כושר קרבי: הכירו את האיש שלנו בתחרות "איש הברזל"

סא"ל טל עדן מראשון לציון ישתתף בשבת הקרובה בתחרות הטריאתלון "איש הברזל" שתתקיים באיים הקאנריים. 180 ק"מ של רכיבה על אופניים, 42 ק"מ של ריצה ו-3.8 ק"מ של שחיה בדרך לתואר הנכסף. בהצלחה

רגב גולדמן | 19/5/2010 8:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשבת הקרובה תיערך בלנזרוטי שבאיים הקאנריים תחרות הטריאתלון "איש הברזל". אל התחרות צפויים להגיע למעלה מ-1,500 משתתפים מרחבי העולם, ובין המתמודדים ניתן יהיה למצוא את סא"ל טל עדן (47) מראשון לציון, שהתאהב לפני ארבע שנים בענף ומאז הוא מככב בו.
טל עדן
טל עדן צילום: זמן ראשון


כדי להבין עד כמה התחרות מתישה ומצריכה הכנות מוקדמות, צריך רק להביט על הנתונים: 3.8 ק"מ של שחיה, לאחר מכן 180 ק"מ של רכיבה על אופניים ולבסוף ריצה של 42 ק"מ, שחותמת כעשר שעות של פעילות גופנית מאומצת.

"התחרות הזו יותר קשה מהתחרויות האחרות. אם בסבבים אחרים ישנם כ-2,000 עד 2,800 משתתפים, הרי שכאן מספר המתמודדים קטן הרבה יותר וזה מעיד למעשה על הקושי", פותח עדן את דבריו. בכל תחרות זוכים המסיימים בחמשת המקומות הראשונים בזכות להשתתף בתחרות העולמית, שזו תיערך בחודש אוקטובר הקרוב בהוואי.

איך למעשה הגעת אל התחום הזה?
"בשנת 2006 שני חברים שלי התחרו בתחרות בתל אביב והציעו לי להשתתף. הם אמרו לי שאני רץ טוב ושוחה מהר ועלתה האפשרות שאני אשתתף. חשבתי על זה והסכמתי. זה בהחלט לא הגיל הרגיל שבו מתחילים. אפשר לומר שאני גילית את הענף הזה בגיל מאוחר יחסית, כי בסביבות גיל ה~30 אנשים מתחילים את דרכם. שבועיים לפני תחילת התחרות התחלתי להתאמן על אופניים כי עד אז לא רכבתי למרחקים כה ארוכים. בתחרות עצמה סיימתי במקום התשיעי, שהוא מקום יחסית מכובד".


ואז למעשה החלטת שאתה נכנס לתחום בצורה עמוקה הרבה יותר.
"כן, למעשה שנה לאחר מכן הייתה תחרות בכינרת והתחלתי להשתפר. הביצועים שלי היו טובים יותר, ובשנת 2008 עשיתי את תחרות 'איש הברזל' לראשונה, זה היה בפרנקפורט גרמניה, באליפות אירופה. התחרות עצמה הייתה נהדרת, אפילו לא היה לי פנצ'ר. ראיתי שזה טוב והמשכתי לניס שבצרפת ב~2009 למרות הפציעה".

אתה סגן אלוף בחיל הים, איך אתה מוצא זמן רב להתאמן?
"עם הרבה כוח רצון ואמונה. אין ספק שזה לא קל ומאוד מעייף, אבל ברגע שהחלטתי ללכת על זה, אני הולך בכל הכוח כדי להשיג את המטרה. הצבא הוא בראש ובראשונה ורק לאחר מכן הספורט. בצבא לא הופתעו בכלל שאני עוסק בתחום הזה משום שבחיל הים מאוד מעריכים את תחום הספורט. מעבר לכך, אני לא היחידי בחיל הים שמתחרה בתחרות 'איש הברזל'. באופן כללי מאוד מפרגנים לי".

