מבקר עיריית נתניה: יש להעביר את מנהל רשות החנייה מתפקידו

כשלים חמורים בתפקוד רשות החנייה גרמו להפסדים של מיליונים. זו גולת הכותרת של דו"ח מבקר עיריית נתניה לשנת 2008. עוד בדו"ח: מאות מבנים מסוכנים אינם מטופלים, ואימהות חד הוריות אינן מקבלות את הנחת הארנונה לה הן זכאיות

טובה לוי | 8/9/2009 7:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דו"ח מבקר עיריית נתניה לשנת 2008, אשר התפרסם לפני ימים ספורים, מתפרש על פני 800 עמודים, אולם מעבר לכלל ההמלצות וההצעות לתיקונים ולשיפורים, בולטת במיוחד המלצה אחת: להעביר את מנהל רשות החנייה יוסי סולומון מתפקידו עקב כשלים חמורים שגילה המבקר בפעילות הרשות.
 
מבקר העירייה דב כץ. דוח של 800 עמודים
מבקר העירייה דב כץ. דוח של 800 עמודים צילום: זמן נתניה

נושאים בולטים נוספים בהם עסק הדוח שחיבר המבקר דב כץ הם מאות מבנים מסוכנים ולא מתוחזקים ברחבי העיר, ליקויים באמצעי כיבוי האש במוסדות החינוך, התנהלות לקויה בביצוע צווי הריסה ועוד. אולם כאמור, החלק החריף ביותר היה זה שעסק ברשות החנייה.

המבקר כץ ציין כי הליך גביית דוחות החנייה אינו מבוצע כראוי, וכי מנהל הרשות אינו שולח הודעות באופן סדיר לחייבים. בשנת 2006 לא נשלחו הודעות כלל, דבר שגרם להפסדים עצומים לעירייה. נכון לחודש יולי 2007, נאמד ההפסד  בשני מיליון ו-200 אלף שקלים.

על פי הדוח, הכשלים נבעו במידה רבה בשל אופן ההתקשרות בחוזה עם חברת מגע"ר, האחראית על מתן שירותים בתחום החנייה. כץ הצביע על חוסר תיאום בין האגפים האחראים, וכן על כך שאין חלוקת עבודה והגדרת תפקיד ברורה של כל אחד מהם. 

לדברי המבקר, "אי קביעת לוח זמנים מובנה ביחס למשלוח הודעות החיוב, היוה גורם מרכזי לכשל המערכתי במשלוח הודעות החיוב. הביקורת מצאה ליקויים מהותיים ומרכזיים ברשות החנייה אשר הובילו לאי שליחת המכתבים במועד שנקבע על ידי מנכ"ל העירייה".

בנוסף ציין המבקר כי במהלך השנים 2004-2006, טרם הוחזרו לאזרחים סכומי כסף בסך כולל של 123 אלף שקלים, שנגבו עבור דוחות חנייה, אותם החליטה הלשכה המשפטית לבטל לאחר שקיבלה את נימוקי החייבים.

כץ מצא גם כי תושבים שחשבון הבנק שלהם עוקל לא קיבלו מענה במשך יותר מחודשיים, והמליץ לשקול את שינוי שיטת העבודה ולבחון אמצעים טכנולוגים מתקדמים יותר, כדי לייעל את עבודת רשות החניה ואת הבקרה על רישום הדוחות.

הלשכה המשפטית מסרה בתגובה כי החל מפברואר 2008  החלה העירייה ברישום דוחות חניה באמצעות מסיפונים. כאמור,

לאור הממצאים המבקר המליץ להעביר את מנהל רשות החנייה יוסי סולומון מתפקידו.

על פי התקנות אמורים הגופים המבוקרים להגיב לביקורת, הן על מנת לספק הסברים והן על מנת  להבטיח כי יטפלו בממצאים. אולם, תגובתו של סולומון לביקורת כלל לא התקבלה.

במכתב ששלח אליו ציין המבקר כי "ועדת הביקורת סבורה שיש לראות בחומרה מצב דברים בו עובד עירייה לא משתף פעולה עם מבקר עירייה ובוחר שלא להגיב על ממצאי ביקורת, למרות פניות חוזרות ונשנות אליו, על כל המשתמע מכך".

לזמן נתניה נודע כי סולומון העלה בפני מקורביו טענות בדבר התנכלות לכאורה על רקע פוליטי ואישי מצד גורמי עירייה שונים.

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג מסרה בתגובה לממצאים החמורים: "הדוח העלה דברים קשים על התנהלות מנהל רשות החניה, כולל המלצות אישיות. העירייה תפעל בהתאם לסיכומיה והמלצות הוועדה לענייני ביקורת".

