יחסית לתנועה של קניון רגיל, אך המוכרות מספרות שביום טוב עוברים בהן כמאה לקוחות וחלקם קונים.
המצליחות ביותר הן רשתות המזון הפזורות במקום כמו
סניף "ארומה" וחנות השווארמה, שניזונות מתושבים מקומיים ואנשי עסקים שעובדים באזור.
"זה המרכז המסחרי הכי קרוב עבור הרבה מאוד אנשים שעובדים בסביבה, ובמקום לנסוע עד קניונים אחרים כדי לאכול את ארוחת הצהריים שלהם, הם באים לכאן ואוכלים", מסביר עובד בסניף "ארומה. בכלל, עבור התושבים כאן זה הפך להיות מקום בילוי, אתה צריך לראות את הסניף ביום שישי בבוקר, אין כאן מקום לזוז".