צ'ק אאוט: המיזם שיאפשר הענקת מתנת חתונה בכרטיס אשראי
תשכחו מהמעטפות עם הצ'קים, מחלום הבלהות על גניבת הכספת ומספירת הכסף המסורתית. מיזם "קל-שי" של האחים ריכטר מרעננה יאפשר מעתה להעניק לזוג המאושר מתנה באמצעות כרטיס אשראי. בעלי האולמות כבר מתלהבים, חברות האשראי קצת פחות
מאז השתנו סדרי עולם. התקליטן מתעקש שיקראו לו די-ג'יי, הצלם רוצה שיפנו אליו בתואר מפיק האירוע, וכל אחת שיודעת לתפור חתיכת בד מגדירה את עצמה מעצבת חופות.

והנה עכשיו, בשנת 2010, גם הסממן האחרון שנשאר מהתקופה התמימה ההיא עומד לחלוף מן העולם: מעטפות הכסף שניתנות לזוג הצעיר בליל כלולותיו. זה עומד לקרות הודות לשני אחים מרעננה, תום ובן ריכטר, שמקווים
נא להכיר: ה"קל-שי". באמצעות המכשיר הזה תוכלו בקרוב להעניק מתנה כספית לזוג הטרי באמצעות כרטיס מגנטי מיוחד.
כל מי שהתחתן מכיר את תחושת החרדה הזאת. אין זוג שלא חושש מתסריט האימה שבו הכספת שבה מוחזקות המעטפות עם כספי המתנות תיגנב מהאולם בליל הכלולות. ארכיוני העיתונים מלאים בסיפורים על זוגות טריים שחוו טראומה בערב המאושר בחייהם כאשר גילו שכל כספי המתנות שקיבלו מהמוזמנים נגנבו בעת שחגגו על רחבת הריקודים, או בעת שנשבעו זה לזו בטקס החופה.

אם שיטת ה"קל-שי" יאומץ על ידי הציבור הרחב, הזוגות שעומדים להינשא בקרוב יוכלו לישון בשקט. הכסף ייכנס ישר לחשבון שלהם.
תום, בן 30, התחתן לפני כשנתיים, והזיכרון של ריצות לבנק על מנת להפקיד את הצ'קים, שחלקם חזרו בהיעדר כיסוי, עדיין טרי במוחו. "בחתונה שלי מצאתי את עצמי מתעסק עם שני צ'קים שחזרו, וזה היה קטע מאוד לא נעים. התחתנתי ביום חמישי, וכמו רבים אחרים, אני עוד זוכר את הבהלה של לדאוג לכסף עד יום ראשון כדי לא להסתובב איתו עליי. כל הקטע הזה לא נעים".
בן, בן 28, טרם נכנס בברית הנישואים, ולכן הוא מעלה את הקשיים מהצד של המוזמנים. "לא מזמן הייתי בחתונה, וגיליתי ברגע האחרון שנגמר לי פנקס הצ'קים. הייתי צריך לרוץ לאיזו תחנת דלק ולהוציא כסף. איחרתי לחתונה של קרובים, וכל העניין היה לחוץ ומיותר".
במשך מספר חודשים ישבו האחים ריכטר על המדוכה במטרה להפוך את תהליך מסירת המתנות באירועים לתהליך הרבה יותר פשוט, נוח ובטוח. "בציבור כבר מזמן קיימת מגמה שצ'קים הם אמצעי תשלום מיושן", אומר תום.
"כמו שאתה לא יכול להגיש במזנון בורקסים או לעשות חתונה בלי תאורה מתאימה, אז גם בנושא הזה של מסירת המתנות באירועים צריך ללכת קדימה. אנשים משתמשים היום בצ'קים רק לחתונות ולשכר דירה, וגם זה מהווה עבורם טרחה".
האחים ריכטר נמנעים מלנכס לעצמם את המצאת ה"קל-שי". מבחינתם, מדובר במיזם בסיסי והם משתוממים איך עד היום אף אחד לא חשב על זה לפניהם.
