פרויקט מסלול: המשחק החדש שמשגע את תל אביב
כינוס בכיכר רבין, משימות בבתי קפה, צילומים עם סלבריטאים ושאלות היסטוריות על העיר. משחק עירוני חדש משתלט על רחובות העיר

עכשיו תדמיינו את משחקי הילדות האלה לא בגבולות חצר בית הספר, הקן, השבט או החורשה הסמוכה אלא במרחביה של העיר הגדולה, הסואנת והתוססת בישראל. קשה לדמיין? ערן גוטוירץ דווקא הצליח, והוא אף מממש את זה הלכה למעשה.
לפני כשלוש שנים חזר גוטוירץ לישראל אחרי טיול בעולם, ובראשו רעיון לפתח משחק תחרותי בין קבוצות, שמתרחש במרכז תל אביב, ומשלב חידות ומשימות הקשורות לאופי ולהיסטוריה של העיר. "אני יושב על החוף בקופנגן, ופתאום קופץ לי הרעיון הזה", נזכר גוטוירץ. "באותם ימים בטלוויזיה כבר שידרו המון ראליטי, ותכניות כמו'רצים לדירה' ו' סוף הדרך' נתנו את הכיוון הכללי של מירוץ שטח עם משימות".
הקונספט של "ברחובות שלנו", שמו של המשחק העירוני, דומה לאחד ממירוצי השטח האלה. כל קבוצה נעה במסלול שונה ברחבי העיר, בכל תחנה יש רמז לתחנה הבאה, ועל הקבוצות לבצע משימות. "תל אביב נחשבת בועה, אבל בכל זאת היא מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית, לפחות מבחינה תרבותית", מסביר גוטוירץ את הבחירה בזירת הפעילות.
"תוכל למצוא באותו רחוב חרדי, קיבוצניק שעבר לפה אחרי הצבא ותל-אביבי שגר פה כל חייו, וכמה מהמשימות מכוונות למפגש אתם. יש גם משימות שמתאימות מאוד לתל אביב כמו צילום עם סלבריטאי או
בהתחלה זה לא קל. בנקודת הזינוק בכיכר רבין יש צחקוקים קלים, לא תמיד ברורה לילדים המטרה. כשגוטוירץ מסביר לתלמידי כיתה ט' משפיים שנחתו בעיר הגדולה בחול המועד סוכות שהמשחק מזכיר את ה"מירוץ למיליון", עונה לו התלמיד עופרי מתוך הקהל: "ואתה המנחה החתיך? "
אלא שמהר מאוד הם מתעוררים לפעילות. לאחר סיום קבלת ההוראות בנוגע למשחק, תדריך בטיחות וחלוקה לקבוצות גוטוירץ מעניק לכל קבוצה דגל בצבע שלה ומעטפה עם החידה הראשונה. כאן הריכוז וההתרגשות בשיאם.
החידה משלבת קוד מתוחכם, וכדי לפתור אותו צריך להיעזר בתווית בקבוק מים מינרליים. חברי הקבוצה האדומה תופסים את הקטע במהירות, ומגלים שעליהם לנוע לכיוון כיכר דיזנגוף. אחד המשתתפים מקבל עליו את האחריות לניווט. זה לא מפריע לשאר חברי הקבוצה לשאול את מי שנקרה בדרכם אם הם בדרך הנכונה. אי-שם, בגיל 27, כשכולם ישכרו כאן דירות, הם ייזכרו בגיחוך בזמנים שלא ידעו היכן זה דיזנגוף.
לאחר מציאת כיכר דיזנגוף המשתתפים ממשיכים לבצע משימות בעוד תחנות בעיר: כיכר ביאליק, בית הכנסת הגדול באלנבי וצומת הרחובות רוטשילד-הרצל. כאמור, בדרך הקבוצה נשאלת שאלות היסטוריות הקשורות בעיר כמו מהם ההקשרים הספורטיביים של כיכר רבין (רמז: גביע אירופה לאלופות) או איך תרם דיזנגוף לפיתוח השפה העברית (רמז: שלטים רק בעברית).
"האדומים" מרוצים מהביצוע, והולכים לכלבו שלום, תחנת הסיום, שם הם מגלים כי סיימו ראשונים וניצחו. שאר הקבוצות מגיעות כמה דקות לאחר מכן, עמוסות חוויות משלהן. המתבונן מהצד יכול להבחין שמלבד הכיף, יש בפעילות גם אלמנטים חינוכיים. גוטוירץ (31), בעל תואר בפסיכולוגיה וניסיון עשיר בתחום החינוך הבלתי פורמלי, מאשר: "היציאה לשטח היא כלי חינוך חזק. זה חלק משיטת חינוך שנקראת Out Door Training, המציעה דרך לטיפול בילדים עם בעיות התנהגות קשות על ידי היציאה לשטח".
אלא שלא רק לילדים הפעילות מיועדת. קהל היעד של "ברחובות שלנו" רחב, ועד כה השתתפו בפעילות בעיקר ארגונים חברתיים, מוסדות לימוד, תנועות נוער, משלחות סטודנטים וקבוצות מורים. אפשר להירשם דרך האתר www.barchovot.com.
החודש אמורה להתקיים בפעם הראשונה פעילות פתוחה של "ברחובות שלנו" לקהל הרחב, לבני 18 ומעלה.