חולון: תושבי שכונת היוקרה מאיימים במרד מיסים

שנתיים אחרי שהתמקמו בדירותיהם החדשות בשכונה היוקרתית ח300 בחולון, תושבי רחוב אהוד מנור עדיין מחכים שהעירייה תשלים את הפיתוח הסביבתי שהבטיחה, ומאיימים במרד מסים. העירייה: מחכים לאישור התקציב

ליאת לוי | 2/11/2010 8:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בורות ביוב פתוחים ומסוכנים, מכרסמים, נחשים, לכלוך, בורות, צמחיה פראית וזיהום סביבתי. אם לרגע חשבתם שמדובר בתיאור של שכונת עוני - טעיתם. ברחוב אהוד מנור בשכונת ח300, השכונה הכי יוקרתית בחולון, התושבים נתקלים לאורך שנים בצרות בצרורות. הסיבה? חלקת שטח שמישהו בעירייה "שכח" לטפח כפי שהובטח לתושבים וכפי שקובעות התוכניות.

אמנם תושבי רחוב אהוד מנור 11-13 השקיעו כספים רבים ברכישת דירותיהם והשקיעו בעיצוב הדירה והבניין. הם משלמים ארנונה לפי שטח פיתוח א', כלומר 1,500 שקל לחודשיים, ומה הם מקבלים בתמורה למיטב כספם? זיהום סביבתי מתמשך בחזית ביתם ושטח מופקר מול חזית מרפסת השמש שלהם.

"מישהו שכח אותנו בעירייה, אך זוכר לבקש את כספנו מידי חודשיים בארנונה. לא נוכל להמשיך ככה", אומרים נציגי ועד הבית המשותף. תלונות לעירייה ובקשות חוזרות מהאחראים לנושא בעירייה העלו חרס, לטענתם, וכעת מאיים ועד הבניינים המשותפים במרד מיסים כמוצא אחרון למצוקתם.
צילום: ליאת לוי
חזית מוזנחת בשכונת ח 300 בחולון צילום: ליאת לוי
עכברים ונחשים

תחילת הסיפור בחודש ינואר השנה. אז פנה אחד הדיירים, גדי אבני, בשם תושבי הבניינים, אל עיריית חולון כדי לעדכן כי הבניין מאוכלס כבר יותר מחצי שנה וכי טרם בוצעו עבודות הפיתוח הנדרשות מצד העירייה לשטח שבאחריותה.

"לצערי, חזית בניין אהוד מנור מוגדרת כשטח ציבורי שמופקד לפיתוח על ידי עיריית חולון. היות ושטח ציבורי זה עדיין לא פותח מבחינת תשתיות, צמחייה ומדרכה, נכון להיום שטח זה משמש לצבירת פסולת וצרכיהם של הולכים על ארבע. כמו כן עם הגעת הגשמים נוצרת בשטח בריכת מים שמזמינה אליה חיידקים, מחלות, בוץ ולכלוך".

לאבני מאוד חשוב להדגיש: "מדובר בשטח מסוכן מאוד. היות וצבירת האשפה סביבו, שלא מתפנה גם כאשר מדווחים למוקד העירוני, מזמינה עכברים, חולדות ונחשים. לי, כמו לשכנים רבים נוספים, יש ילדים קטנים אשר כל יום מסכנים חיים במעבר דרך שטח זה. איך ייתכן כי שטח ציבורי שכזה נמצא בחזית

הבניין?"

אבני פנה לדבריו אינספור פעמים לעירייה. "אבקש את מלוא התייחסותכם לנושא על מנת שנמנע את האסון הבא! שטח זה מסוכן ומסכן את חייהם של הדיירים ברחוב אהוד מנור 11-13 בחולון", הוא כתב. "כולנו יודעים איך נגמר אסון בורות הביוב בירושלים. האם אתם רוצים לחכות לאסון בו ילד ייפול לבור או חלילה יידרס מהמכוניות?".

כעבור חודש קיבל אבני תשובה מהרצל רוזנטל, סמנכ"ל תשתיות בעירייה: "קרטונים נאספו בסוף השבוע שעבר. טרקטור יבצע עבודות ניקוי נוספות בתחילת השבוע הנוכחי. תכנון השטח יסתיים בעוד מספר שבועות, וביצועו בהמשך ובהתאם לאישור התקציבי".

לאחר המתנה נוספת של כחודש, ופניות חוזרות לעירייה, ענה בשנית הסמנכ"ל לאבני: "התכנון של פיתוח השטח יסתיים עוד כחודש, והביצוע יהיה בהתאם לאישור תוכניות עבודה (נכון להיום שטח זה טרם אושר, ל"ל)". מאז עברה יותר מחצי שנה ובשטח לא קרה דבר. 

