ניצולי השואה הודו למתנדבים הגרמנים המשפצים עבורם בית אבות
חיפה: כשיצא מאושוויץ נשבע יוסף קינסליך כי עד יום מותו לא ידבר עם גרמני. אך כששמע על הגרמנים המסייעים בבניית בית אבות לניצולי שואה הוא שינה את דעתו. "לצערי רבים מחברי הגיעו לזקנתם בלי כסף ובלי יכולת לדאוג לעצמם"

אל המוקד של עמותת החסד "יד עזר לחבר", שמקימה את בית האבות, הגיעו אתמול עשרות פניות מניצולי שואה שביקשו לשריין למענם מיטה בבית האבות החדש.
אחד מניצולי השואה שהגיעו אתמול לבית האבות המשתפץ הוא יוסף קינסליך, תושב חיפה בן 84 ששרד את מחנה אושוויץ-בירקנאו, שם נספתה כל משפחתו. אתמול הוא שבר שבועה בת 65 שנים, שלא להיות במחיצתו של גרמני ולא לשוחח או ללחוץ יד לאחד כזה עד יום מותו. "הגעתי בשביל להגיד להם רק מילה אחת: תודה", אמר קינסליך, "באתי בשם הרבה ניצולי שואה שרוצים להודות".
המפגש בין קינסליך לגרמנים היה מרגש מאוד. קינסליך הראה להם את המספר שהטביעו הנאצים על ידו, וסיפר כי הוא רוצה לעבור לבית האבות החדש.
"אני אלמן כבר כמה שנים והעמותה עוזרת לי מאוד", אמר , "זה מחמם את הלב שיש אנשים כמו שמעון סבג והחברים שלו בעמותה, שלא שוכחים את ניצולי השואה. לצערי רבים מחברי הגיעו לזקנתם בלי כסף ובלי יכולת לדאוג לעצמם לתרופות ולאוכל, ואפילו לתנור קטן בחורף".
גם שושנה מאריצק, ניצולת שואה ששרדה את המחנות בפולין, הגיעה להודות לגרמנים העובדים בשיפוץ בית האבות. הגרמנים התרגשו מאוד מהמחווה של מאריצק, שכבר עברה את גיל 80.
בית האבות מוקם בשכונת הדר הכרמל למען ניצולי שואה עריריים שאין בידם אמצעים להתקיים
מנכ"ל עמותת "יד עזר לחבר" שמעון סבג ביקש אתמול להודות לשגרירות הנוצרית הבינלאומית שסייעה לרכוש את הבניין בעלות של 1.3 מיליון שקל, שגויסו אף הם מגרמנים נוצרים. "אלו אנשים יקרים שהחליטו לעזוב הכל, להגיע לארץ בהתנדבות ולעבוד יום ולילה רק כדי שיהיה בית אבות מכובד לניצולי שואה", אמר אתמול סבג על המתנדבים שהגיעו מגרמניה.
מנהל השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים מלקולם הדינג אמר כי השגרירות הנוצרית נרתמת להבטיח את כבודם של ניצולי השואה.