שיעורים עם הבנים: ת"א של יעל ארד

זמן תל אביב נותן כבוד לספורטאים ילידי העיר, והפעם יעל ארד, ילידת 1967 שלמדה בתיכון עירוני י"ד

רועי רובינשטיין | 17/6/2009 6:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בערב אחד בתחילת אוגוסט 1992 הפכה יעל ארד מפוטנציאל לכמעט אלופה אולימפית.
יעל ארד
יעל ארד צילום: עצמי


אילולא העניקו השופטים לקת'רין פלורין את הניצחון בקרב הגמר של עד 61 ק"ג באולימפיאדת ברצלונה הייתה ארד זוכה במדליית הזהב הראשונה של ישראל במשחקים האולימפיים.

כך או כך, הג'ודוקא הישראלית נחשבת עד היום פורצת דרך בכל הקשור להצלחות של ישראלים באולימפיאדות - דרך שהחלה אי-שם ברחובות תל אביב.

"את צעדיי הראשונים בעולם הג'ודו עשיתי בגיל שש, כשנרשמתי לקבוצת מכבי צפון תל אביב", היא מסבירה על תחילת דרכה. "המועדון הזה לימד אותי מהן גאוות יחידה ומחויבות לדגל ולהמנון".
לצד אימוני הג' ודו לא זנחה ארד בנעוריה את אהבתה לריצה.

יעל ארד
יעל ארד אמיר מאירי


"את שנות התבגרותי העברתי בין אותו צרי) קטן על גדות הירקון ובו מזרני ג'ודו אחדים ובין מסלול הריצה בבית הספר עירוני י"ד, שנמצא בצפון תל אביב", היא אומרת.

"עוד בשלב חטיבת הביניים הצטרפתי לשיעורי הספורט של הבנים, והמורה שלי בהם היה מאמן הכדורסל אילן קובלסקי. הוא ציפה ממני להרבה יותר מהבנים בכיתה, ולו רק משום שבאותה תקופה נהייתי גם אלופת המדינה בריצת 400 מטר".

בתיכון האמור היא למדה לאחר שעברה עם הוריה ממרכז העיר לשכונת שיכון דן, והיא למדה בו במגמה הראלית. "היא
התאימה לי ככפפה.

בחרתי ללמוד בה כי חשבתי שהיא תכין אותי בדרך הכי יעילה לחיים האמיתיים. אמנם לא הייתי התלמידה הכי ממושמעת בבית הספר, אך נהניתי בו, ובייחוד משיעורי התנ"ך של המורה ניר חזק".

עד היום ארד ממשיכה לגור בתל אביב, ואינה מתכוונת לעזוב אותה. "אני בטוחה שאילו לא גרתי בעיר המופלאה הזו, היה לי קשה יותר להפוך למדליסטית האולימפית הראשונה של מדינת ישראל. כל חיי חייתי-ואני עדיין חיה - כאן, ואין לי ספק שהיא נדבך חשוב ביכולתי לחלום בגדול ולהגשים בגדול ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים