ת"א: בתיה"ס יחויבו ללמד על הקהילה הגאה
לראשונה בארץ, החליטה אתמול (א') ועדת החינוך של עיריית תל אביב לחייב את מוסדות החינוך בעיר לשלב תכני לימוד של ארגון חושן, המחנך לשינוי סטריאוטיפים בנושאי זהות מגדרית. התוכנית תופעל החל מינואר הקרוב. חבר המועצה בביוף: מדובר בתכני זימה

חושן הינו ארגון מקצועי הפועל לחינוך לשינוי סטריאוטיפים הקיימים לגבי נטייה מינית וזהות מגדרית באמצעות הסברה ופעילויות בתוך בתי הספר. כעת, בהחלטה תקדימית זו, ייכנסו תכניו של הארגון לתוך מוסדות חינוך בתל אביב, לראשונה באופן מאורגן וקבוע מראש.
מי שהעלה את היוזמה הוא חבר המועצה יניב ויצמן ("רוב העיר"), שהציג את הנושא בישיבת מועצת העיר לפני כמה חודשים. ויצמן, המשמש בין היתר יועץ ראש העירייה לענייני הקהילה ההומו-לסבית, הציע להכניס את תכני הלימוד של הארגון לתוכנית הלימודים בצורה מסודרת ורחבת היקף, דבר שעדיין לא נעשה בעיר אחרת בארץ.
הצעתו של ויצמן התקבלה בזמנו פה אחד במועצת העיר ונקבע כי ויצמן, בשיתוף ארגון חושן, יבנה תוכנית לימוד מסודרת ויציג אותה בפני ועדת החינוך, שהתכנסה אתמול. בוועדת החינוך, בה נכחו יו"ר ארגון חושן ומנהל השירות פסיכולוגי-חינוכי (שפ"ח) של עיריית תל אביב, עברה ההצעה פה אחד ללא התנגדויות.
"התוכנית מדברת על התחלת הפעילות כבר בחודש ינואר הקרוב במספר בתי ספר, בהשקעה של קרוב
עד עכשיו לא נגעו בתכנים כאלה בכלל במוסדות החינוך?
"עד עכשיו ארגון חושן היה פונה לבתי ספר באופן פרטני ומבקש להעביר הרצאה, ובית הספר יכול היה להסכים או לסרב. הרוב כמובן סירבו, גם בתל אביב. החלטנו להתייחס לעניין בצורה מתודולוגית על ידי בניית מערך מסודר לאורך כל השנה ולכל הגילים".
יו"ר ארגון חושן, אפרת רותם מברכת את העירייה על שיתוף הפעולה: "לפי מה שנאמר אתמול, העירייה מנסה לתת גישה הוליסטית לכל הנושא. בשיתוף פעולה עם העירייה ועם שב"ח, חושן תפתח כלים מערכתיים שיעזרו לילדים להורים להט"בים ולהורים עצמם. הפעילות של חושן תהיה מערכתית. בשנת הלימודים הקרובה יתחיל פיילוט של 10 בתי ספר, שיכלול עבודה עם יועצים, מורות, מנהלים וכמובן עם תלמידים".
רותם מציינת כי הפעילות של חושן עד כה לא הייתה מספקת, במיוחד בתל אביב שמציגה חזות פתוחה כביכול: "עד עכשיו נכנסו נציגי חושן באופן אקראי לבתי ספר בתל אביב, מה שהיה די מגוחך כי לתל אביב יש תדמית של עיר מאוד פתוחה וסובלנית, אבל בפועל הלהט"בים שהולכים ברחוב רואים שזה לא ממש כך. גם בתל אביב, בני נוער שיוצאים מהארון בתיכון מגלים סביבה מאוד עוינת, ואת זה אנחנו מנסים לשנות מהיסוד", אומרת רותם.

"תל אביב היא הראשונה שעושה את זה כהחלטה עירונית, וזה מהלך מאוד חשוב בעיניי שמטרתו להראות שהנושא הזה חשוב וצריך להיות מטופל בצורה חינוכית.
"לא נכון רק לבוא ולהגיד אחרי הפיגוע איך זה קרה, צריך לטפל בתופעת ההדרה, השנאה והאפליה, אתה מתמודדת הקהילה כל הזמן. בזכות שיתוף הפעולה המלא והשוויוני של העירייה עם חושן, אפשר יהיה להגיע לפתרון שיוביל בתקווה לשוויון, לשינוי עמדות ולסובלנות רבה יותר".
ויש מי שאינו מרוצה מההחלטה. לדברי חבר המועצה, בנימין בביוף: "ההצעה היא תכני זימה מרושעים. במקום ללמד את הנוער היקר שלנו מסורת, תורת ישראל, יהדות ואת השורשים שלנו. במקום זאת, לא רק שלא מלמדים אותם מה שצריך ללמד, אלא בכוונה תחילה ובמזיד מנתקים את הנוער היקר שלנו משורשיו, יהדותו ומסורתו.
"מלמדים אותו מעשי תועבה ובהמיות. אני קורא לאחראים בעירייה להתעשת, לחזור למסלול ולחיים התקינים ולבטל לאלתר את ההחלטה הזו. צר לי על כל מי שהצביע בעד התוכנית המרושעת הזו".
ממשרד החינוך נמסר: "המשרד עובד בשיתוף פעולה מלא עם ארגון "חושן". במשרד מדגישים כי הכניסה לבתי הספר תהיה מתואמת עם יועצות בתי הספר תוך חיבור לתוכנית 'כישורי חיים'".