דווקא בשיא העונה: בריכת גלי רון נסגרת לכמה חודשים
הוד השרון: בריכת השחייה העירונית גלי רון תסגור את שעריה בשיא עונת השחייה למספר חודשים לצורך שיפוצים, וחברי נבחרת השחייה המתאמנים במקום מאיימים לעזוב את העיר. זכיין הבריכה דווקא אומר כי ניתן לסיים את העבודה במהירות. העירייה: השיפוץ הכרחי

בעירייה אומרים כי השיפוצים הכרחיים, אך בקרב חברי הנבחרת אומרים כי העירייה יכלה לבצע את השיפוצים בלי לסגור את הבריכה. הזכיין המנהל את הבריכה, גלעד אביגד, מבקר את התנהלות העירייה ואומר כי אין צורך לסגור את הבריכה לפרק זמן כה ארוך.
בריכת "גלי רון" היא מוסד ותיק בעיר. בשל הזמן הרב שבו היא פועלת, דרושים בה שיפוצים מסיביים. המלתחות, חדר הכושר ומתקנים נוספים זקוקים לשדרוג. לדברי אביגד, הוא הציע לעירייה לערוך עבורה את השיפוץ, שעלותו מוערכת בשני מיליון שקל, בתמורה לוויתור על דמי השכירות. עוד לדבריו, אין צורך לסגור את הבריכה במהלך השיפוצים לתקופה של למעלה משבועיים.
אביגד: "השיפוץ שהעירייה תבצע יוביל לסגירת הבריכה למשך שנתיים. העירייה צריכה להוציא מכרז לדבר כזה. שיפוץ מועדון זה לא רק השקעה כספית במבנה. צריך לזכור שיש להשקיע גם בתפעול השוטף. אני לא מבין למה העירייה כל כך ששה להתעסק בזה".
הנפגעים הראשונים מסגירת הבריכה הם המנויים המשתמשים במתקנים דרך קבע. עם תחילת העבודות, שלא ברור מתי יסתיימו, תפעל בעיר רק בריכה אחת, ה"ספורטן", הנמצאת בקצה השני של העיר.
"רבים מהמנויים הם תושבי מזרח העיר המגיעים לכאן ברגל. הם לא ילכו לספורטן. מלבד זאת, למה לגרום לכך שהספורטן יהיה מונופול? הבריכה פעילה, ויש לה קהל לקוחות. למקום כזה אסור להיסגר", מוסיף אביגד.
כאמור, סגירת הבריכה פוגעת גם בנבחרת השחייה שפועלת במקום זה שלוש שנים. הנבחרת, אותה מאמן זוהר גלילי, מורכבת משחיינים הישגיים תחרותיים בני 20-12, ובהם אלופי הארץ. 15 מהם מדורגים בין המקום הראשון למקום החמישי בקטגוריית הגיל שלהם. חלקם אף השתתפו בתחרויות בין-לאומיות.
"להוד השרון לא הייתה נבחרת שחייה לפני שהגעתי והקמתי אותה בעשר אצבעותיי", אומר גלילי. "תוך פחות מארבע שנים נוצרה כאן נבחרת שחייה שהיא ברמת נבחרת הכדורעף של העיר. זו הרמה הכי גבוהה בארץ, ליגת העל.
"בספטמבר הקרוב אני צריך למצוא בריכה להתאמן בה. ראש העירייה, חי אדיב, הסגן שלו, יגאל שמעון, או מנהל אגף הספורט
גלילי מסכים כי הבריכה זקוקה לשיפוצים, אך אומר כי היה ניתן לקצר את משך הזמן שבו היא תהיה סגורה לקהל: "יש כל מיני סוגים של שיפוצים. יש שיפוץ של חודש ויש של שנה, אם לעירייה היה מספיק חשוב, היא הייתה נותנת לזכיין שיכול לשפץ את הבריכה בחודש לעשות את זה.
"אם השיפוץ לוקח חודש או חודשיים אנחנו יכולים להסתדר בבריכות אחרות, אבל אם זה ייסגר לשנה לא תהיה שחייה בהוד-השרון, זה ימות. אני אחפש מקום אחר שמעוניין בנו".
אביגד מוסיף כי הציע לעירייה פתרון אך לא קיבל תשובה: "בשביל השיפוץ שאני מדבר עליו, הבריכה צריכה להיסגר לשבועיים לכל היותר. אפילו ארגנתי בהם מקום חלופי לשחיינים. מה שצריך זה לבצע עבודות הרחבה מסביב לבריכה, זה לא מצריך השבתה שלה. אני מנסה להוביל את המהלך הזה בעירייה על מנת שהבריכה בשום מקרה לא תיסגר.

"אין לי מושג מה מטרות העירייה ואני לא מבין איך זה שהאחראי על הספורט שם שלא עומד על הרגליים האחוריות בשביל שהבריכה תמשיך לפעול. את השיפוצים שהעירייה רוצה לעשות אני מוכן לעשות, אני ממתין לתשובה מהם. אני לא אסגור את הדלתות לציבור, אני ממשיך להפעיל את הבריכה עד שבית המשפט יכריח אותי לצאת".
אביגד מציין כי הוא אף הציע לעירייה לבצע שיפוצים נרחבים יותר, בהיקף של 12 מיליון שקלים. "הצענו לעיריית הוד-השרון לשפץ את הבריכה ולהפוך אותה לבריכה גדולה, עם 14 מסלולים, היחידה מסוגה בישראל. זו השקעה של 12 מיליון שקל, כי לא מדובר רק בבריכה אלא גם בקירוי, מערכות הסינון, חדר הכושר, אולמות החוגים, המלתחות. גם השיפוץ הזה לא מצריך את סגירת הבריכה לתקופה ארוכה".
מעיריית הוד השרון נמסר: "ב-31 באוגוסט תסתיים ההתקשרות בין העירייה לבין הזכיין המפעיל את הבריכה. במהלך החודשים הקרובים יבוצעו בבריכה עבודות שדרוג ושיפוץ במימון העירייה, על מנת להתאים את המקום לדרישות משרד הבריאות והוראות הדין. במהלך העבודות הבריכה תהיה סגורה לקהל. עיריית הוד-השרון עושה ככל יכולתה על מנת למצוא פתרון לחברי עמותת השחייה".