והמשפחה?
טל צוחק. "המשפחה מתייחסת אליי בהערצה. ברגע ששיש תמיכה ותוצאות אז אנשים עוזרים ותומכים. כילד שגדל בקיבוץ ובעיקר ראה כדורסל, לא היה צפוי שאני אגיע לתחום הזה, אבל גיליתי אותו בשלב אחר בחיי".
חליפת שחייה ב-700 דולר

תאר לי איך נראה יום בחייך.
"אני קם מאוד מוקדם, בדרך כלל בשעה ארבע לפנות בוקר, כדי להתחיל להתאמן. אם לא מתאפשר לי לקום בשעה הזו או להתאמן, אז אני דוחה את האימון לשעות הערב, בדרך כלל בשעה תשע. בכל אימון חייבים לשלב לפחות שני ענפים מתוך השלושה. בבוקר אני יוצא לשחייה בחוף הצוק עד לשובר גלים בהרצליה, על מנת לחוות את הים. אני חייב לשחות לפחות פעם אחת בשבוע. לאחר מכן אני עורך ריצה של כ~40 ק"מ. לפעמים אני מגוון ועושה אופניים או מחליף את השחייה".

עד כמה האימונים עצמם קשים?
"אי אפשר לתאר. אתה מגיע באור ראשון, לפעמים עם עייפות קלה, ולמרות זאת אתה מכניס את עצמך למים. לפעמים קורה שלוקח לי קצת זמן עד שאני נכנס לפוקוס מלא, אבל אין ספק שהאימונים עצמם קשים. איך אומרים בצבא? קשה באימונים קל בקרב. אני מקווה שיהיה לי קל בשבוע הבא".

כדי להבין עד כמה התחרות מצריכה הכנה

מוקדמת, צריך להביט ברשימה של אנשי הצוות שמכינים את עדן לתחרות עצמה, חודשים רבים קודם לכן. בין היתר ניתן למצוא את מאמן האופניים אלעד פלטי ואת מאמן השחייה והריצה קווין קנינג, שאליהם מצטרף הפיזיותרפיסט אורי רייך. "האנשים האלה עושים הכל כדי שאגיע מוכן, זה צוות שלם שעומד מאחוריי", מודה עדן.

נדמה שאנשים שאין מאחוריהם גוף עסקי שתומך בהם כלכלית לא יכולים לשרוד בענף הזה.
"אין ספק שזה קשה. כדי להתחרות אתה צריך משאבים כלכליים. ספונסר הוא דבר חשוב ביותר. למזלי יש את חברת אופטימום גרופ שבזכותם אני מגיע לתחרות הזו. כדי להבין עד כמה זה יקר, אני יכול לספר שההרשמה לתחרות לבדה עולה כ~500 יורו".

למה למעשה צריך עזרה כלכלית? מה הן רוב ההוצאות הכספיות?
"כדי להגיע לתחרות אתה צריך כמובן מאמנים שיעבדו איתך כמה חודשים קודם לכן וזה אלפי שקלים. הביגוד יקר, למשל למעלה מ~700 דולרים לחליפת השחייה, שחברת טיים טריאל עוזרת לי בזה. חוץ מזה, כאשר מתקיימת תחרות, אני צריך להגיע כארבעה ימים קודם לכן למקום כדי לבחון את השטח, להתרגל למזג האוויר, ללמוד את המסלול. רק יומיים לאחר התחרות אני חוזר לארץ כי הגוף זקוק למנוחה ארוכה יחסית לאחר הפעילות המאומצת".

כלומר החשיבות של הספונסרים היא אדירה בענף הזה.
"ודאי. התחרויות האלה מאוד מאוד יקרות. ברגע שאתה לא משקיע את האנרגיות שלך במחשבות על הכסף אלא אתה מגיע חד למטרה אז התוצאות בהתאם. אין ספק שברגע שיש גוף עסקי שתומך בי, אני יכול להתרכז בתחרות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים