חומה בצורה
עומסי תנועה כבדים בכביש הגישה היחיד לשכונה, מחסור חמור בבתי כנסת והזנחת חזות השכונה. כעשר שנים לאחר שהחלה בנייתה של שכונת הר חומה, התושבים טוענים שרוח החלוציות התחלפה בתחושות קיפוח

הנוסעים העומדים בפקק ודאי יבחינו כי לא רחוק מהם, סלול כביש חדש (המכונה כביש הזבל - נ"פ), מסומן כהלכה ומואר, המחבר את השכונה למרכז העיר. למרות זאת, הכביש סגור לתנועה, מסיבה יחידה: מחסור ברמזור אחד.
"כבר יותר מחצי שנה אני פונה שוב ושוב לרשויות" אומר תושב השכונה וחבר המועצה מאיר תורג'מן (למען ירושלים). "חסר רמזור אחד, אז הכביש לא נפתח. זו בדיחה. הכביש סלול, מואר ומסומן, אבל בכל זאת נותר סגור".
לדבריו, "התושבים סובלים כל בוקר והמצב נמרח חודשים על גבי חודשים. גם אם נניח שנוחות התושבים לא מעניינת את הרשויות, מה יקרה אם רכב חירום יצטרך להגיע לשכונה ויתקע בפקקים? מדובר בבעיה בטיחותית אמיתית ועדיין לא קיבלנו תאריך יעד לפתרונה".
נוסף לכך, תושבים רבים טוענים כי מאז הוקמה השכונה, לא ניטע בה ולו עץ אחד בשטח ציבורי.
"אין ירוק בהר חומה" אומר יוני חמץ, חבר המינהל הקהילתי ותושב השכונה. "הר חומה אינה שכונה ירוקה. כשאני רוצה לקחת את הילדים לגן ציבורי אני נוסע לשכונה אחרת". גם תושבים אחרים העידו כי השכונה דלה בצמחיה. "מזל שיש חורש טבעי מסביב", העיד בגיחוך אחד התושבים.
זאת ועוד, התושבים טוענים כי פרט לכמה רחובות בהם יש ריכוז רב מדיי של בתי כנסת, המחסור במבני דת באזורים החדשים של השכונה בולט לעין. כזכור, רק לפני כשבועיים פורסם בכל הזמן, כי בית כנסת שנבנה באופן לא חוקי, בשל מצוקת התושבים, נהרס על ידי הקבלן שבשטחו הוא הוקם.
עם זאת, גם תושבי שלב א' בשכונה מתלוננים על מחסור בבתי הכנסת. לטענתם, באזור זה קיימים רק שני בתי כנסת, והם משמשים אוכלוסיה בת כ~15 אלף תושבים. לטענת התושבים, רבים מהם נאלצים להתפלל במקלטים ובחניונים תת קרקעיים.
"מדברים על חלוציות, על פיתוח ירושלים" אומר תורג'מן, "אבל ברגע האמת הכול מושלך לפח, הכול, יחד עם סיסמאות הבחירות".
באשר ל"כביש הזבל" נמסר מהעירייה בתגובה כי "תכניות הכביש טרם נמסרו לעירייה לבדיקה על ידי משרד השיכון. תכניות לרמזור
באשר להזנחת חזות השכונה והמחסור בצמחיה מסרו בעירייה כי "פיתוח השכונה מבוצע באמצעות קבלן מטעם משרד השיכון. עם סיום שנת השמיטה מחלקת הגננות נערכה להשלמות שתילה בכל רחבי העיר וביניהן שכונת הר חומה. יש לציין כי בשכונה בוצעו שתילות ונטיעות בשטחים ציבוריים, ביניהן בגנים ציבוריים, איי תנועה ועצי רחוב.
"בנוסף נערכת העירייה לביצוע השלמות שתילה ונטיעה בהתאם לנדרש. בשטחים שטרם הועברו ממשרד השיכון לאחזקת עיריית ירושלים, קבלן שמונה מטעם משרד השיכון אחראי על פיתוח האזור והוא שיבצע את הנטיעות והשתילה, בהתאם לתכניות שאושרו על ידי מחלקת הגננות בעירייה ובהתאם לשלבי פיתוח התשתיות".