"לפני שנים, כשהוקמו חנויות נוחות בתוך תחנות הדלק, אנשים לא ידעו איך לאכול את זה", אומר תום. "היום אף אחד לא יכול לדמיין את תחנות הדלק בלי ילו, מנטה ואלונית. לא קיים בארץ בעל אולם אירועים שלא חשב איך הוא יכול למנוע את גניבת הכספות באירועים, אבל אנחנו עלינו על משהו שאף אחד לא עלה עליו".
ותסכימו שהרעיון גאוני בפשטותו. במקום שהאורח יביא מהבית מעטפה עם כסף או עם המחאה, הוא יוכל להשתמש בכרטיס האשראי, בדיוק כמו בחנות. אלא שבדרך להשקת המיזם, נתקלו האחים ריכטר בקשיים.
כך, למשל, חברות האשראי חששו לשתף איתם פעולה והציבו בפניהם מכשולים: "הבעיה העיקרית הייתה שחברות האשראי חששו מפני שמדובר במשהו חדש וזה קצת הלחיץ אותן", מסביר בן, "הרבה זמן היינו במשא ומתן וניסינו למצוא דרך לעשות את זה.
"ואז עלינו על שיטת חיוב אמריקאית שבחו"ל עובדים איתה המון. בשיטה הזאת, שנקראת שיטת דביט, אתה מחויב ברגע שגיהצת את הכרטיס בסכום שבו רצית להיות מחויב. אני מקווה שבשלב מסוים נצליח לרתום בכל זאת את חברות האשראי לטובת העניין".
אז איך השיטה תעבוד הלכה למעשה? ה"קל-שי" יוצב בפתח האולם ולידו יוצב נציג מטעם האולם שיסביר לאורחים כיצד להשתמש במכשיר. האורחים יוכלו לציין על גבי כרטיס ברכה את הסכום שהם מעוניינים להעניק כמתנה ולשלשל אותו לתוך המכשיר.

לאחר מכן הם יכניסו את כרטיס האשראי לתוך המכשיר, יקישו את הקוד הסודי, ואז יקלידו את סכום המתנה שברצונם להעניק. כמו בבנק, הפעולה תחייב את האורחים בעמלה – של חמישה שקלים.
"עבור האורח כל ההמצאה נשמעת פשוטה, אבל בפועל יש פה הבניה לא פשוטה בכלל", מסביר תום. "אני כחברה מתחייב מול הזוג הטרי, וגם מול הבעלים של האולם, שהכסף יועבר ביום שלמחרת. אמנם האורח רואה את החיוב באופן מיידי, אבל הכסף יוצא מחשבונו רק כמה ימים אחרי, ולכן נוצר פה פער מימוני לא קטן".
אני חייבת להודות שזה קצת מפחיד. איך זוג שהתחתן יכול לסמוך עליכם בעיניים עצומות שהכסף יועבר אליו?
"זה לא שונה מלקנות טלוויזיה באחד מאתרי האינטרנט. הרי מי יודע אם האתר הזה יהיה קיים בעוד כמה חודשים. יש לי חברים ששילמו מראש לחנות רהיטים על ספה שקנו, ויום אחרי לא הייתה חנות. מה זה עזר להם? אם הכול היה כל כך מפחיד, כל העולם היה סובל מנדודי שינה.
"מה שחשוב לציין הוא שאנחנו מבינים שזה עניין הדרגתי. זה לא יקרה בבת אחת. לאנשים יהיה קשה לזרום עם זה מיד, אבל לאט-לאט כולם ילכו לכיוון הזה".
אילו תגובות קיבלתם עד כה על המיזם שלכם?
בן: "תגובות מאוד חיוביות. הבעיה היחידה שנתקלנו בה היא השמרנות. בכל זאת, אנשים צריכים זמן לעכל את הקונספט. יש כאלה שאומרים שהעמלה של חמישה שקלים יקרה עבורם. אז אני אומר להם תעשו חישוב כמה עולה צ'ק או לרוץ להוציא כסף. כשנגמרות להם ההשגות, האנשים אומרים לי: 'טוב, תן לנו לחכות שכמה חברים יעשו את זה, ואז נלך בעקבותיהם'".