מהוועדה לענייני ביקורת בראשות חבר המועצה הרצל קרן נמסר: "נכון וראוי יהיה לקבל את המלצת מבקר העירייה להעביר את מנהל מחלקת החניה מתפקידו. הוועדה סבורה כי על העירייה לבחון  להחזיר את הטיפול בכל סוגיית דוחות החניה תחת קורת גג אחת של מנהל מקצועי אחד כפי שהיה בעבר וכפי שמקובל במרבית הערים בישראל. הוועדה סבורה שלא נכון ולא ראוי יהיה להוציא את כל נושא החניה לגורם מחוץ לעירייה על מנת להשאיר בידי העירייה את השליטה על הנושא".

600 מבנים מסוכנים ברחבי העיר אינם מטופלים

כאמור, עסק הדו"ח גם במספר נושאים נוספים, ואלו עיקריהם:

ליקויים במוכנות בתי הספר לשעת חירום - נמצא כי קיים חוסר תקשורת מובהק בין מספר מנהלי בתי ספר לבין המחלקה לביטחון ושעת חירום במינהל החינוך.
 

פיירברג. תחת ביקורת
פיירברג. תחת ביקורת צילום: נאור רהב

המבקר כץ ממליץ "לקיים דיונים שוטפים בין המחלקה לביטחון ושעת חירום במינהל החינוך לאיגוד לכיבוי אש, תוך תיאום הביקורות במוסדות החינוך, העברת הממצאים והמעקב אחר תיקון הליקויים, מאחר ומרבית הליקויים שנמצאו בדוחות האיגוד לכיבוי אש חוזרים על עצמם מידי כל ביקורת".

עוד עולה מהביקורת, כי לא נמצאה תוכנית עבודה במחלקת הביטחון ושעת החירום הכוללת תוכנית סיורים במוסדות החינוך, סדרי עדיפויות ורשימת פעילויות שיש לבצע בכל הקשור לליקויים באמצעי כיבוי אש. המבקר ממליץ שבמחלקת ביטחון ושעת חרום, תוכן תוכנית שכזו ושתקבל את אישור הגורמים המתאימים.

הנחות ופטורים במיסי ארנונה - מדו"ח הביקורת עולה כי בחלק נכבד מהתיקים לא מתויקים מסמכים רלבנטיים הנוגעים להנחות שניתנו לתושבים.  בתיקים רבים חסר מסמך הבקשה של המבקש, או החתימות עליו, בהתאם לדרישת הצו, מסמך זה מהווה אסמכתא להצהרות התושב על הכנסותיו.

בנוסף לכך, חסרים בתיקים רבים צילומי תעודות הזהות, אשר חובה לתייק כדי לאמת פרטים בסיסיים המהווים קריטריונים למתן הנחה. בחלק נכבד מן התיקים לא היו מסמכים רשמיים של המוסד לביטוח לאומי ובפועל ניתנו הנחות בהסתמך על מאגר מידע של המוסד לביטוח לאומי ולא כפי שנדרש בצו.

הביקורת איתרה כי במרבית התיקים  בהם זכאית אם חד הורית להנחה, נהנית זו מהנחה מינימאלית של 18% בלבד. עובדי המחלקה לא מבקשים מסמכים נוספים המעידים על הכנסות, אלא בהתאם לבקשת התושבת, ואינם מיידעים את התושבת כי היא זכאית ליהנות מהנחה מוגדלת, בהתאם להכנסותיה.

הביקורת איתרה כי ישנם תושבים שקיבלו הנחה שהוגדרה כ"יקיר העיר", ונמסר  כי מדובר בהחלטה של מועצת העיר, אולם אין מסמך רשמי המאשר זאת.

ראש העירייה מסרה בתגובה: "הובא לידיעתי כי מנהל הכספים קיבל את ממצאי הביקורת. מרבית הממצאים נמצאו תקינים, יחד עם זאת שאר ההמלצות התקבלו על ידם והם פועלים על פיהם".
 
מאות מבנים מסוכנים - למרות קיומם של כ-600 מבנים מסוכנים בעיר, טרם הוחל ביישום המלצות מבקר העירייה לטיפול במבנים מסוכנים כפי שניתנו בדו"ח השנתי לשנת 2002, כיוון שטרם נקבעו על ידי מינהל ההנדסה- מהנדסים המתמחים במבנים מסוכנים  אשר יספקו חוות דעת שתהווינה בסיס להגשת תביעות משפטיות על פי חוק העזר.

בדוח הביקורת המליץ מבקר העירייה, על החלת תוכנית ביקורות מובנית לגילוי מוקדם של עבירות בניה והחשת הטיפול שיביא להגשת תביעות משפטיות בגין מבנים מסוכנים על פי חוק העזר.

תגובת ראש העירייה: "בהתאם להמלצות המבקר נכתבו נהלי עבודה והופקו לקחים ומסקנות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

Parse error: syntax error, unexpected $end in /olive/online/54/MoreNews_874_2011.html on line 11
_ordering_new_7.html");?>

הנבחרות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים