השף גיא פרץ רוצה להפוך את אשקלון לבירת האוכל של ישראל

השבוע משיק השף גיא פרץ את מסעדת גספאצ'ו המחודשת באשקלון, ומקווה שהמצב הביטחוני הרגיש באיזור לא יהרוס את הפתיחה. את הדרך לשלום עם שכנינו, הוא מאמין, ניתן למצוא דווקא דרך הקיבה. בתוכנית: פתיחת מסעדת גורמה בעזה

ליאור אבני | 18/8/2010 7:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא בטוח שגיא פרץ לקח בחשבון אפשרות של הסלמה ביטחונית כאשר בחר לקחת על עצמו את אולם האירועים ומסעדת גספאצ'ו במלון הולידיי אין באשקלון. המלון, שמאכלס מאות תיירים בימים כתיקונם, היה הראשון שנפגע כאשר לפני שבועיים שוב נחת גראד בעיר. את הדי הפיצוץ שמעו אורחי המלון היטב מחדריהם.

הידרדרות במצב הביטחוני באיזור אף פעם לא יכולה להגיע בזמן טוב, אבל מבחינתו של השף גיא פרץ היא הגיעה בתזמון קטסטרופלי. בימים אלו ממש מסתיימות עבודות שיפוצים נרחבות שקיים בגספאצ'ו. ההשקה המחודשת של המסעדה תיערך – אלא אם כן לחמאס יהיו תוכניות אחרות – השבוע.
צילום: אדי ישראל
השף גיא פרץ. ''האוכל יכול להיות גשר לשלום'' צילום: אדי ישראל

אבל פרץ לא מתכנן לדחות את ערב ההשקה בשום פנים ואופן. "אני לא ממש מתייחס לעניין הביטחוני ולא רואה את זה כמטרד", אומר פרץ. "אז אנחנו באשקלון חווים נפילות טילים פעם-פעמיים בשנה, אבל בשדרות, לדוגמה, זה קורה הרבה יותר.

"לדעתי נפילת הטיל לפני שבועיים לא תשפיע על המצב התיירותי באשקלון, וגם לא על ענף האוכל. מה, אנשים יפסיקו ללכת למסעדות? ברור שלא. הגראד יכול להגיע למסעדה, בדיוק כמו שהוא יכול להגיע לבית של האנשים".

אולי תפתח יום אחד מסעדה בעזה, שתעסיק את משגרי הקסאמים בעניינים אחרים?
"האמת? אני אשמח לפתוח מסעדה או בעזה או ברמאללה. זה רעיון שהייתי רוצה ליישם. מבחינה קולינרית אני גם חושב שהסטייל של הפלסטינים באוכל דומה מאוד למה שהולך פה בישראל בכלל, ובדרום בפרט. הייתי רוצה לפתוח שם גם מסעדת גורמה, כמו אלה שאני מייעץ להן, אבל גם משהו יותר אותנטי, כמו המרקש אקספרס שעכשיו פתחתי".

כל הזמן מדברים על גישה של שלום דרך הספורט, אולי שלום דרך האוכל הוא הרעיון יותר טוב?
"כן, זו הגישה שלי. אני יכול לספר לך שכשהייתי בתחרות שפים בסיציליה, היו שם גם שפים פלסטינים, והיה בינינו שיתוף פעולה טוב מאוד. גם כשהייתי בתחרות אחרת, במלטה, היו יחסים ממש טובים עם השפים מהעולם הערבי.

"יתרה מכך, הייתי שמח אם היו מגיעים פלסטינאים ללמוד אצלי בבית

הספר לבישול שיש לי באשקלון, כי אני יכול ללמוד מהם משהו והם גם ילמדו מאיתנו. ובאופן כללי, אני מאוד אוהב את המטבח הערבי, כי המטבח הישראלי מושפע מאוד מארצות ערב. האוכל יכול להיות גשר לשלום, ואני חושב שדרך הבטן של האנשים אפשר לעשות דברים ממש טובים וחיוביים".

פוטנציאל אדיר באשקלון

בשנים האחרונות צבר לעצמו גיא פרץ מעמד של אחד השפים המובילים בארץ, בשורה אחת עם ישראל אהרוני, צחי בוקששתר וחיים כהן. הכינוי שנדבק לו הוא "השף המתלבש", בגלל הכמות העצומה של חליפות שף – כמעט 2,000, לדבריו – שאסף במהלך הקריירה.

המרינה באשקלון.
המרינה באשקלון. "בואו נמתג את העיר כמרכז לאוכל טוב" אדי ישראל

בנוסף, הוא גם קפטן נבחרת הבישול של ישראל, כאשר מנות הגורמה המיוחדות שהוא מכין הפכו לסימן ההיכר שלו. אבל אם תשאלו אותו מה הוא הכי אוהב לאכול, תופתעו: סנדוויץ' פשוט של באגט עם שקשוקה וסלט ירקות. פשוט להכנה וטעים למאכל.