האחים ריכטר מודעים היטב לכך כי יידרש זמן עד שה"קל-שי" יהפוך לחלק בלתי נפרד מהתפאורה באולמות האירועים. הם גם מביאים בחשבון את הקשיים בהטמעת התהליך, בעיקר אצל הדור הקודם אשר לא התוודע לנפלאות הטכנולוגיה.

"אין ספק שיהיה איזשהו פער בין הדור המבוגר לדור הצעיר בשימוש במכשיר", אומר בן, "האוכלוסייה היותר מבוגרת תמשיך כנראה להשתמש בשיטת הצ'קים והמזומנים, ואילו האוכלוסייה הצעירה תתחבר למיזם שלנו מהר יותר. אני צופה שבעוד כמה שנים אנחנו כבר ניתן מתנות לחתונה באס-אמ-אסים. אי אפשר לעצור את הקידמה. בסוף כולם יישרו קו".
תום מעלה נקודה מעניינת, המתייחסת לפילוח בין המשתמשים הפוטנציאליים בהמצאה שלו ושל אחיו. להערכתו, הנשים יעשו שימוש ב"כספו-חתונה" הרבה יותר מהגברים.
"גברים נוטים לחשדנות", הוא מציג את הרציונל מאחורי דבריו. "נשים הן פחות מקובעות ויש להן ראש יותר פתוח. הן הרבה יותר פתוחות לשינויים ולדברים חדשים".
האחים ריכטר, מתברר, לא יצאו עם המיזם לפני שקיבלו את ברכתו של אביהם איתן, המשמש להם יועץ שיווקי ותומך נלהב. "אבא שלנו תומך ברעיון ואף רואה בכך יתרון עסקי", מספר בן. "הוא עצמאי שמגיע מתחום המכירות, ולכן הוא עוזר יותר בתחום המכירות והשיווק של העסק".
"אבל אבא זה לא חוכמה", מוסיף תום, "גם כשרציתי ללכת לכדורגל והוא ידע שאין לי סיכוי, הוא תמך בי".
ההמצאה שלכם נשמעת חדשנית ומעניינת, אבל תביא בין היתר לביטול הטקס המסורתי שבו כל המשפחה יושבת לאחר האירוע כדי לפתוח את המעטפות עם סכומי הכסף.
בן: "אנחנו דווקא משמרים את החוויה הזו. יהיו כרטיסי ברכה בעיצוב יפה ומהודר וניתן יהיה לכתוב עליהם ברכה ואת סכום המתנה, ואז לשלשל אותם למכשיר. בצורה הזאת הזוג הטרי יידע כמה כסף הוא קיבל לחתונה. כל המטרה שלנו היא להיפטר מערימות הצ'קים שהזוג טובע בהן מיד אחרי החתונה.
"אני בטח לא אעמוד בין הברכות לבין המתחתנים. עניין האבטחה זה כל היופי של הקונספט. לדעתנו זה נותן ביטחון כספי מלא, כי ברגע שחויבת לכסף אין ללכת. זה לא עובר ידיים, לא צריך מאבטח, וזה נותן ביטחון ושקט נפשי מלא. אנשים נכנסו לפראנויות מטורפות מהדברים האלה. שמעתי על אנשים ששכרו מאבטחים בתום החתונה כדי להוביל את הכסף אליהם הביתה".
הרבה לפני שההמצאה החדשה שלהם תהפוך לאמצעי תשלום שגרתי בחתונות, תום ובן יצטרכו לבדוק את התגובות למיזם. ואכן, השניים מתכננים לבצע פיילוט ראשון בשלושה אולמות אירועים באיזור המרכז.

הניסוי הזה יוכל לרמז על הפוטנציאל שטמון ברעיון ויעניק להם קנה מידה כיצד הציבור מתייחס אליו. "נדאג ליידע את המוזמנים על השירות", מסביר תום. "בהזמנות יהיה רשום על כך בדרך היתולית. אנחנו עובדים כרגע על אס-אמ-אסים שיישלחו שלושה ימים לפני החתונה שיזכירו לאורחים על השירות".
