ההורים מאיימים: ילדינו יעזבו את ביה"ס מוריה ברקאי
חיפה: כמחצית מתלמידי בית הספר התורני מוריה ברקאי לא יתחילו את השנה הבאה, כך טוענים הוריהם, עד שלא יופחתו התשלומים הנגבים בגין הלימודים וההסעות. העירייה: "הם לא זכאים להסעות"

לדברי יו"ר ועד ההורים בבית ספר, יואב רמתי, פנו ההורים לשר המדע, לנציגות הדתית התורנית במועצת העיר, לראש העירייה, למשרד החינוך, אך עד כה בעיית התשלום לא נפתרה.
"אם ההורים נדרשים לשלם עבור כל תלמיד כאלף שקלים לחודש, אז אנחנו הבעלים של בית ספר ולא משרד החינוך והעירייה", טוען רמתי. "הורים שיש להם חמישה ילדים בבית ספר, אינם יכולים לעמוד בעלויות כאלה".
בתחילת התהליך, טוען רמתי, כאשר הוקם בית ספר מוריה ברקאי, רצו העירייה ומשרד החינוך עם ההורים לבתי משפט, על מנת שלא יהיה פרטי, שכל הילדים יוכלו ללמוד בו כמסגרת ממלכתית דתית.
"כעת כשאנחנו בסטאטוס של בית ספר ממלכתי, אנחנו נדרשים לממן היסעים ומלווים להיסעים בשל גילם הצעיר של התלמידים, כפי שמחייב החוק. בנוסף אנחנו מממנים תכניות לימוד, והכל על חשבוננו. זה מגוחך. אם המצב לא ישתנה - הורים יצביעו ברגליים".
עוד מציין רמתי, כי כמחצית מילדי הציבור הדתי בעיר עזב את העיר לטובת התחנכות במוסדות תורניים מחוץ לחיפה. "אין שום סיבה שבעולם שנישאר בעיר. אני בטוח שבערים רבות מסביב לחיפה, יקבלו אותנו בזרועות פתוחות. אנחנו אוהבים את העיר, אך במידה והמצב לא ישתנה - ניאלץ לעזוב ליישובים סמוכים".
רמתי שם דגש על כך שלציבור הציוני דתי, אין מענה חינוכי בעיר: "תראו מה קרה לבית הספר הממלכתי דתי היחיד בעיר, יבנה. הוא התרוקן מתלמידים שעזבו לכפר חסידים, עכשיו זה מה שיקרה עם היסודי. מי שמבקש חינוך איכותי תורני - אין לו מענה היום בעיר.
"כל מה שאנחנו מבקשים היא תוספת קטנה של שעות הוראה תורנית, והשתתפות בהיסעים של הילדים, שמגיעים מכל שכונות העיר לבית ספר. אני מקווה שהרישומים בעירייה ידליקו נורה אדומה אצל מקבלי ההחלטות".
בית ספר מוריה ברקאי הוא בית ספר ייחודי לציבור הציוני דתי, בו ביקשו ההורים להעניק ערך מוסף לילדיהם, על ידי תגבור לימודים תורניים בשיטת "ברקאי". הבנים לומדים בכיתות נפרדות מהבנות, מה שמגדיל את ההוצאות עבור תוספת של צוות הוראה.
לדברי ההורים, עלות התחנכות התלמידים לשנה בבית ספר עבור 140 התלמידים, היא למעלה ממיליון שקלים לשנה. "עם סכום כזה שאנחנו ההורים מוציאים, אין לנו צורך בשותפים את העירייה ומשרד החינוך".
כחודש לפני פתיחת שנת הלימודים, וגורל בית ספר אינו ברור לאיש. במידה שתימשך הנהירה ההמונית לבתי ספר מחוץ לחיפה - עשוי בית ספר לסגור את שעריו, כאשר מתוך 140 תלמידיו כמחצית מבקשים לעזוב במידה שלא ישתנו כללי המשחק, כלומר, שהעירייה ומשרד החינוך יקחו על עצמם, כמקובל בבתי ספר ממלכתיים, את מימון
מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "בית ספר 'מוריה ברקאי', כמו גם בית הספר 'רעות', בית הספר 'הפתוח' ובית ספר 'עין הים', הינו בית ספר על איזורי. על פי כללי משרד החינוך - תלמידים הלומדים בבתי ספר על איזוריים אינם זכאים להסעות, ובהתאם לקריטריונים אלה פועלת גם עיריית חיפה".
סגן מנהל המחוז במשרד החינוך חיים יעקב מסר בתגובה: "בנוגע להיסעים - זה באחריות העירייה. באשר לתשלומים על הרחבת התוכנית התורנית ומימונה על ידי ההורים: בשנת הלימודים תש"ע אושרה גבייה לבית ספר תורני של עד 5000 שקלים לשנה לתלמיד, עבור תכנית לימודים תורנית.
"לאחר שנקבל ממנהל בית ספר 'מוריה ברקאי', את חוזר התשלומים לשנת הלימודים תשע"א, נבחן את הסעיפים הנגבים על ידי המוסד, ונאשרם על פי חוזר מנכ"ל".