"לפעמים אני אוהב לחזור לפשטות", הוא אומר, "אבל מעל הכל, אני הכי אוהב לאכול את הספגטי שאשתי מכינה, כי הסוד הוא באהבה שהיא מכניסה לתוך האוכל".

בשבוע הבא, כאמור, ישיק פרץ את התפריט החדש של גאספצ'ו ואז גם יציג את המראה החדש של המסעדה. למרות שהוא כבר לספק ייעוץ קולינארי ליותר מ-400 מסעדות, אולמות ומטבחים של חברות גדולות, ההשקה של הגספאצ'ו מאוד מרגשת אותו.

מבחינתו, זאת סגירת מעגל. את מסעדה שממנה פרץ ובזכותה הפך לשם דבר בתחום הבישול, הוא ידאג למתג בתור אחת המובילות בארץ. הבשר הכי טוב, המנות הכי חדישות והטאץ' המרוקאי הייחודי – יסייעו לו להפוך את הבייבי שלו למסעדה הכי מדוברת בארץ.

אבל פרץ לא שוכח שבתוך עמו הוא חי, כלומר בתוך עירו הוא חי, כלומר באשקלון. לכן אלה שיוזמנו לערב ההשקה החגיגי הם לאו דווקא סלבריטאים או פוליטיקאים שיגיעו לצורך טעימות או פוטו-אופ. השף מעדיף לפרגן לתושבי אשקלון, אלה שליוו את המסעדה לאורך כל השנים האחרונות.

"אני רוצה לתת את הכבוד לאנשים האמיתיים שעושים את המסעדה להצלחה", אומר פרץ, "לדעתי, צריך לפנק את אלה שפוקדים את המקום על דרך קבע. אז החלטתי שאני אזמין 60-70 מהלקוחות הכי נאמנים של המסעדה ואתן להם להנות מערב השקה מיוחד. פשוט לפרגן למי שמפרגן לי. המסעדה, יחד עם מתחם האירועים 'ווייט אין', ימתגו אותנו מבחינה קולינרית".

זאת הדרך למתג את אשקלון – כעיר קולינארית?
"ברור. אני חושב שיש בעיר שילוב של כמה דברים שמתאימים לקונספט הזה. גם השינוי אצל הקהל שנעשה בשנים האחרונות וגם העובדה שנפתחו בעיר ובאיזור לא מעט מסעדות איכותיות. יש פה את הים התיכון, רצועת חוף מדהימה, שזה גם אומר דגים טובים וטריים. תוסיף לזה את חומרי הגלם הכי טובים שיש בארץ.

"בנוסף צריך לזכור שאף עיר בארץ לא ממש מקוטלגת כבירת הקולינריה. יש כאן פוטנציאל אדיר לזה. אני פשוט אומר שצריך לעשות משהו מיוחד מהעיר אשקלון. הרי יש הרבה ערים עם כל מיני מיתוגים. אז בואו נמתג את העיר כמרכז לאוכל טוב. הייתי רוצה שכל מי ששומע את המילה אשקלון, יחשוב קולינריה. שאשקלון תהיה בירת הקולניריה של ישראל, ואפילו של כל המזרח התיכון".

הדרום מספר אחד

למרות הלוקאל-פטריוטיות של פרץ כלפי אשקלון, הוא בכלל נולד באשדוד ומתגורר כיום במועצה האיזורית שפיר. את קריירת הבישול התחיל בגיל צעיר מאוד, בבית הספר היוקרתי לבישול תדמור.

פרץ. נותן כבוד ללקוחות הקבועים
פרץ. נותן כבוד ללקוחות הקבועים צילום: אדי ישראל

כשהגיע לגיל הגיוס, הבינו מהר מאוד בצה"ל את הפוטנציאל הגדול שגלום בידיו ובמוחו של השף הצעיר, והפקידו בידיו את מלאכת הכנת המנות לנספחים הצבאיים של הצבאות הזרים. פרץ ניצל שם את החיכוך עם הקצינים שבאים מכל רחבי הגלובוס, על מנת להכיר מטבחים חדשים, כשמשם הדרך לנמל התעופה וללימודי בישול בחו"ל הייתה קצרה.

כשחזר לארץ החל לעבוד כשף באולמות אירועים ולאחר מכן הגיע להולידיי אין, שם החלה הפריצה הגדולה שלו, ובעשר השנים האחרונות הוא הפך למותג ארצי בתחום הבישול.

