יוצאים לשטח: מסלולי האופניים השווים של איזור השפלה
מאחורי הכבישים הסואנים, בנייני הבטון והקניונים הגדולים מסתתר הטבע במלוא הדרו. ארבעה מסלולי רכיבה על אופניים שמציגים את אזור השפלה בצבע קצת שונה (ירוק וחום בעיקר)
שם המסלול: גבעות מרר ועינות גיבתון
סוג מסלול: מסלול מעגלי, 95% נסיעת שטח
דרגת קושי: בינוני
אורך מסלול: 34 ק"מ
עונות: לא מומלץ בעונות הגשמים עקב בוץ ונחלים לא עבירים. בעונה יש תאנים בשפע.
תיאור מסלול: נקודת ההתחלה של המסלול מצויה בכיכר הסמוכה לבית הקברות בשכונת מרמורק. משם נוסעים על דרך עפר המובילה לשדרת עצים מוגדרת ושלושה מחסומים אשר ביניהם נמצאת רפת.

מדובר במסלול ארוך יחסית, אשר עובר דרך שמורת טבע עינות גיבתון, פרדס ודרך הגן הלאומי של גבעות מרר. היופי במסלול הוא המרחב הפתוח של גבעות מרר, גדרה ויבנה.
לאחר נקודת התצפית ממשיכים על שביל המסומן בכחול ומקביל לגדר של בסיס צבאי. תוואי הדרך מגוון וכולל עליות וירידות, דרכי עפר מפותלות, כביש אספלט, חציית נחל המהווה אתגר בפני רוכבים רבים, פסי רכבת ונקודות תצפית רבות. המלצה להשלמת הטיול הוא טיול רגלי בשמורה, למרות שאין שבילים מסומנים בדומה למסלול האופניים. אולם הקושי מצדיק את המראה הנדיר של ביצה טבעית במישור החוף אשר כוללת מיני צמחים נדירים וברווזים.
מסלול: פארק פרס חולון וגני הסיפור
סוג מסלול: מעגלי וקל, נסיעה על כביש ושבילי פארק
דרגת קושי: מתאים למתחילים
אורך מסלול: 10-30 ק"מ
עונות: מתאים לכל עונות השנה
תיאור המסלול: נקודת ההתחלה היא בחנייה של פארק פרס בחולון. הדרך מובילה בין המסלולים של הפארק ומתקני שעשועים וספורט המתאימים לכל המשפחה. האטרקציה הוא האגם שאליו מובילה ירידה. ניתן לעשות סיבוב מעגלי סביב האגם ואז לצאת מהפארק מכיוון מערב. משם חוצים את רחוב מטולה ויורדים בירידה נוספת המתאימה לרוכבי אופניים.
השביל מוביל לגני הסיפור המייחדים את חולון ביניהם "איתמר על קירות", "דירה להשכיר" ועוד. משם ניתן להרחיב את
מצדו האחד של המסלול יש חולות אשר ניתן לנסוע עליהן, ודרכן ניתן לחזור לפארק פרס. למי שלא מסתפק בזה ובא לו על עוד 20 ק"מ של רכיבה, יכול לנסוע דרך בית הקברות מגולדה לכיוון בת~ים עד לטיילת בה ניתן לנסוע לכל אורכה. המלצה: לעצור מול הים, לשבת על אחד הספסלים וליהנות מהבריזה.
מסלול: חוף הים בראשון לציון, צומת פלמחים, נחל שורק
סוג מסלול: מעגלי
דרגת קושי: קל עד בינוני
אורך מסלול: 20-30 ק"מ
עונות: מומלץ בסתיו אך לא בימים הגשומים עקב הבוץ.
תיאור המסלול: נקודת ההתחלה נמצאת בחוף הים של ראשון לציון דרך שדרות משה דיין עד לצומת רמת אליהו, דרך בית הספר לכבאים. תחילת המסלול בכביש עירוני המוביל לסופרלנד. האטרקציה היא האגם המלכותי שנמצא בסמוך אליו, ממנו ניתן לעלות על שביל כורכר לכיוון מרכז הטיסנים. משם עולים על כביש 4 ובסוף השביל עוברים מתחת לגשר על כביש פלמחים, שם כ~200 מטר ליד נמצאת חורשה יפה.
על הדרך ניתן לראות את הגן הלאומי שורק בו יש צבי מים וקני סוף של בראשית. בסמוך רואים פרדסים, ציפורים רבות, ובחולות ניתן להבחין באיילות מקפצות בין עצי השיטה. את החזרה עושים לחוף ראשון דרך גדר הבסיס הצבאי ולאורך הנחלים העונתיים.
יש שבילים רבים אשר ניתן לרכב דרכם, ברובם הקרקע משובשת כך שיש קפיצות רבות. מי שיתמיד על כיוון צפונה ומערבה יחזור לנקודת ההתחלה. חלק מהשבילים מובילים לבריכות חמצון, אשר אליהן לא מומלץ להיכנס.
מסלול: מרחובות לתל צפית ויער חרובית
סוג מסלול: מעגלי
דרגת קושי: בינוני
אורך מסלול: 60 ק"מ
עונות: לא בגשם ולא בחמסין
תיאור המסלול: נקודת התחלה היא ברחובות לכיוון מזרח. בתחילת הדרך יש לעבור את קיבוץ נען, להמשיך אל הכניסה האחורית שלו דרך בית הקברות של הקיבוץ, משם נוסעים כקילומטר וחצי בדרך משובשת שנהפכת לדרך עפר. חוצים מסילת ברזל בזהירות, נוסעים 700 מטר ומגיעים לגשר.

משם עולים על דרך כורכר ואספלט המוביל לכביש חוצה ישראל. רוב הדרך בנויה מגבעות קלות, עליות קלות וירידות רגילות המובילות למזכרת בתיה, ומשם למפגש עם מסילת הרכבת ירושלים ובית שמש. בדרך אף רואים את המתקנים של מקורות, מטעים רבים, מבנה דמוי פילבוקס, לבלוב של גפן, כרמים, דקלים ונחל שורק אותו ניתן לחצות על גבי משטחי אבנים.
השביל (בצמוד למסילת הרכבת) מוביל, בסופו של דבר, לכפר מנחם המצוי למרגלות תל צפית ויער חרובית. יש להיכנס לקיבוץ עד שמגיעים לכניסה ליער בו רוכבים בעלייה מתונה עד להגעה לעלייה תלולה. בראות טובה ניתן אף לראות את הרי חברון. את הירידה יש לעשות בזהירות ולחזור לכפר מנחם.
רוב הרוכבים הם גברים בגילאי 30-51 שרואים ברכיבה עיסוק פנאי חברתי ומעדיפים לרכוב בקבוצה.
רוב הרוכבים הם משכילים: 2/3 מתוכם הם אקדמאים ולעוד 17% השכלה על תיכונית
84 אחוז מהרוכבים עושים זאת בן פעם אחת לשלוש פעמים בשבוע
94 אחוז מהרוכבים סבורים כי הנוף במסלול חשוב להם מאוד בבחירת המסלול.
52 אחוז מהרוכבים ישמחו לרכוב גם לעבודה אם יהיו שבילי רכיבה מסודרים.
27 אחוז מהרוכבים מציינים כי מקלחות במקומות העבודה היו גורמים להם לרכוב לעבודה.
2-4 שעות מקדישים הרוכבים לכל רכיבה
כל הנתונים מתוך מחקר מיוחד שנערך לפני חצי שנה באוניברסיטת חיפה בקרב 539 רוכבי שטח בשישה אתרי רכיבת שטח שונים.