מתחילים דיאטה
"אודאון" סגרה את שעריה, ב"אורקה" מחסלים את המטבח בסוף החודש, וברחוב הארבעה נאבקים על כל לקוח, בעיקר בערב. המיתון הגיע למסעדות תל אביב. הבעלים מנסים לשרוד את התקופה, אבל גם מאמינים שיהיה בסדר

בעלי המסעדה הוציאו הודעה לעיתונות כי בסוף החודש ייסגרו דלתות המקום. עד אז הם מזמינים את כל לקוחותיהם להיפרד מהמסעדה בחודש האחרון לפעילותה.
"אנחנו סוגרים בעיקר כי אנחנו לא מאמינים ששנת 2009 תיטיב עם מסעדות מהסוג שלנו", משתפת סיגל אריאלי, אחת מבעלי המסעדה. במקום "אורקה", היא מגלה, הם יפתחו מסעדה חדשה.
למסעדת "אורקה" הצטרפה השבוע מסעדת "אודאון", שנסגרה במפתיע לאחר שפעלה קרוב לעשר שנים ברחוב הארבעה ונחשבה אחת המסעדות המצליחות ברחוב.
"בתקופה האחרונה הייתה המסעדה ריקה. למעשה בשנה האחרונה מספר הלקוחות שפקדו את המסעדה ירד מאוד, וכמעט לא הייתה עבודה", מעיד אחד מעובדי המסעדה. להבדיל מבעלי ה"אורקה", במסעדת "אודאון" לא הודיעו על הסגירה. ביום שני הגיעו למסעדה שלוש בנות, ולרוע מזלן גילו כי על דלת המסעדה נישא השלט "סגור".

מסעדת "אודאון" ברחוב הארבעה נפתחה בשנת 1999, והייתה בבעלותם של זוהר אריאלי ושוקי לרר.
עד לפני כחודש היה למסעדה גם סניף בהרצליה, אולם גם הוא נסגר. מלצרית שעבדה במסעדה לפני כארבע שנים מעידה כי בעבר המצב היה שונה לגמרי.
"המסעדה הייתה מלאה אנשים, כל הזמן הייתה עבודה, והאווירה הייתה כיפית". היא מספרת כי את המסעדה נהגו לפקוד ידוענים רבים, ובהם דן חלוץ, גילה אלמגור, אביב גפן, לינוי בר גפן, ליאור אשכנזי ורון קופמן. "במסעדה עבדו השפים הטובים ביותר ומכרו את הבשר הטוב ביותר. שוקי וזוהר הבעלים התייחסו אלינו בצורה יפה ומכבדת", מספרת המלצרית בדימוס.
שיטוט בין מסעדות ברחוב הארבעה מגלה כי "אורקה" ו"אודאון" אינן יחידות וכי אכן המיתון משפיע על ענף המסעדנות בתל אביב. משה גזית, מנהל מסעדת "פשה" ברחוב הארבעה, מודה כי אכן המשבר הכלכלי משפיע על הענף, אבל נשאר אופטימי. "ישנה ירידה במספר הלקוחות, ואכן בתקופה האחרונה יש פחות עבודה. יש ימים טובים יותר ויש פחות. למרות זאת, המסעדה שלנו נשארת יציבה, יש לנו קהל לקוחות נאמן".
רן כהן, מבעליה של מסעדת הבשרים "פאפאגאיו",
מסעדת "סימה", גם היא ברחוב הארבעה, הייתה ריקה מאדם בעת ששוטטנו ברחוב. למרות זאת, הבעלים הראל גורי בטוח כי דווקא המסעדות היוקרתיות הן אלה שנפגעות מהמשבר. "אין ספק שהמצב הכלכלי משפיע עלינו. כולם נפגעו, ולהערכתי המסעדות היוקרתיות בעיקר".
הוא מספר כי את הירידה במספר הלקוחות המגיעים למסעדה הוא מרגיש בעיקר בשעות הערב. על סגירתה של מסעדת "אודאון" הוא מביע פליאה: "קיבלתי את הרושם שזו מסעדה שעבדה טוב, חשבתי שזו רשת חזקה מאוד". גזית , כהן וגורי מאמינים שמדובר בתקופה חולפת ומקווים לטוב. "אחרי כל ירידה באה עלייה", אומר גזית, "ואני מאמין שנעבור את המשבר הזה ".