"מבחינה קולינרית אין היום לאנשי הדרום במה להתבייש. להפך, לדעתי המצב היום הוא שהדרום לא רואה ממטר את הצפון ואפילו לא את המרכז. אני משמש יועץ קולינרי גם לשתי מסעדות במושב אמונים, ואני חושב שהרבה מסעדות בתל אביב היו חולמות להגיע לרמת האוכל ולכמות הסועדים שיש שם בערב".

מה זאת אומרת ייעוץ קולינארי? לנבא מראש איזה מנות יצליחו במקום מסוים?
"לרוב כן. הייתה לי, לדוגמה, מסעדה מאיזור הדרום, שהבעלים שלה ביקש את הייעוץ שלי. בפגישה שלנו הוא הביא לי את התפריט של המסעדה. הסתכלתי על התפריט והתחלתי להגיד לו אילו מנות מזמינים אצלו בכמויות ובאילו מנות אף אחד לא מתעניין. הוא הסתכל עליי בתדהמה ואמר לי שצדקתי בהכל. אז שיניתי לו את התפריט והיום, ברוך השם, המקום מצליח".

פאסט-פוד מרוקאי

ההצלחה של פרץ לא מתבטאת רק בייעוץ קולינרי מנצח. "השף המתלבש" מחזיק גם מדליות רבות מתחרויות בישול שהתקיימו ברחבי העולם וגם בספר בישול פרי עטו, "קסם המטבח המרוקאי", שנמכר בלמעלה מ-30 אלף עותקים. למרות כל ההישגים האלה, פרץ עדיין רעב, תרתי-משמע.

פרץ. הצעד הבא: ליין סלטים לסופר-מרקטים
פרץ. הצעד הבא: ליין סלטים לסופר-מרקטים צילום: אדי ישראל

"אני מאוד אוהב לארח, וכנראה שזה מה שמוביל אותי. יש לי המון מטבחים תחת חסותי אז אני תמיד מנסה לרענן. אם אתה, כעיתונאי, צריך להיות מעורה בחדשות, לקרוא עיתונים וכדומה, גם אני צריך תמיד להיות עם היד על הדופק בכל מה שקשור למנה חדשה. אני מנוי על 14 מגזינים בתחום האוכל וכל הזמן מנסה ללמוד עוד משהו, כך שאני ממש לא שבע.

"אבל מצד שני, אני לא אחד שרץ אחרי כסף. אני פשוט נהנה מהאתגר ומזה שאני באמת עוסק במקצוע שאני אוהב. רק עכשיו לקחתי על עצמי את הניהול של המטבח במלון קראון פלזה בחיפה. וזה לא שמשעמם לי, אני פשוט אוהב את הדבר החדש".

אז מה באמת החדש?
"מה שחדש עכשיו זה רשת המסעדות מרקש אקספרס שפתחתי לאחרונה. זו רשת של אוכל מרוקאי ברמה גבוהה, אבל כזה המגיע במהירות. מעין פאסט-פוד מרוקאי ראשון מסוגו, אבל מבלי לוותר על האיכויות. אני לא מתייחס לזה כאל אוכל מהיר טיפוסי.

"במרקש אקספרס, הסיסמה היא מתבשל לאט – מוגש מהר. המחירים למנה שווים ביותר, פחות מ-30 שקלים. כרגע יש לנו שני סניפים בתל אביב, בעזריאלי ובקרליבך. השבוע אנחנו פותחים את הסניף באיזור פארק המדע ברחובות ואחרי זה אנחנו נפתח גם בפתח תקווה".

מה עם הבירה הקולינרית אשקלון?
"אומנם ההתחלה היא באיזור המרכז, אבל גם כאן יגיע היום שנפתח את זה והוא לא כזה רחוק. יש כבר אנשים שמחפשים לוקיישנים לפתיחת המסעדה. איזור רחוב אלי כהן או איזור קריית האקדמיה שליד מכללת אשקלון הם מיקומים טובים. אם מלך מרוקו יגיע למסעדה כזאת, הוא ירגיש בבית".

אבל זה לא הדבר היחיד שתשמעו על פרץ בתקופה הקרובה. בקרוב מאוד, הוא מתכוון להשתלט לכם גם על המקררים עם קו סלטים למכירה בסופרמרקטים שיישא את שמו ויכיל את המתכונים שלו. "אני עובד עכשיו על סדרת מוצרי סלט לשוק הקמעונאי, כלומר, שבין יתר המדפים במקררים של הסופרמרקט, יהיו גם סלטים של גיא פרץ.

"אני לא רוצה לפרט יותר מדי כי זה בשלבי הקמה, וגם כדי לא לתת רעיונות לאחרים. אבל מה שכן, זו תהיה סדרת סלטים ברמה הגבוהה ביותר שאפשר להשיג. ואני מאמין שעד פסח הבא הסלטים שלי יהיו כבר על המדפים, כדי שהישראלים יוכלו ליהנות ממה שאני מתכנן להם".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/south/ -->