אם המיזם יצליח והמוזמנים יגיעו עם כרטיסים מגנטיים במקום עם מעטפות של מזומנים, עלול להיווצר תור אדיר בכניסה לאירוע. זה לא הכי נחמד.
"הרעיון הוא שזה לא ייצור תור, עומס ולחץ בכניסה. הפעולה עצמה לוקחת בסביבות חצי דקה. באולמות גדולים בהיקפים גדולים אנחנו נדאג להציב עמדות כפולות. אנחנו רוצים לתת שירות טוב, קל, מהיר ונוח".
ניתן לשלם את הסכום בתשלומים?
תום: "לצערנו, לא. ברגע שחברות האשראי ייכנסו לעניין – ואני בטוח שזה רק עניין של זמן – אז תהיה גם אפשרות לתשלומים. אנחנו יודעים שזה יאפשר שדרוג רציני לאנשים".
כבר בשבועות הקרובים יתבצע התהליך הניסיוני של המיזם. לצד אלה שמסתייגים מהרעיון להפוך לשפני ניסיון, יש כאלה שזורמים עם העניין ללא שום בעיה. "אני חושב שזה רעיון פנטסטי ואנחנו שוקלים לעשות את זה בחתונה שלנו", אומר שי תשובה, תושב הרצליה, שמתחתן ב-23 באוגוסט.
"כל מי שסיפרתי לו את זה התלהב ופרגן על הרעיון והיוזמה. אני פשוט לא רואה בזה כרגע מינוסים, ולכן כנראה נלך על זה. אני הרי יכול לדעת מה כל אחד הביא, ואותי באופן אישי לא מעניין הקטע של פתיחת המעטפות לאחר החתונה.
"גם אלה שמעדיפים לפתוח את המעטפות יעדיפו את השיטה החדשה אחרי שיחזור להם צ'ק. ברגע שאפשר יהיה לשלם בתשלומים, זה ירוץ הרבה יותר טוב. כי כשיש לך שלוש חתונות בחודש, זה חתיכת סכום להוציא מהכיס. זה לא צחוק".
יעל, תושבת רמת-השרון, מתחתנת בתחילת ספטמבר ומהססת בנוגע לשירות המהפכני. לא הטכנולוגיה החדשה מרתיעה אותה, אלא היעדר הטאץ' האישי בפעולה כל כך רגשית כמו הענקת מתנה לחתונה.
"יש לזה אמנם יתרונות, בעיקר החיסכון בזמן הפקדת הצ'קים של אחרי, אבל החיסרון הוא שהכול הרבה פחות אישי. כבר לא יהיו ברכות מושקעות וחמשירים מרגשים לזוג", היא מבכה את קץ עידן התמימות. "כמו כן, ההחלטה על הסכום תהיה הרבה יותר ספונטנית, בניגוד לצ'ק שנכתב עוד בבית. הסכום ייקבע במקום, וזה יכול להיות לטוב ולרע".
ומה אומרים בעלי האולמות? אם להתבסס על דבריו של הבעלים של אולם מל אירועים בפתח-תקווה ואחוזת ים בראשון-לציון, לאחים ריכטר יש סיבה לחייך. לדברי בעל האולם, שסרב להיחשף בשמו, הוא ערך משאל בקרב לקוחות, ואלה אמרו לו שהצבת ה"קל-שי" עשויה לזכות את הזוגות הטריים במתנות גדולות יותר.
"לאנשים יהיה עכשיו יותר קל להקליד סכומים גדולים מאשר לכתוב אותם על צ'ק או לספור מזומנים. לדעתי, הסכומים שיינתנו לזוגות הצעירים יגדלו בזכות השירות הזה. הרעיון הזה נותן לזוגות הרגשה נוחה ולא לחוצה.
"אני כבר עניינתי זוגות שמתחתנים אצלנו בשירות הזה וחלקם מאוד התעניינו. מובן שיש גם כאלה שחוששים, אבל בגדול אני צופה לזה הצלחה. זה שירות חדשני, שמאפשר לי, כבעל אולם, להעניק קידמה טכנולוגית".