רחובות "שכונת המפונים" ינציחו את יישובי גוש קטיף
אשקלון: 150 משפחות שכונת הרצוג לא שוכחות את המקום שממנו פונו לפני 5 שנים. כעת הן חונכות בשכונה את "כיכר גוש קטיף". הרחובות הסמוכים ייקראו על שם ניסנית, אלי סיני, מורג וכפר דרום

רחוב ניסנית באשקלון. לא שוכחים צילום: אדי ישראל
שכונת הרצוג מכונה גם "שכונת המפונים", שכן מתגוררות בה כ-150 משפחות שפונו מגוש קטיף, בעיקר מהיישובים ניסנית, אלי סיני ודוגית. יו"ר ועד השכונה יוסי דיין סיפר כי תושביה ביקשו להנציח את גוש קטיף במקום מגוריהם.
"לפני כחמש שנים החליטו לגרש אותנו מגוש קטיף", אומר דיין, "באותו זמן התחלתי לנהל משא ומתן עם ראש עיריית אשקלון על אתר הקבע שאליו נעבור, ובסופו של דבר בחרתי את האיזור שבו אנו מתגוררים כעת.
"עם המעבר שלנו לכאן הוקצו 50 מיליון שקל לפיתוח השכונה. לאחרונה, פנינו לראש העיר וביקשנו ממנו להנציח את הגוש בשכונה שבה אנו מתגוררים. יחד עם החברה הכלכלית באשקלון הוחלט להקים את הכיכר".
"אנחנו בדעה שצריך להזכיר את החיים בגוש", מוסיף דיין, "לאחרונה
גם עשינו טקס של יום הזיכרון בשכונה, בו הנצחנו את הנופלים מגוש קטיף". תושבי השכונה שמחו מאוד כשדיין סיפר להם שתוקם כיכר לזכר יישובי גוש קטיף:
"התושבים מאוד אהבו את הרעיון. זוהי גאוותנו, כי אנחנו זוכרים איפה גרנו. לא היה לנו רע בגוש ולא חשבנו שיוציאו אותנו משם. הכיכר מהווה זיכרון לחיים הטובים שהיו לנו. אנחנו רוצים לזכור את העבר ולא לשכוח אותו. גם כעת אנחנו ממשיכים את חיי הקהילה שלנו, ממש כמו שהתנהלו בימים שחיינו בגוש".

רחוב כפר דרום. "ממשיכים בחיי הקהילה ממש כמו בגוש" צילום: אדי ישראל
לטקס חנוכת הכיכר שאמור להתקיים ביום רביעי הבא, 26 במאי, הוזמנו ראש הממשלה בנימין נתניהו (שהודיע כי נבצר ממנו להשתתף באירוע), נשיא המדינה שמעון פרס, שרים וחברי כנסת. כמו כן ישתתפו בטקס ראש עיריית אשקלון בני וקנין, הנהלת העיר אשקלון, וכן תושבי השכונה ומפונים מגוש קטיף.
"המפונים שמתגוררים באשקלון הפכו לחלק בלתי נפרד מהעיר", אמר ראש עיריית אשקלון בני וקנין, "לאחרונה הופשרו קרקעות מינהל, שעליהן הם בונים את ביתם. בשכונה שבה הם מתגוררים תיקרא הכיכר על שם גוש קטיף כחלק מהנצחת עברם".