התושבים טוענים: האוטובוסים הפכו את חיינו לסיוט
הרצליה: מאז חודש מרכז העיר, לא פחות מ-16 קווי אוטובוס חולפים מדי יום ברחוב קהילת ציון, לשעבר רחוב צדדי ושקט. תושבת: "אנחנו לא נושמים, הרעש מטורף כל היום וכל הלילה". בדיון במועצת העיר לא הושגה כל התקדמות בנושא

מאז הפך רחוב סוקולוב בחלקו, לרחוב חד סיטרי וחד נתיבי, שונה מסלולם של קווי האוטובוס הרבים שנהגו לעבור בו, כך שכעת הפך רחוב קהילת ציון, המחבר בין רחוב סוקולוב לרחוב העצמאות, לנתיב מרכזי בדרכם של האוטובוסים לתחנה המרכזית.
התושבים, אשר בעת השיפוץ קיבלו מהעירייה את הרושם כי מדובר בשינוי זמני בלבד, התבשרו לבסוף כי המדובר בשינוי קבוע. כיום סובלים תושבי רחוב קהילת ציון ממעבר תמידי של לא פחות מ-16 קווי אוטובוס שונים ביום בתדירות גבוהה לאורך כל שעות היום.
בישיבת המועצה האחרונה העלה חבר המועצה ירון עולמי, התומך במאבק התושבים, הצעה לסדר בנושא. "חיי התושבים הפכו לבלתי נסבלים", טען בהצעה, "יש להקים ועדה שתבחן את היקף ונפח התחבורה הציבורית שעוברת כל יום ברחוב קהילת ציון מתוך כוונה להפחית בעומס ולאזן בין צרכי דיירי רחוב קהילת ציון ודיירי רחוב העצמאות, בדגש לבחינת החלופה המוצעת של כניסה לרחוב העצמאות מדרך ירושלים ולא מרחוב קהילת ציון".
ראש העירייה יעל גרמן התייחסה להצעה ואמרה: "אני מסכימה, ברחוב קהילת ציון עוברים אוטובוסים רבים. זו הסיבה שאנו עושים שיפוץ היום להסדיר את התנועה ברחוב. אחרי השיפוץ התנועה תהיה זורמת יותא.
"יש ועדת תחבורה ותנועה שמתעסקת בנושאים האלה, שם יש נציגי משרד התחבורה, המשטרה, מע"צ והציבור. אין טעם להקים עוד ועדה. מיותר לדון באופן ספציפי על רחוב קהילת ציון, חשוב יותר לדון בכל בעיות התנועה. יש הרבה צמתים בעייתיים בעיר, אי פשר לעשות ועדה לנושא אחד, התנועה צריכה להיראות כמכלול"
לתושבים, ההתנצחות בין עולמי לגרמן בישיבת המועצה לא ממש עוזרת. הם צריכים להתמודד עם עשרות אוטובוסים החולפים מדי שעה מתחת לביתם.
"עם תחילת השיפוץ ברחוב סוקולוב, כל האוטובוסים הופנו לתחנה הנמצאת בפינת רחוב קהילת ציון, בסמוך לתחנת מגן דוד אדום. בהתחלה חשבנו שזה זמני ואז בישיבה מיוחדת עם הדיירים התבשרנו שלא", אומרת תושבת הרחוב ציפי נתנוב.
"רחוב קהילת ציון הוא רחוב צר יחסית, וכעת עם השיפוץ שנערך בו הוא יהיה צר עוד יותר. מספיק לעמוד שם שלוש דקות בשביל להבין מה קורה, כל התחבורה הציבורית של הרצליה עוברת שם, קווים של אגד, דן ומטרופולין שנכנסה עכשיו והגבירה את תדירות הנסיעה. זה בנוסף לאמבולנסים שמגיעים לתחנת מגן דוד. זה הפך לבלתי נסבל", הוסיפה.
נתנוב מבינה כי האוטובוסים חייבים לעבור איפשהו בדרכם לתחנה המרכזית ולכן מציעה חלופה: "האוטובוסים יכולים לנסוע דרך רחוב ירושלים ולהיכנס בכיכר לרחוב העצמאות, אפשר להציב תחנה במקום ברחוב העצמאות, כך היא תהיה קרובה גם לרחוב שלנו ותהיה אלטרנטיבה לתחנה שקיימת היום.
"רחוב
"בעת ובעונה אחת מגיעים ארבעה אוטובוסים מכל צד, סותמים את מעברי החצייה. אין לנו חיים, אנחנו לא נושמים, הרעש מטורף כל היום וכל הלילה", אומרת נתנוב ומוסיפה בכעס: "תראי לי עיר אחרת בשרון שהתחבורה בה לא עוברת דרך הרחוב הראשי? אני הולכת בלילה בסוקולוב, הוא הפך לרחוב רפאים. השקיעו מיליונים בשביל להרוס לנו את החיים. זה גם הוריד את ערך הנכסים שלנו כי הרחוב הזה מעולם לא היה כל כך סואן".
לדברי נתנוב, התלוננו היא ושכניה לרחוב בפני העירייה מספר פעמים. "בישיבה עם סגן ראש העיר יונתן יסעור שבה הודיע לנו שהאוטובוסים יעברו אצלנו באופן קבוע, התושבים התרעמו, צעקו, קמו והלכו אבל העירייה צוחקת לנו בפנים. הם מצאו פתרון קל ונגמר הסיפור. זה חוסר אנושיות ממדרגה ראשונה".