י-ם: עוד חניון במרכז העיר נותר סגור ללא סיבה
ארבע קומות של חניון שנבנו מתחת לבית אבי חי במרכז העיר עומדות שוממות כמעט לחלוטין בגלל תירוצים ביורוקרטיים. בית אבי חי התחייב אמנם לפתוח את החניון בהיתר שקיבל, אך בשנה וחצי שעברו מאז שהמקום נפתח החניון משמש את אורחיו בלבד

בעירייה מודים כי החניון צריך להיות פתוח לציבור וטוענים: "הנהלת בית אבי חי הפעילה את החניון כחניון פרטי בניגוד לתנאי התב"ע". בעירייה מדגישים כי "בעקבות התערבות המחלקה לפיקוח על הבנייה, העירייה הגיעה לסיכום עם הנהלת בית אבי חי על פתיחת החניון לציבור בתשלום".
עוד מוסיפים בעירייה כי "בימים אלה החל בית אבי חי בתהליך לקבלת רישוי עסק באמצעות האגף לקידום עסקים. המחלקה לפיקוח על הבנייה תוודא כי ההליך יתבצע ללא עיכובים והחניון ייפתח לשימוש הציבור בהקדם האפשרי".
לפני כמה שנים החלה עמותת "אבי חי" בתכנון משכן תרבות ברחוב המלך ג'ורג', צמוד לבית הכנסת ישורון. במסגרת היתר הבנייה שאישרה העירייה חויב המוסד להקצות ארבע קומות מתוך שבע קומות החנייה התת~קרקעית שייבנו בו לשימוש הציבור הרחב.
אולם עברו כבר כשנה וחצי מאז שהסתיימה הבנייה ונמקום נפתח, וכל קומות החניון משמשות רק את באי בית אבי חי. "חרשו לנו ארבע שנים באוזניים אבק, רעש ומה לא. חנייה יש בשפע, אבל לא בשימוש" אומרת חנה, המתגוררת בסמוך לבית אבי חי. "אנו השכנים סובלים בערבים שיש אירועים, והם מיתממים שאין בעיות חנייה – לנו השכנים יש ויש", היא מוסיפה.
בשבוע שעבר חשף זמן ירושלים כי החניון העירוני בפינת הרחובות הרב קוק והנביאים ייסגר ובשטחו ייבנה בניין נוסף למכללת הדסה הסמוכה. לפני כארבעה חודשים
המהלך עורר בזמנו ביקורת ציבורית ואף גרם למרמור בקרב עובדי עירייה באגפים אחרים שכעסו על ההטבה למנח"י על חשבון הציבור ושאר העובדים בכיכר ספרא.
מבית אבי חי נמסר בתגובה כי "לאחר תקופת הרצה של כשנה וחצי של הבניין והחניון במטרה לגלות ולתקן ליקויים ותקלות, נבחר לאחרונה זכיין חיצוני שיפעיל את החניון לטובת כלל הציבור בירושלים.
"מבחינת בית אבי חי אין מניעה לאפשר במקום חנייה, אך כיוון שהזכיין החיצוני טרם קיבל רישיון עסק, הנושא מעוכב במעט. עם זאת יש לציין שכבר היום החניון משרת את אלפי האנשים הפוקדים את בית אבי חי מדי שבוע".