הרצליה: למה עונת הרחצה הדתית קצרה יותר?
תושבים דתיים מאיזור השרון דורשים להאריך את משך פעילות החוף הנפרד בהרצליה מעבר לחודשיים בשנה, בהתאם לעונת הרחצה: "מגיע לנו ליהנות ממשאבי הטבע כשליש מתקופת השנה ולא שישית"

הציבור הדתי המתגורר בהרצליה ובאיזור השרון כולו יכול ליהנות מרחצה בחופים לתקופה של חודשיים בלבד, מראשית יולי ועד סוף אוגוסט. זאת מכיוון שרק בתקופה זו פתוח החוף הנפרד לרחצה - בניגוד ליתר החופים, הפתוחים לציבור למשך ארבעה חודשים שלמים החל מאמצע האביב.
החוף הנפרד בהרצליה, שמופעל במשותף על ידי עיריות הרצליה ובני ברק, משרת את התושבים הדתיים של איזור השרון וכן מארח בחודשי הקיץ מבקרים המגיעים באוטובוסים מאורגנים מבני ברק ומהסביבה. בימים בהם החוף פתוח, הוא מלא עד אפס מקום וציבור רב מכל הגילים מגיע לנפוש בים.
השבוע העביר עו"ד שמואל סעדיה מכתב למועצה הדתית בהרצליה, בו הביע את בקשותיהם החוזרות ונשנות של תושבים דתיים להאריך את תקופת פעילותו של החוף. "בקשת הציבור הדתי היא שהפתיחה תוארך בעוד חודשיים ובכך יהיה החוף פתוח כארבעה חודשים, באופן שיאפשר לציבור המסורתי-דתי ליהנות ממנו מרבית תקופת הקיץ", ציין סעדיה במכתבו. "מגיע לציבור המסורתי-דתי ליהנות ממשאבי הטבע הקיימים כשליש מתקופת השנה ולא שישית".
המתרחצים הדתיים מבקשים להדגיש כי מאחר והם מבקרים בחוף בימים נפרדים לנשים ולגברים - החוף פתוח לרחצה בימי ראשון, שלישי וחמישי לנשים, ובימי שני, רביעי ושישי לרחצת גברים - בפועל ימי הרחצה מעטים עוד יותר.
כמו כן, במהלך תקופת הרחצה המוכרזת חלים "ימי בין המצרים", שהם שלושה שבועות בהם נהוגים מנהגי אבלות לזכר התקופה שבין הבקעת חומת ירושלים לבין חורבן בית המקדש בתשעה באב. רבים מהדתיים לא נוהגים לרחוץ בים בתקופה זו, דבר שמצמצם בשלושה שבועות נוספים את ימי הרחצה האפשריים.
"זה החוף הדרומי ביותר, ואין אליו תחבורה ציבורית שעלולה ליצור עומס בעיר. יש כל כך הרבה קילומטרים של חוף בהרצליה אז לא ברור לנו למה אי אפשר לפתוח לנו אותו ארבעה חודשים ולא חודשיים?", התלונן אידן וינטרוב, תושב דתי מהרצליה, המבקר בחוף הנפרד בחודשי הקיץ, "בחודש יוני אנחנו ממש יושבים כל החבר'ה בבית וסופרים את הימים עד שאפשר ליהנות מהים".
אחת הסיבות שעשויה לעלות כהתנגדות להארכת תקופת פעילות החוף היא העובדה שתושבים רבים מקיימים הליכות ספורטיביות
את הבעיה הזו, טוען עו"ד סעדיה, ניתן לפתור בקלות ובעלות נמוכה. "כדי למנוע התנגדות של הציבור החילוני בעיר, שלא יטען שדרכי הגישה בחופים נסגרות, ניתן להציע לפתוח פתח מעבר חסום לראיה ברוחב כמטר למרגלות מדרון רכס הכורכר, ממזרח לחוף. כך הציבור הדתי יוכל ליהנות ובקטע קצר זה של כמה מאות מטרים הציבור החילוני יוכל לעבור מצד לצד והחוף הסגור לא יהווה עבורם מחסום", הוא מסביר.
גם וינטרוב מתקשה להבין מדוע הדבר אינו מתאפשר. "הרי יש במקום כבר שירותי הצלה וניקיון ושאר השירותים שהחוף דורש, המשמעות היא בסך הכל להניח את בד היוטה המפריד חודשיים מוקדם יותר ולהציב שומר", הוא טוען.
בעיריית הרצליה סירבו להגיב.