אין כסף

"מדובר בשטח מאוד קטן של כ-20 מ"ר", אומר א', אחד הדיירים, "כמה עלויות יכולות להיות לפיתוח האזור כפי שהובטח לנו? העירייה עושה לנו טובה בכך שהיא שולחת אחת לכמה שבועות טרקטור שישטח במשך מספר דקות את השטח. לא ייתכן שחזית הבניין שלנו תיראה גרוע יותר מאתר בנייה בעוד אנו גרים פה יותר לשנתיים".

מדוע אתם לא לוקחים יוזמה ומפתחים את השטח בעצמכם?
"משום שאיננו יכולים. הלוואי שהיינו יכולים לפתח את השטח בעצמנו, היינו משקיעים את הכמה אלפי שקלים של הארנונה בפיתוח חזית ביתנו, אבל זה שטח של העירייה. אסור לנו לגעת בו".
 

גינה בחולון.
גינה בחולון. "עלות העבודה מזערית יחסית לגנים המפותחים בעיר" רענן כהן

כעת, משהחלה בנייה חדשה מסביב לבניינים האמורים ברחוב אהוד מנור, חששם של הדיירים רק גדל. הם חוששים, לדבריהם כפי שקרה בעבר, כי צוותי הבנייה ישתמשו בשטח מול חזית ביתם כחלק משטח העבודה שלהם, ויזהמו אותו מעבר לקיים.

קובי שמיר, חבר הוועד המשותף, אומר: "נוצר מצב אבסורדי, בו מפקירים 72 דיירים למעלה משנתיים, ולא מסיימים עבודה קטנה שעלותה מזערית יחסית למוזיאונים ולגנים שמפותחים בחולון. כשחברים מגיעים לבקר אותנו ורואים את חזית הבית, אנו מרגישים צורך להתנצל על חזית דירתנו.

"לפי דברי העירייה, יש תכנון אך טרם אושר התקציב. אני מאמין שמהמסים הגבוהים שאנחנו משלמים ניתן לבצע זאת בקלות רבה. לצערי הרב, ניסינו את כל הדרכים הלגיטימיות כדי לקבל את יחסה של העירייה. כנראה שבדרך המקובלת דברים לא עובדים, ובמידה שנאלץ להגיע לשם, איננו חוששים מלהצהיר על מרד מסים או פנייה לערכאות משפטיות.

"אין שביל גישה נוח לבניין, על אף שיש מספר שכנים נכים והם זקוקים לגישה ראויה. ילדים מסכנים את עצמם בשטח הזה בשל בורות פתוחים ובשל מכרסמים. השטח הפך לחניון בשל מצוקת חנייה באזור, דבר שלא מאפשר גישה ישירה אל הכניסה של הבניין".

אבני מוסיף: "לאחרונה, עקב מצוקת חנייה, הפך השטח הציבורי למגרש חנייה. כתוצאה מכך אנחנו נאלצים לצעוד בין המכוניות על מנת להגיע לדלת הכניסה של הבניין".

אבני מספר כי לפני כשבוע פנה לעירייה, בפעם המי יודע כמה, כדי ללמוד על סטטוס התוכניות לגבי השטח המוזנח. לדבריו שוב נענה בתשובה תמציתית מסמנכ"ל התשתיות: "התוכניות מוכנות וניתן לצאת לעבודה גם מחר בבוקר, אך אני מניח שאיש בקיא כמוך יודע  שתחילת עבודה אינה תלויה בנו בלבד, אלא בעיקר באישור תקציבי לביצוע.

"נכון לרגע זה אין עדיין בידינו אישור כזה, ולכן עם כל הרצון וההבנה אין ביכולתנו לעשות דבר. אני יכול רק להבטיח שכאשר יאשרו נעשה את זה מיד".

עיריית חולון: התוכניות מוכנות

בשלב זה ניסח ועד הבניין החלטה: "אנו ממשיכים לתת את כל הקרדיט לעירייה שאנו סומכים עליה ומעריכים. יחד עם זאת, אין לנו כוונה לעבור חורף נוסף עם הצפות, זוהמה וסכנה לבריאות הדיירים מול חלון ביתנו. אנו מאמינים שעם רצון טוב הנושא יכול להסתיים במהרה, ונמשיך להציג ממרפסת ביתנו את היופי של חולון למכרנו".

מעיריית חולון נמסר בתגובה: "שטח זה מיועד להקמת גינה ציבורית לרווחת התושבים. התוכניות לפיתוח השטח כבר מוכנות וברגע שיתקבל אישור תקציבי לכך, הגינה תוקם. להערכתנו, העבודות יחלו בחודשים הקרובים. בינתיים המגרש מנוקה אחת לשבועיים מקרטונים זרוקים ושאריות לכלוך שהדיירים משליכים למקום".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/shfela/ -->