התלמידות גרות ברעננה, תיכון פלך יוקם דווקא בהוד השרון
תלמידות רעננה שאינן מרוצות מהרמה בבית הספר אמי"ת רננים שבעיר, תאלצנה לנדוד בשנה הבאה להוד השרון. בשבוע שעבר הוחלט סופית כי תיכון פלך היוקרתי, שמי שדחף להקמתו היה הציבור הדתי ברעננה, יוקם דווקא בעיר השכנה

כבר שנים סובלת האוכלוסייה הדתית ברעננה ממחסור רציני במקום חינוכי מתאים לבנותיה, המסיימות את כיתה ו'. הורים לתלמידות שזה עתה סיימו את בית הספר היסודי עומדים בפני אפשרות אחת ויחידה בעיר, והיא התיכון אמי"ת רננים.
משפחות דתיות רבות אינן רואות בו מוסד חינוכי איכותי מספיק, ומביעות חוסר שביעות רצון מהמתנהל בתיכון. מנהל התיכון בשנים האחרונות, רני שגיא, לא ימשיך לנהל את בית הספר בשנה הבאה ולדעת הורים רבים, רמת הלימודים והרצינות בתיכון אינה מספקת.
אב לאחת הבנות המחפש מוסד חינוכי ראוי לקראת שנת הלימודים הבאה, מספר על הבעיה שנוצרה עבור ההורים. "מדובר בבעיה מאוד קשה לבנות דתיות בעיר. אין אופציות ראויות ומתאימות ללימודי תיכון", טוען האב.
לדברי האב, הרמה באופציה היחידה המוצעת, "אמי"ת רננים", נמצאת במגמת ירידה, וכי במקום אירעו לאחרונה אירועי אלימות וניבולי פה. "כך יוצא שאתה בא לגור ברעננה בעיקר בגלל החינוך ובסוף לציבור הדתי שהוא אוכלוסיה גדולה בעיר, אין אופציה אמיתית. זהו תסכול גדול אצל הורים דתיים, תסכול של הרבה שנים".
גם אחת מתלמידות התיכון אשר לומדת בכיתה י"א מסכימה כי הרמה בבית הספר אינה גבוהה. "כל הזמן בנים שורצים בבית הספר, המון שיעורים מתבטלים, והבנות עושות מה שהן רוצות".
זמן רב מנסים הורים
פלך מייצג את הציבור הדתי הפלורליסטי, מה שנקרא "האורתודוכסיה המודרנית" המתפתחת כיום בישראל, והוא קיים כבר במספר מקומות ברחבי הארץ שנתקלו בבעיה דומה.
לדברי ההורים, הם פנו בעבר לראש עיריית רעננה נחום חופרי ועניינו אותו בהצעת הפתרון של הקמת התיכון בעיר. בתחילה גילה חופרי התעניינות רבה ואף סייר עימם בבית ספר תיכון דומה ברחובות, אך לפתע נותק הקשר, וההורים הבינו כי הם לא יזכו לשיתוף פעולה מעיריית רעננה בעניין.
"ראש העיר למד את הנושא ברצינות ובדק את הפרטים ובשלב מסוים הוא התנתק מהעניין והבנו שהוא לא הולך איתנו", מספר חנוך זאבי, אחד מיוזמי הקמת התיכון החדש, "לאחר מכן הייתה ישיבה בלשכתו, במהלכה הוא ביקש שנציג לו רשימה של בנות בוגרות כיתה ו' שמעוניינות בתיכון כזה. הרשימה שהבאנו הייתה אפילו ארוכה יותר ממה שהוא ציפה לה, אך אחר כך הגיעה ההתנתקות".
ההורים המשיכו לבדוק אפשרויות, ומצאו כי דווקא בהוד השרון, בה אחוז האוכלוסייה הדתית נמוך בהרבה מאשר ברעננה, מתקבל רעיון בית הספר בהתלהבות רבה. בשבועות האחרונים נתנה העירייה אור ירוק ואישרה את הפרויקט.

למרות זאת, מצרים ההורים על העובדה כי עיריית רעננה, הבית המתבקש ביותר לטענתם לבית ספר פלך, לא הרימה את הכפפה. "בגלל האוכלוסייה הדתית ברעננה, היה זה הכי טבעי שבית הספר יוקם כאן, ויש לציין שזה בפירוש לא קם כנגד תיכון אמי"ת רננים, אלא רק כעוד אלטרנטיבה", מסביר זאבי.
"זה יכול היה לשפר את התיכון הקיים ולהוות תחרות בריאה כמו שקרה למשל ברחובות. העירייה הייתה צריכה לתפוס את זה בשתי ידיים והיא עשתה פה טעות חמורה מאד שצר לי עליה. בסופו של דבר אני כתושב רעננה נאלץ לשלוח בשנה הבאה את הבנות ללמוד בעיר אחרת, וזה פספוס אדיר לעיר".
בספטמבר הקרוב, ייפתח ככל הנראה בית הספר המיוחל בהוד השרון, וכולם ממתינים כעת רק לאישורים הסופיים ממשרד החינוך. כבר עתה התקבלו פניות רבות מתלמידות בכוכב יאיר, צור יגאל, כפר סבא, נתניה, פתח תקווה, רעננה וכמובן הוד השרון. ההורים המארגנים מעידים על התלהבות גדולה של רבים מהקמת התיכון ונראה שהאוכלוסייה הדתית בכל אזור השרון תמצא פתרון הולם לצרכיה החינוכיים.
מעיריית רעננה נמסר בתגובה כי "ברעננה פועל בהצלחה רבה בית הספר התיכון אמ"ית רננים, המיועד לתלמידות דתיות תושבות העיר. כמו כל התיכונים בעיר, פועל אמ"ית רננים כבית ספר המטפח את ערכי המצוינות האישית ומציע מגוון רחב של מגמות ותחומי לימוד. תלמידות פלך מוזמנות להצטרף למערכת החינוך העירונית המצוינת ברעננה".