היה מטוס? כיכר המריבה במצפה רמון עומדת שוממה
חלמאות נוסח מצפה רמון: המועצה החליטה להקים כיכר מטוס, בדומה לכיכר שקיימת בבאר שבע. התושבים והארגונים הירוקים טוענים שמדובר בבזבוז שיפגע באווירה הפסטורלית. בינתיים ניצבת הכיכר, שעלתה עשרות אלפי שקלים, שוממה
אבל העובדות מדברות בעד עצמן: בשנים האחרונות מלאים חדרי המלון, האכסניות והצימרים שבמקום כמעט עד אפס מקום. ואם זה לא מספיק, אנשי עסקים מצרפת, מפקדי טייסות קרב ואוליגרכים רוסים רכשו וילות שצופות אל הנוף הבראשיתי של מכתש רמון ומחירי הנדל"ן ביישוב עלו במאות אחוזים.
לחגיגה הצטרפו גם מסעדנים מחו"ל, שרכשו האנגרים והחלו לשפץ אותם כדי להקים מסעדות גורמה. עד סוף השנה יהיו בעיירה לא פחות 4,000 מיטות למטיילים, ארבע תחנות דלק חדשות ומלון חדש של רשת ישרוטל על שפת המכתש.
הטבע הבתולי שמקיף את העיירה שווה זהב עבור התושבים ואנשי העסקים המקומיים: במהלך חג הפסח צפויים אלפי תיירים לבקר במצפה רמון והסיכוי למצוא חדר פנוי שואף לאפס. למרבה ההפתעה, את התמונה האופטימית הזו והאוירה הפסטורלית של היישוב מאיימת להרוס דווקא המועצה המקומית.

הסיפור החלמאי התחיל לפני כשלוש שנים. בכירי מועצת מצפה רמון התקנאו בכיכר הכפיר שבבאר שבע, שהוקמה על ידי ראש העיר לשעבר ומנהל מוזיאון חיל האוויר, יעקב טרנר. וכך החליטו הבכירים על הקמת כיכר ביישוב, שבמרכזה יוצב מטוס כפיר - תרומת חיל האוויר. העובדה שקופת המועצה הייתה שרויה בגירעונות כספיים כבדים לא הפריעה לפרנסי היישוב להתחיל לגלגל את הרעיון.
כשתושבי העיירה והארגונים הירוקים שמעו על הרעיון הם הביעו התנגדות חריפה. הנושא הועלה בכמה מישיבותיה של המועצה המקומית: ראש המועצה דאז, סמי שושן, תמך בתוכנית, אבל מרבית חברי המועצה התנגדו בחריפות. "אנחנו לא בסיס צבאי", אמר בכיר במועצה. "הצבת המטוס תבריח תיירים ומטיילים מהארץ והעולם ותגרום לנזק כלכלי קשה לענף התיירות ביישוב. מה שטוב לבאר שבע לאו דווקא טוב למצפה רמון. המטוס עלול לגרום לחרדות בקרב תיירים מחו"ל ולהרוס את הנוף המדברי הנדיר שיש לנו. זאת תהיה בכייה לדורות, שגיאה נוראית".
תושבי העיירה, שהיו ערים להתנגדות שהובעה במהלך הדיונים, היו נתונים תחת הרושם שהרעיון ירד מסדר היום. אבל להפתעתם הגדולה, כמה חודשים אחרי הדיונים, יצרו בכירים קשר עם ראשי
הובלת המטוס, שכללה אבטחה משטרתית צמודה וסגירת כבישים, עלתה לקופת המועצה לא פחות מ-15 אלף שקל. המבצע נערך בחשאיות גמורה, בלי שאיש מחברי המועצה יידע על כך דבר או חצי דבר. הבכירים לא נחו, וזמן קצר לאחר מכן החלו בבניית הכיכר בעלות של 200 אלף שקל. במידה שהמועצה תרצה להוביל את המטוס מבסיס רמון ליישוב היא תצטרך לשלם עוד סכום של כ-100 אלף שקל.
כשחברי המועצה גילו באחרונה שראש המועצה פלורה שושן תומכת בפרויקט שהחל בעלה סמי, הם הגיבו בזעם רב. זמן קצר לאחר מכן, באחת מישיבות המועצה, נחשפו הסכומים שהמועצה שילמה עבור הובלת המטוס והקמת הכיכר, והזעם רק גבר. לדבריהם, הצבת המטוס תפגע בתיירות המקומית ובעסקים.
ראש האופוזיציה וחבר המועצה, איציק זרגרי, יצא מכליו כששמע על בזבוז כספי הציבור. "אין צורך במטוס שיוצב באמצע היישוב, וחבל על כספי הציבור שנזרקו לפח הזבל", אמר זרגרי. "בכספים האלה היה ניתן להשתמש לקידום פרויקטים תיירותיים ביישוב. המועצה למעשה פוגעת בענף התיירות ובעסקים ביישוב".

אבל כאן לא הסתיים הסיפור: כשנדמה היה שהרעיון נגנז, נשאר המטוס באחסון בבסיס מצפה רמון, לאחר שבחיל האוויר הגיעו למסקנה שבכירי מצפה רמון לא מתכוונים ברצינות להעברת המטוס ליישוב.
אלא שבאחרונה חזר נושא הצבת המטוס לסדר היום, לאחר שראש המועצה, פלורה שושן, הצליחה לגייס קואליציה רחבה ולאשר תקציב בלתי רגיל לשיפוץ כיכר המטוס, בסכום של כ-160 אלף שקל. "זאת בושה וחרפה שמועצה מקומית ששרויה בגירעונות כספיים מבזבזת מאות אלפי שקלים על חשבון הציבור, במקום להשקיע בענף התיירות. לדעתי יש להקים ועדת חקירה לבדוק את כל הפרשה הזו", קובל חבר המועצה דני שטרית.
ממועצת מצפה רמון נמסר בתגובה: "פרויקט המטוס החל בתקופת המועצה הקודמת, וראש המועצה דאז אישר אותו. ראש המועצה הנוכחית קיבלה את הפרויקט מאושר וגמור. בפני המועצה הנוכחית הובאה הגדלת התקציב וחברי המועצה החליטו פה אחד לפתח דיון לגבי מיקום הצבתו של המטוס.
"ראש המועצה הסכימה עם חברי המועצה לבצע דיון נוסף ולעצור את הפרויקט עד לקבלת החלטת מועצה נוכחית. המועצה רואה בהעמדת המטוס שותפות עם מחנות חיל האוויר הסמוכים למצפה רמון ומשרתי צבא הקבע המתגוררים ביישוב, כמחווה והערכה כפי שנעשה במספר מקומות בארץ, כגון באר שבע".