עיריית הרצליה מציגה: שיפוצים בין 2 ל-4. לפנות בוקר
תושבי שכונת נווה עמל בהרצליה זועמים: העירייה החלה לשפץ את רחוב כצנלסון, אך השיפוצים מתבצעים רק בשעות הלילה. התושבים התלוננו, בתגובה שלחה אותם העירייה לקבלן המבצע

לא הקיץ המתקרב או החום שהחל להעיק בלילות הם שהדירו שינה מעיניהם אלא, לא פחות ולא יותר, שיפוצים הנערכים ממש מחוץ לחלון ביתם לאורך כל שעות הלילה.
לפני כשנה, באוקטובר 2008, הציבה עיריית הרצליה שלט גדול בשכונה המציין כי בקרוב יחלו ברחוב, המהווה ציר תנועה מרכזי בשכונה, עבודות סלילה ותשתיות.
התושבים קיבלו את הבשורה בהתלהבות ושמחו על השינויים הצפויים בשכונה. שמחת התושבים הקדימה את זמנה מאחר ועבודות השיפוץ המיוחל החלו רק במאי 2009, מעל חצי שנה לאחר הצבת השלט ברחוב.
לפני כחודש העירייה החלה בביצוע שלב א' בפרויקט, אשר כלל עבודות עפר מקיפות שבמסגרתן נתקלו התושבים בין היתר בעקירת מרצפות המדרכה לאורך חזיתות הבתים בחלק מסוים מהרחוב, הסרת שכבת האספלט בכביש, וחפירת שוחה בפתחי הבתים לשם הנחת קווי תשתיות.
למרות הקושי הכרוך בשיפוצים המתבצעים בשכונת מגוריהם, עדיין בירכו התושבים על השיפוצים וסבלו בשקט את המטרדים השונים.
אך סבלנותם פקעה לאחר שמספר ימים אחרי תחילת העבודות, החלו הפועלים, שנעדרו מהרחוב בשעות היום, להגיע אליו בעשר בלילה ולעבוד עד השעות הקטנות של הלילה.
תושבי הרחוב החלו לחוות רעשים מחרישי אוזניים של דחפורים וציוד מכני כבד במהלך כל שעות הלילה. "המשמעות היא פשוט טרקטורים ופועלים שעובדים רצוף כל הלילה, אי אפשר לישון
מיותר לציין כי על פי החוק והתקנות למניעת מפגעי רעש, יש איסור ברור לעבוד בשעות אלה. "חל איסור מוחלט על הפעלת ציוד בנייה באזורי מגורים בין השעות 19:00 ל-06:00 למחרת ובימי מנוחה, זולת אם הפעלת המכונה דרושה באופן דחוף לשם מניעת סכנה או הפרעה בלתי סבירה לביטחון הציבור, בריאותו או בטיחותו", נכתב באתר האינטרנט של המשרד להגנת הסביבה.
תושבים אשר יצאו לעבר הפועלים בשעת לילה מאוחרת הופתעו לגלות כי במקום עומד שוטר, אשר ציין בפניהם כי בידי הקבלן המבצע של הפרויקט קיים היתר מיוחד מעיריית הרצליה, המאפשר להם לעבוד בלילה.
לדברי התושבים, נדמה כי שיפוצים בלילה, לרבות תשלום לפועלים בשעות החשיכה, עולים הרבה יותר מאשר שיפוצים בשעות היום, ולכן תמוהה בעיניהם העובדה שהעירייה מאשרת זו.
"הבעיה היא שאם השיפוצים יעלו לעירייה יותר כסף בגלל עבודה בלילה, הנטל בסופו של יום, ייפול עלינו התושבים, כי ההיטלים שיגבו מאיתנו יהיו גבוהים הרבה יותר", אומרת נגר ומתייחסת לעובדה שעיריית הרצליה, לעומת עיריות אחרות באיזור, מקפידה לגבות היטלי בנייה והשבחה מתושביה.
התושבים העייפים מחפשים דרכים יצירתיות לחמוק מהרעש. "העבודות מסתיימות בסביבות חמש בבוקר, יש לנו חצי שעה של שקט ואז אנחנו כבר קמים לעבודה", אומר לירן חלפון, תושב נוסף בשכונה, "אנחנו שמים בבית מזרון על החלון ומנסים לבודד את הרעש, זה פשוט נמצא כעשרה מטרים מחלון חדר השינה שלנו".
התושבים שלחו השבוע מכתב פנייה לעירייה באמצעות עורך הדין שמיר שהינו, בתקווה כי השיפוצים ברחוב יועברו לשעות היום והם יחזרו לישון בלילה. "מן המפורסמות הוא, כי עלות ביצוען של עבודות לילה עולה על עבודות יום", כתב עורך הדין בפנייה.
"פועל יוצא, כי מן הקופה הציבורית היו נחסכים כספים רבים, שאין כל הגיון, תבונה וצורך בהוצאתן, מלבד העשרת קופתם של קבלני עבודות העפר. מלבד הברכות המגיעות לעיריית הרצלייה על היוזמה הברוכה, טוב יעשו, עת יתנו דעתם למנוחתם של תושבי השכונה ולכל אותם תושבים אשר קמים בשעות הבוקר המוקדמות".
עיריית הרצליה סירבה להגיב לכתבה.