החזית הצפונית: המאבק על הקאנטרי קלאב נוסח שכונת צהלה
ת"א: תושבי השכונות רמות צהלה, גני צהלה ונווה שרת מתלוננים שרק מי שגר בשכונה הוותיקה צהלה נהנה מהנחות במינויים לקאנטרי קלאב העירוני. העירייה: נבדוק הטענות

לטענת תושבים, מההנחות אפילו לא נהנים בעלי מניות המתגוררים בשכונות סמוכות, המחזיקים במניות בחברה המנהלת את הקאנטרי, הדומות בסוגן למניות של חברי אגודת "צהלה".
"זה כאילו שיש הבדל בין תושב צהלה לתושב גני צהלה, ולא חשוב שיש לנו אותה מניה", אומרת תושבת זועמת של שכונת גני צהלה, שרכשה מניה לפני 35 שנה. "המרכז היה תמיד בגירעון, אולם כעת מנסים לשפר את מצב החברה על ידי הגדלת ההנחה לחברי'אגודת צהלה' בלבד, שהתנאי לחברות בה הוא להיות תושב צהלה".
"מרכז הספורט גלי צהלה בע"מ" הוקם ב-1964 על קרקע של מנהל מקרקעי ישראל שהוחכרה לעיריית תל אביב, וזו החכירה את השטח למרכז הספורט. רובו של דירקטוריון המרכז מושתת על חברי האגודה השיתופית "אגודת צהלה", המסגרת שתושבי השכונה מאורגנים בה.
הקאנטרי היוקרתי בנוי על 14 דונם מטופחים ושמורים, ובהם מתקני ספורט ונופש דוגמת ברכת שחייה, מדשאות ומגרשי טניס. בראשית הדרך הנפיקה הנהלת מרכז הספורט מניות, וכך מומנו בנייתו ותחזוקתו של המרכז.
את המניות האלה יכלו לרכוש כל תושבי האזור, ובכללם תושבי שכונות גני צהלה ורמות צהלה, אשר הוקמו בשנות השבעים והשמונים מסביב לשכונה הוותיקה, ובמשך השנים הרבו להשתמש במתקני מרכז הספורט.
מאוחר יותר הונפקו עוד שני סוגי מניות (מניה כללית, שנמכרה על ידי הנהלת המרכז ויועדה לכספים לתחזוקה שוטפת) ומעין מניית הנחה, שרכשו החברות הקבלניות אשר בנו את שכונת המשתלה, שכונה נוספת שנבנתה בשנים האחרונות באזור, והוענקה כהטבה לרוכשי הדירות בה.
רוכשי מניית היסוד היו זכאים במשך השנים להנחה של חמישים אחוזים בערך ממחיר מנוי לעונה, ובמשך הזמן הלכה הנחה זו ונשחקה.
עם זאת, נראה כי חברי האגודה ידעו לדאוג לעצמם ולאזן את ההפסדים שגרמה השחיקה. בעבר במשך תקופה ארוכה זכו חברי האגודה - היינו תושבי
בין תושבי השכונות "החדשות", שהורכבו מזוגות צעירים ואנשי המעמד הבינוני, ובין תושבי צהלה הוותיקה (בעבר יוצאי צבא והיום מיליונרים, סלבריטאים ופוליטיקאים) התגלעו בעבר לא מעט מתחים על רקע ניסיונות הבדלנות של התושבים הוותיקים. בעקבות הגילוי על ההנחה שארגנו לעצמם חברי אגודת צהלה רגשות התמרמרות שוב צפים היום ועולים.
"ההנחה הזאת היא מעין חלוקת רווחים לא חוקית, וזה מרגיז מאוד. זה כאילו ההנחה נעשתה בהיחבא מכיוון שעד לאחרונה זה גם לא נרשם במחירון הכללי", אומרת תושבת גני צהלה. "יש מניות, ואין הבדל איפה אתה גר.
כדי לשנות סוג של מניה או חלק ממניות צריך לכנס אספה של בעלי המניות, וצריכה להיות תקנה מתאימה בתקנון החברה. הייתי מוכנה בשמחה להיות חברת אגודה, אך זה בלתי אפשרי כי אני לא דרה בצהלה, ואנחנו ממש לא רוצים ללכת למלחמה אלא גם לזכות בהנחה".
מ"מרכז הספורט גלי צהלה" נמסר: "המרכז לא פועל למטרת רווח. יש קבוצות של אנשים שמאפשרים להן הנחה נוספת, כגון פנסיונרים, חד-הוריות, חיילים, והנחה בסך עשרים אחוזים לחברי'אגודת צהלה', אם הם בעלי מניה או לא.
"החזקת מניה מאפשרת הנחה של בעל מניה, ואלו הן הנחות אקסטרה. חבר אגודה משלם מסי אגודה, והדבר מעוגן בהסכם החכירה מול העירייה. מלבד זה, חברי'אגודת צהלה' הם הרוב בדירקטוריון של המרכז, ופעילים מאוד בהנהלת המקום ובהפעלתו".
מהעירייה נמסר בתגובה: "מדובר בקרקע בבעלות עירונית, אשר מוחכרת לאגודת 'מרכז הספורט גלי צהלה'. בהנהלת המרכז יושב נציג עירייה כביקורת על פעולותיו, ועל פי החוזה בין האגודה לעירייה, יבוצעו שינויים בתעריפים רק בהרשאת העירייה. הטענות המועלות אינן מוכרות לעירייה, והן ייבדקו בהקדם ".