קרית מוצקין: צו סגירה למסעדת מוצרט
עיריית קרית מוצקין הוציאה צו סגירה מנהלי למסעדת מוצרט הוותיקה בשל ליקויים תברואתיים חמורים. לפני שבועיים לא אפשרו לפקחי משרד הבריאות לקיים ביקורת פתע ונגד הבעלים הוגשה תלונה במשטרה

ימים לא פשוטים עוברים על מסעדת מוצרט במוצקין. לפני כשבועיים הגיעו פקחי משרד הבריאות בכדי לערוך ביקורת במסעדה, אולם בעלי המקום סגרו את הדלת בפניהם וסירבו להכניס אותם.
הפקחים הזעיקו למקום את המשטרה ולאחר כארבעים דקות פתחו הנוכחים במקום את הדלתות ואפשרו לפקחים להיכנס. אז כבר סירבו הפקחים לערוך את הביקורת ועזבו את המקום, זאת לאחר שהגישו תלונה במשטרה כנגד בעלי המסעדה, ליאור טוכנר ואיציק פטיש. לטענת הפקחים, הביקורת נדחתה מאחר שהמטרה הייתה לבצע ביקורת פתע.
בעקבות זאת, ביום חמישי שעבר הגיע הווטרינר העירוני, ד"ר דוד דדיה, יחד עם פקח נוסף לבצע ביקורת נוספת במסעדה. במהלך הביקורת, כאמור, נמצאו ליקויים רבים בהתנהלות המקום. "לפני כשבועיים מנעו בעלי המסעדה מפקחי משרד הבריאות לערוך ביקורת במקום.
"הדבר הדליק נורה אדומה אז החלטנו לערוך ביקורת נוספת", סיפר ד"ר דדיה. "ביקרתי במקום עם פקח והבנו שהייתה הצדקה לכך שלא הכניסו את פקחי משרד הבריאות בפעם הקודמת. המזון במצב תברואתי ירוד ביותר והמטבח מתנהל בתת תנאים ברמה מסוכנת לציבור".
כפי שנכתב בדו"ח הווטרינר העירוני שהוגש לראש העירייה, חיים צורי, בבדיקה שנערכה במטבח המסעדה נמצאו 40 קילוגרמים של עוף ו-10 קילוגרמים של בשר מעובד פגי תוקף. כל הבשר נפסל לשימוש והושמד.
ליקויים נמצאו גם במוצרי מזון נוספים. כפי שנכתב בדו"ח, אין ציון תאריכים על גבי מזון מוכן, חלק מהמזון המוכן מאוכסן בקופסאות ללא מכסים וקיים אי סדר ולכלוך במקפיא ובמקררים.
בנוסף חשף הדו"ח שורה של ליקויים ותנאים ירודים ביותר במטבח. "צבע מתקלף מהתקרה מעל שולחנות העבודה, הציוד וכלי העבודה מטונפים, הרצפה מלוכלכת וניכר שרמת הניקיון שואפת לאפס. קרשים לחיתוך מטונפים וחלקם מלאי עובש", כתב ד"ר דדיה.
לכלוך וזוהמה נמצאו גם במדפים ובמקומות נוספים במטבח. כמו כן, שתי נקודות ביוב שהיו בעבר מחוץ למבנה נמצאות עכשיו בתוכו. בעקבות מפגעים אלה פנה
"לאור הליקויים, המצב התברואתי החמור והסכנה המיידית לבריאות הציבור, אני ממליץ על סגירת העסק לאלתר", כתב ד"ר דדיה בדו"ח. צורי קיבל את ההמלצה ואישר צו סגירה מנהלי למשך שלושים יום למקום. לדברי ד"ר דדיה, אם יתוקנו הליקויים עוד קודם יוכלו בעלי המסעדה לפנות בבקשה לביטול צו הסגירה. ביטול כזה יינתן לדבריו רק לאחר ביקורת חוזרת שתיערך במקום ובה ייבדק תיקון הליקויים כנדרש.
לטענת אנשי עסקים אחרים קיים סיכוי שהמסעדה לא תיפתח שנית. ראשית, לאחרונה התלוננו בעלי המסעדה על קשיים כלכלים המקשים עליהם לתפעל את המסעדה. שנית, הליקויים הרבים שנחשפו בפני הציבור הרחב עלולים "להבריח" את לקוחות המסעדה ולהביא לסגירתה גם אם אלה יתוקנו.
את תגובתם של בעלי מסעדת מוצרט לא ניתן היה להשיג.