מסעדת סנדוויץ: ביקורת במסעדת סיים סיים ברעננה
סיים סיים היא לא מסעדת פאר אסייתית, אבל גם לא לגמרי מזללה. האוכל שלה נע בין מנות אסייתיות מוכרות, להפתעה ענקית במנת סושי אחת בלתי נשכחת. סנדוויץ, כבר אמרנו?

מסעדת סיים סיים צילום: אלה פאוסט
אם בעבר כדי לאכול אגרול הייתם צריכים ללכת למסעדה סינית, בשביל לאכול סלט סום טם - לתאילנדית ובשביל לאכול סושי - ליפנית, היום מספיק ללכת למסעדה פאן אסייתית ובה תוכלו להזמין אגרול לסבתא, סושי להורים, אטריות מוקפצות לילדים ומנת צ'יקן טיקה על פיתה הודית דקיקה לדודים.
אחת הראשונות בז'אנר היתה זוזוברה ההרצליינית (המצוינת) ומאז עלו ופרחו מינה טומיי, צ'פרה, ריבר נודלס ועוד. גם ג'ירף נודלס בר, שבאה עוד לפני הרשימה המכובדת שלמעלה, היתה הרבה יותר מאשר מסעדת נודלס, וגם עבדה על הז'אנר הנ"ל.
הבעיה הקשה בתחום היא הקו הדק המפריד בין מסעדת איכות אמיתית כמו זוזוברה ומינה טומיי (ז"ל), בהן שף איכותי ששולט ברזי המזרח מרכיב את התפריט, לבין כל מיני מזללות סיניות, בהן שולטים המונסודיום גלוטומט, שמן הטיגון וצבע המאכל (שבולט בעיקר ברוטב החמוץ מתוק המזעזע, שאם עושים אותו באמת כמו שצריך הוא ממש לא יוצא אדום).
סיים סיים, שמתהדרת כבר בחמישה סניפים ברחבי הארץ, מהם שלושה באיזור השרון, היא אחת הבודדת שנופלת בין לבין, ומיד ההסבר.
מצד אחד, בסיים סיים לא מכוונים לכיוון זוזוברה, ויעיד על כך העיצוב המינימליסטי של המסעדה, שכמעט מזמין אותך לקחת את האוכל הביתה ולא לשבת בה. זה לא שלא נוח לשבת שם. יש בר חביב ושולחנות בחוץ (בסניף פארק רעננה, שם נעשתה הביקורת). התחושה היא שהמקום רוצה לעבוד בעיקר על משלוחים וזה, אגב, בסדר גמור. גם השירות העצמי, בדלפק, מזכיר הרבה יותר מזללה ופחות מקום רשמי יותר כמו צ'פרה. ושוב, כל עוד יודעים לאן מכוונים, זה בסדר גמור.
ההבדל השני הוא השוני בין המנות והעובדה שבחלק מהמקרים סיים סיים היא כמעט מזללה (אבל עם אוכל סביר) ובכמה מקרים היא מתעלה לרמות מפתיעות. בסיים סיים אפשר כמעט להניח את הקו באופן ברור בין המנות שעברו טיגון עמוק, לבין אלה שניצלו מהצ'יפסר.
אולי זה אני, אבל כל מה שאכלנו בסיים סיים שטוגן, היה בינוני ומטה. החל משיפוד הסושי טמפורה, שהיה מזעזע, ועד לאגרול שדווקא היה חביב אבל לווה ברוטב חמוץ מתוק מסחרי ונוטף צבע מאכל.
מצד שני, כמעט כל המנות שעברו הקפצה, הן ברמה טובה יותר ממזללה ממוצעת (ובמחיר של עד 40 שקל). לא תמצאו הברקות בסיים סיים. מנות כמו גנרל צ'או מיין של זוזוברה (שכבר בוטלה וחבל), או המנה המלאזית החריפה של ג'ירף, לא תמצאו שם. כאמור, הם גם לא מכוונים לכיוון.
מצד שני תמצאו בקר קא פאו סביר ביותר, בקר סצ'ואן נחמד מאוד, וסושי שנע בין נחמד להפתעה ענקית.
סויה היא כמו יין - אי אפשר לרמות
וכעת לעניין הסושי. קשה למצוא סושי זול ואיכותי. סושי טוב באמת, יעלה לרוב הון (עיין ערך סושי מאניה ברעננה). בסיים סיים מצאו את שביל הזהב. מצד אחד הסושי הפשוט (המאקי, האינסייד אאוט), הוא זול ולא רע.

מסעדת סיים סיים ברעננה צילום: אלה פאוסט
לא מדובר ברול המאקי הטוב ביותר שתמצאו בשרון, רחוק מכך, אבל בשביל בין 16-18 שקל לרול, מדובר בסושי שנותן תמורה מצוינת לכסף. כל רול בסיים סיים הוא של 8 יחידות (לעומת 6 בחלק מהמקומות) מה שמשפר עוד יותר את התמורה.
ההפתעה הגדולה מגיעה בסנדוויץ הסושי, ובמיוחד במנת הסושי סנדביץ' ספייסי טונה. מדובר במשולשים של סושי, שמלאים בספייסי טונה שעשוי ביד אוהבת, עם בצל ירוק ואבוקדו, וירקות מבחוץ. תמורת 30 שקל תקבלו 4 חתיכות. תמורת 60 שקל תקבלו 8 חתיכות ענק שלא בטוח שתוכלו לסיים.
מדובר, כמעט בלי ספק, באחת ממנות הסושי השוות והזולות באיזור. פה לא מדובר רק על תמורה לכסף, מדובר פה על סושי באמת טוב. הדבר היחיד המצער הוא הסויה הנלווית לסושי, שאני
מוכן לשים הרבה כסף שהיא איננה סויה קיקומן.
ופה חשוב להבין, סויה היא כמו יין. אי אפשר לרמות ולהביא יין פטישים. בשביל מנה כל כך משתלמת וטובה כמו הסנדביץ' של סיים סיים, ראוי לספק סויה יותר טובה, גם אם בסופו של דבר יעלה המחיר ל-32 שקלים למנה.
בשורה התחתונה, בסיים סיים תמצאו מכל קשת המנות של המטבח האסייתי. כאמור סושי, אטריות, מנות בשר עם אורז ומנות שניצל יפניות. קשה מאוד ליפול בסיים סיים, כל המנות ממוצעות, לא מתעלות, אבל נותנות תמורה טובה לכסף. ממילא זו לא מסעדה שתלכו לחגוג בה יום נישואין. אבל ככה סתם, אם אתם רעבים ומחפשים תמורה טובה לכסף שלכם, סיים סיים, על כל סניפיה, יכולה לשמש לכם פתרון מצויין לארוחה מהירה ובכלל לא רעה.
Same Same, אחוזה 267, רעננה

מנה במסעדת סיים סיים צילום: אלה פאוסט
לשיפור:
אפשר להחזיר את מרק האטריות בקר המצויין. אנחנו נשמח
לשימור:
כמובן הסושי הזול, הסנדביץ' המדהים ומחיריהם
בשורה התחתונה:
אסייתי זול, משביע ומשתלם. מעולה כשבאמת רעבים