לא כולל שירות: ביקורת בבית הקפה ארקפה ברעננה

ארקפה רעננה הוא סניף רחב ידים, נעים, טעים ואפילו בעל מחירים סבירים בכל מה שלא נוגע לקפה. אם רק היו שם גם מלצרים, היינו חונים שם באופן קבוע

יעוז סבר | 3/8/2009 15:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני זוכר את הפעם הראשונה שאכלתי באספרסו בר ישראלי שעובד בשיטת השירות העצמי. זה היה מקום קטן בעיר ילדותי, ירושלים, נדמה לי שקראו לו ארומה. חלפו עברו להם עוד שנה-שנתיים, וחבר מהטירונות לקח אותי ל"ארומה התל אביבית", ארקפה ברוטשילד. אני זוכר שראינו את סי היימן בפתח המסעדה, וחשבתי לעצמי שתי מחשבות: סי היימן נראית טוב לגיל 40, וארומה התל אביבית ממש מוצלחת.
 
ארקפה ברעננה.
ארקפה ברעננה. צילום: אלה פאוסט

ושוב חלפו עברו להם כמה שנים, נניח עשר, 12, והפעם אנחנו בעולם ששייך לרשתות כמו ארקפה. בכל פינה ותחת כל מכונת אספרסו רעננה, צצה לה רשת אספרסו-ברים בשירות עצמי. האמת? אף פעם לא אהבתי את הז'אנר.

זה לא שאכפת לי לעמוד בתור ולהזמין את ההזמנה שלי, עם זה אני עוד יכול לחיות. הבעיה מתחילה כשהקפה והקרואסון נגמרים, וממש, אבל ממש בא לך עוד קרואסון אחד קטן. אולי זה מועיל לדיאטה, אבל הסיכוי שתקום, תעמוד שוב בתור, תיתן את השם שלך, הזמנתך וכרטיס האשראי שלך, ותחכה מול הבר הארוך בשביל שהקרואסון המסכן, שאתה כבר ממש לא זוכר למה הזמנת, יצא החוצה, הוא קלוש.

מסתבר

שמי שהביא את ההמצאה שנקראת מלצרים לעולם, ידע מה שהוא עושה. ולמרות זאת, אני לקוח ותיק של ארקפה רעננה, משלוש סיבות. ראשית, זה קרוב לבית, ומה שטוב בשביל זאביק בילסקי שגר בסמוך ונמצא שם המון, בוודאי טוב גם בשבילי. שנית, זה אחד המקומות היחידים ברעננה שפתוח בשבת, ורק על זה מגיע לבעלים צל"ש ואולי גם עיטור גבורה. ושלישית, והכי חשוב, בסיכומו של דבר האוכל שם טוב.

מחיר הקפה מטורף

הבעלים של ארקפה מחזיקים תחת מטרייתם גם את רשת מסעדות ג'ויה האיטלקית, ופשוט יודעים את העבודה בכל הקשור לארץ המגף. הקפה אצלם הוא טוב (יחסית לרשת כמובן), הסנדוויצ'ים איכותיים, הקרואסונים טובים והפיצה, אוי הפיצה, היא מהטובות שיש בארץ.

פרנצ' טוסט בארקפה רעננה
פרנצ' טוסט בארקפה רעננה צילום: אלה פאוסט

כתבנו כבר בעבר ולא נתעייף מלכתוב, רוב הפיצריות הישראליות מגישות פיצה אמריקאית. הווה אומר, המון רוטב, פיצה עבה בטירוף וטעם של קלקר. מי שבאמת מבין עניין (למשל פיצה עגבניה המדהימה), מגיש פיצה דקה, עם מעט רוטב איכותי, מעט גבינה והמון המון טעם.

בארקפה מגישים בדיוק את הפיצה של ג'ויה, שהיא מהטובות בז'אנר. תמורת 34 שקלים סבירים ביותר (ועוד 3-5 שקלים אם תחפצו בתוספות), תקבלו פיצה מצוינת, לא קטנה בכלל ואפילו, לא תאמינו, היא תוגש לכם ישירות לשולחן ותוכיח שכשבארקפה מחליטים הם אפילו יודעים להעסיק מלצרים. גם התוספות שהגיעו על הפיצה, אם זה פטריות, עגבניות או פלפלים חריפים היו טריים, איכותיים ובכמות יפה. אם אתם בעניין של פיצה, לא בטוח שעדיפה הפיצריה השכונתית, עם כל הכבוד למחיר.

עם הפיצה הזמנו גם פוקצ'ה אסייתית, מצויינת, שלמרבה הצער גילינו שהולכת לרדת מהתפריט. זה הזמן לפנות בתחינה לראשי הרשת, ולבקש קבל עם ועדה: תעשו טובה, תשאירו את הפוקצ'ה האסייתית. במחיר של 26 שקל, היא פשוט סנדוויץ' נהדר.
 
קפה בארקפה רעננה
קפה בארקפה רעננה צילום: אלה פאוסט

וכאן אנחנו מגיעים לקפה. הקפה של ארקפה הוא לא רע, בוודאי בחמישים האחוז העליונים של ישראל. הבריסטות יודעים את העבודה, החלב מגיע מוקצף היטב ולא בועתי, ותערובת הקפה היא סבירה ביותר. הבעיה: המחיר המטורף. 13 שקל לכוס קפוצ'ינו, למקום שלא מעסיק מלצרים, הוא הרבה יותר מדי. נכון, הורדה של בסך הכל שקל או שניים, לא תהפוך את התמונה, אבל כשמדובר על שתייה, שקל או שניים עושים את ההבדל.

בסעיף האווירה, אין טענות לסניף ארקפה של רעננה. מדובר בסניף רחב ידיים, הכולל שולחנות ישיבה רגילים, פינות הסבה נחמדות, שולחנות גבוהים דמויי בר, ודק ענק בחוץ, שאם תעברו לידו ביום שבת בצהריים, לא תוכלו להכניס אליו סיכה. למרות הלחץ המטורף שעובר על המקום בסופי שבוע (אחד היחידים הפתוחים באיזור, כבר אמרנו?), כיף להגיע לארקפה, וזמן ההמתנה מרגע לקיחת ההזמנה הוא סביר ביותר. אם רק היו הופכים את ארקפה רעננה לבית קפה הכולל מלצרים, הוא היה הופך לבית הקפה הקבוע שלנו. אנחנו יודעים שאין סיכוי שזה יקרה, אבל היי, לחלום מותר?

ארקפה, דרך ירושלים 34, רעננה

פיצה בארקפה רעננה
פיצה בארקפה רעננה צילום: אלה פאוסט

לשימור:
האווירה, הזריזות והפיצה. רק תשמרו לנו על הפיצה!

לשיפור:
אולי בכל זאת תכניסו מלצרים? לפחות להזמנת המשך

בשורה התחתונה:
ביחד עם החנייה הצמודה, מדובר באחת האופציות הטובות ברעננה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים