תשקלו את זה: ביקורת בפיצריית טוני וספה בהרצליה פיתוח

פיצת טוני וספה היא פיצה מצוינת על המשקל, שבנוסף לתשבחות מהווה סנונית ראשונה של מסעדות תל-אביביות שמהמרות על השרון

יעוז סבר | 23/5/2010 14:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשנים האחרונות, בעיקר מאז המשבר הכלכלי של 2008, הועם זוהרה של הרצליה פיתוח כבירת האוכל של ישראל. במקביל, עם התמוטטותה של ספינת האם, חלה התדרדרות קשה בהיצע המסעדות באיזור השרון כולו.
 
פיצה טוני וספה
פיצה טוני וספה צילום: נאור רהב

אם תמונת מצב בשנת 2008, נניח ביוני, היתה מראה את השרון כאיזור האוכל המרכזי במדינה, אולי רק שני למדינת תל אביב, בתחילת 2010 המצב נראה עגום הרבה יותר. כתבנו על זה בעבר, אבל אף פעם לא מאוחר להזכיר שוב.

בתוך תקופה קצרה נסגרו בשרון מסעדות על, כשהסגירה הבולטת, ללא ספק, היתה זו של ברקרולה האלמותית, ותקופה קצרה אחריה נסגרה גם מסעדת טיקה, המסעדה התורכית המופלאה מרחוב שנקר, והשאירה את איזור השרון בגסיסה לא קצרה.

אבל כידוע, הגלגל סופו להסתובב, ושוק האוכל בכל הארץ וגם בשרון מתחיל להתאושש. בצעד סמלי, סמלי מאוד אפילו, נפתח ממש לאחרונה בהרצליה פיתוח סניף של פיצריית טוני וספה. פיצריית הגורמה התל-אביבית מייסודו של השף לאון אלקלעי. למה סימלי? משלוש סיבות: ראשית, הפיצרייה נפתחה ברחוב שנקר, בסוף של הסוף של הרצליה פיתוח, מרחק פפרוני וחצי מטיקה עליה השלום.

שנית, וחשוב לא פחות, טוני וספה כידוע מזוהה עם לאון אלקלעי, אותו אלקלעי שלפני כשנה וחצי קרס בתוך שבועות ספורים עם מיזם שוק מסעדת פירות הים שלו באותה הרצליה פיתוח ממש. הימים היו ימי המשבר העגומים, ואין כמו הקריסה של הסי-פוד מרקט של אלקלעי, בשביל לסמל כמה נוראים היו הימים ההם.

והסיבה השלישית? אם מוסד תל אביבי מצליח מחליט לפתוח סניף דווקא בהרצליה פיתוח, כנראה שהגלגל באמת השלים סיבוב מלא, או כמעט מלא, והשרון שוב בדרך לראש.

ומה עם הפיצה אתם שואלים? ובכן, הקונספט של טוני וספה הוא קונספט אירופי ותיק - פיצה לפי משקל. במקום מכינים כל הזמן פיצות בשילובים שונים. השילובים לא יוצאים מהמטבח לפי הזמנה, אלא לפי הנוסחאות הקבועות של המקום. פיצה פפרוני, פיצה פפרוני חריפה, פיצה פרימוורה, פיצה קפרזה ועוד ועוד שילובים שונים ומשונים. הפיצות מחולקות למלבנים קטנים ונמכרות, כאמור, לפי משקל. כל קילו עולה כ-88 שקלים.
ראוי אך יקר

בסופו של דבר מדובר בפורמט יפה, אם כי בתמחור של טוני וספה מדובר בפיצה מאוד מאוד יקרה. קילו פיצה שקול למגש פיצה משפחתי גדול ממוצע (פיצה עגולה קלאסית) פלוס מינוס. ספק אם תמצאו הרבה פיצריות שגובות כאלה סכומים לפיצה משפחתית, מצד שני צריך לזכור שאצל טוני התוספות כבר כלולות במחיר, ולא מדובר, כפי שוודאי הבנתם, בפטריות מקופסה, אלא בתוספות יקרות ומושקעות במיוחד.

פיצה טוני וספה
פיצה טוני וספה צילום: נאור רהב

ואיך הפיצה? טובה, אפילו טובה מאוד. הבצק של טוני וספה הוא דק, אם כי לא כמו זה של עגבניה (הפיצה הטובה בארץ) ועושה רושם שהוא יהיה טעים גם בלי תוספות עליו. הגבינה היא גבינה איכותית והתוספות, כבר אמרנו, איכותיות במיוחד.

בעיה אחת קשה בתחום הטעם נוצרת בעקבות העובדה המצערת שאצל טוני וספה לא עושים משלוחים. למרות השם שמתקשר עם קטנוע ושליח זריז, אם תרצו לקחת פיצה של טוני וספה הביתה תאלצו להגיע לבד לסניף.

כיוון שמדובר בכל זאת בפיצה די דקה, עד שתגיעו הביתה הפיצה עשויה להיות קרה וקשה מעט. אם בכל זאת בחרתם בפתרון הנ"ל וויתרתם על ישיבה בסניף החביב, אנא אל תשכחו לזרוק את הפיצה לכמה דקות לתנור שכוון לחום בינוני.

אנחנו טעמנו מספר פיצות, וחיבבנו במיוחד שלוש קומבינציות. פיצה שום שהיא למעשה פיצה פשוטה עם תוספת שום ברוטב. לא מסובך לעשייה, אבל טעים ברמות
שקשה לתאר, בעיקר בדרך המושקעת שבה עושים את הפיצה אצל טוני. הפיצה השנייה, פיצה פפרוני חריפה. מדובר בפיצה חריפה גם במונחים הודים או תאילנדים. ה-וספות פשוט מפזרים על הפפרוני כמות נדיבה של פלפל חלפניו, שעושה חם בפה. חובבי החריף שבינינו התמוגגו.

הפיצה השלישית היא פיצת ארבע הגבינות. שילוב מצוין של גבינות, עגבניות חתוכות לריבועים קטנים כמו בסלט, ובכלל פיצה שמשלבת בין הפריכות של הבצק לרעננות של העגבניות, שבגלל צורת החיתוך שלהם שומרות על עסיסיות ראויה לציון.

פיצה טוני וספה היא פיצה ראויה במיוחד, ויקרה במיוחד. ולמרות זאת, מבחינתי היא קודם כל פיצה שמבשרת על שינוי. התחושה היא שהמקום הוא סנונית ראשונה בשורה של מסעדות שיפתחו בשרון ויפצו אותנו על כמה שנים קשות. אם צדקנו בהנחה הזאת, הרווח כולו שלנו. אם לא, לפחות נסתפק בפיצה תל-אביבית באמת איכותית.

טוני וספה, שנקר 18, הרצליה פיתוח

פיצה טוני וספה
פיצה טוני וספה צילום: נאור רהב

לשיפור:
קצת הורדת מחירים לא תזיק

לשימור:
הטעם, האיכות, התוספות, השילובים

בשורה התחתונה:
פיצה שעושה כבוד לחומרי הגלם ולחובבי הפיצה באשר הם

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים