דיירים חדשים: כלובי הדגים עוברים לאשדוד

כלובי הדגים שהוצאו מהים של אילת עוברים לאשדוד. לראשונה בישראל יגדלו דניס וטונה בים התיכון

דליה מזורי | 17/11/2009 10:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יותר משנה לאחר שהוצאו כלובי הדגים מים סוף, גידול הדגים עובר לים התיכון. משרד החקלאות אישר השבוע שטח של 8,000 דונם בים התיכון, מול חופי אשדוד, למטרת גידול דגים בכלובים.
 
כלוב דגים באשדוד.
כלוב דגים באשדוד. צילום: משרד החקלאות

כלובי הדגים - פטנט של החברה הישראלית סאבפלקס - מוקמו כ-12 קילומטרים מערבית לאשדוד, ובשלב הפיילוט כבר החלו לגדל בהם דגי דניס. בשלב השני יגדלו בכלובים גם דגי לוקוס וטונה. את חוות הגידול מפעילה חברת דג הים, ובמקביל לה פועלים במשרד החקלאות לקידום אתרים נוספים לגידול דגים בעומק הים התיכון.

הפרויקט החדש צפוי להוות פריצת דרך בגידול דגים במעמקי הים - סביבתם הטבעית - ולהביא להגדלת היקף גידול הדגים המקומי, העומד כיום על כשליש בלבד מהביקוש. תושבי ישראל צורכים מדי שנה כ-75 אלף טונות דגים טריים, וענפי הדיג והמדגה בישראל מספקים רק שליש מהצריכה.
חוות בעומק של כ-50 מטרים

הסיבות העיקריות לכך הן התמעטות אוכלוסיית הדגים בים התיכון ובכינרת וכן מצבו של משק המים הישראלי, המגביל את התפתחות ענף גידול הדגים בבריכות. חוות הדגים יאפשרו כעת לגדל דגים במרחביו הפתוחים של הים התיכון.

הכלובים החדשים נבנו בטכנולוגיה מיוחדת, והם קלים יחסית וגמישים. הכלובים מחוברים לקרקעית הים עם עוגן אחד בלבד, כשהם מסתובבים סביב צירו תוך השתלבות עם זרמי הים וללא התנגדות להם.

פטנט נוסף בכלובים מאפשר

להשקיע את החוות בים לעומק של כ-50 מטרים בעת סערות וגלים גבוהים, כדי להקטין את סיכויי הפגיעה בהם. במסגרת הפיילוט נבדק גם היבט השמירה על הסביבה על ידי המכון לחקר ימים ואגמים, ונמצא כי אין לכלובי הדגים השלכות סביבתיות.
 
"אנו מקווים שיישום התוכנית יאפשר לנו להגדיל את תוצרת הדגים הטריים בישראל באלפי טונות, לרווחת תושבי ישראל ולהרחבת שוקי היצוא", אמר נעם מוזס, מנהל תחום חקלאות ימית במשרד החקלאות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים