ירושלים: פרוש מצמצם את הפער
ברקת מוביל, פרוש סוגר, גאידמק נמחק, החילונים מצביעים, החרדים מאוחדים, עמדי בחוץ. סקר בבירה שבועיים וחצי לפני הבחירות, מראה לאן נושבת הרוח
גרף ב': לאיזו רשימה בכוונתך להצביע?
גרף ג': באיזו מידה אתה בטוח שתבוא להצביע?
גרף ד': ברקת או פרוש?
ברקת עדיין מוביל במירוץ לראשות העירייה, ובהפרש מבטיח של 12 אחוז. כך עולה מסקר של מכון סמית ורדיו ירושלים. במקרה של התמודדות ישירה, אם יהיה צורך בסיבוב שני, זוכה ברקת ליתרון של 16 אחוז על פרוש. עם זאת, לפי הסקר, פרוש ממשיך לצמצם את הפער מברקת, שבאוגוסט עמד על 24 אחוז.

עוד עולה מהסקר כי מצבו של ארקדי גאידמק בהתמודדות על ראשות העירייה עגום. האוליגרך זוכה לשיעורי תמיכה מביכים של שישה אחוזים בלבד, ואם ייאלץ להיענות לדרישת ועדת הבחירות ולהתמודד תחת השם אריה בר לב, המופיע בתעודת הזהות שלו, הוא יזכה לאחוז אחד בלבד. קרי, אף אחד לא מכיר את גאידמק בשמו העברי.
עוד נתון מדהים העולה מהסקר הוא אחוזי ההצבעה העולים בקרב הציבור החילוני. 71 אחוז הודיעו שיגיעו לקלפי ב~11 בנובמבר, שיעור גבוה יותר מאשר בקרב הציבור החרדי (51 אחוז). רק 17 אחוז מהנשאלים הצהירו כי אינם בטוחים עדיין למי יצביעו. הסקר הקיף 500 נשאלים תושבי העיר, וטעות הדגימה היא 4.5 אחוזים.
ברקת: לאט אבל בטוח, כך מתנהל מסע הבחירות של ברקת. לפי הסקר, ברקת זוכה בראשות העירייה כבר בסיבוב הראשון, עם 44 אחוז. ברקת צריך לקוות שהוא אכן יעבור את רף 40 האחוזים כבר בסיבוב הראשון, ולא ייאלץ להיגרר לסיבוב שני, שבו פרוש ככל הנראה יזכה לשיעורי הצבעה גבוהים יותר.
ברקת מיצב עצמו בתקופה האחרונה כסמן ימני מבחינה אידאולוגית. השבוע הוא נפגש עם אריה קינג, איש הימין שרוכש קרקעות במזרח העיר כדי להרחיב את האחיזה היהודית בשכונות הערביות. ברקת ערך סיור בכפר ענאתא והצהיר שמדובר בשטח יהודי וש"בעזרת השם תקום שם שכונה יהודית". הקמפיין של ברקת מנגן על הנימים הרגישים של הציבור הדתי-לאומי בכלל והימני בפרט, מה שמקנה לו 50 אחוזי תמיכה בקרב ציבור זה. זאת, לאחר שבבחירות הקודמות נהר הציבור הדתי-לאומי אחר ראש העירייה המכהן, אורי לופוליאנסקי.
בבחירות 2003 נהנה ברקת, שזכה לניצחון סוחף בשכונות החילוניות, מתמיכה קלושה בקרב המגזר הדתי, והיפוך המגמה מפיח רוח ערה במטה של ברקת.
ברקת יכול להיות מעודד גם מאחוזי ההצבעה הגבוהים בקרב הציבור החילוני המסתמנים מסקר זה. 71 אחוז מקרב הציבור החילוני מבטיחים להשמיע את קולם ביום הבחירות, לעומת כ~30 אחוז בלבד ממגזר זה שהצביעו בבחירות 2003.
עם זאת, עושה רושם שלברקת יש בעיה לא פשוטה בכל הנוגע לסיעתו, ירושלים תצליח. עקב ריבוי הרשימות הקול החילוני מתפצל, וירושלים תצליח, שאמנם צפויה (על פי הסקר) להיות השנייה בגודלה לאחר יהדות התורה, זוכה רק ל-16 אחוזי תמיכה בלבד. במקרה כזה ברקת עלול למצוא את עצמו עומד בראש מועצה לעומתית. ועוד בעיה לברקת: מאיר פרוש נושף בעורפו ומצמצם לאט~לאט את הפער, שעומד עתה על 12 אחוז בלבד.
פרוש: אין ספק שפרוש הוא אניגמה לא פשוטה. ההתנגדות למועמדותו ניכרת בכל המגזרים. במגזר החילוני "זוכה" פרוש לתמיכה של שלושה אחוזים בלבד, נתון שיקשה עליו בעיקר נוכח העובדה שלופוליאנסקי זכה לתמיכה לא מבוטלת ב-2003 בקרב החילונים.

גם במגזר הדתי-לאומי פרוש נתקל בכתף קרירה, אף על פי שהוא נחשב בולדוזר ימני עוד מימיו במשרד השיכון, שבהם הפריח התנחלויות ברחבי השטחים. על פי הסקר, 15 אחוז בלבד ממגזר זה ציינו כי בכוונתם לתמוך בפרוש.
במגזר החרדי פרוש מקבל 81 אחוזי תמיכה, אך חסידות גור, שנכון לרגע זה קוראת להחרמתו בבחירות, עלולה לפגוע אנושות בקמפיין שלו, משום שמדובר באלפים רבים של מצביעים בטוחים. מאידך, אין ספק שהקמפיין הלא שגרתי של פרוש, המצייר אותו (תרתי משמע) כגמד קטן, טוב ולא מזיק, מתחיל להיראות יעיל.
פרוש קיזז בחודשיים האחרונים שמונה אחוזים מיתרונו של ברקת, והספין המבריק מבית היוצר של חברת "ספין", המנהלת את הקמפיין של פרוש, מתחיל לעבוד.
נראה שהקריקטורה של פרוש, שבה הוא מוצג כסוג של פרפראזה ל"טוב~טוב הגמד" או לסנטה קלאוס, אם תרצו, מצליחה להפיג את החשש מהתדמית החרדית המאיימת של חבר הכנסת. נראה שגם הסלוגן המתוחכם והמבטיח "ירושלים תאהב את פרוש", עובד בשביל המועמד החרדי. כמו ברקת, גם פרוש שורף את השטח ונפגש עם כל בעלי האינטרסים ברחבי העיר. אמנם כרגע הנתונים עדיין לא ממש מעודדים מבחינת פרוש ואנשיו, אך במטהו מאמינים באלוהים ולא בסקרים.
גאידמק: מה כבר אפשר לכתוב על האיש שכתבו עליו הכול? מועמדותו של גאידמק כבר מזמן הפכה מאבסורדית לגרוטסקית. אם הבחירות היו נערכות היום, האוליגרך שאיים לכבוש את המדינה ולשחרר את ירושלים היה זוכה לשישה אחוזי תמיכה מבישים.
זאת ועוד, לפני כמה שבועות התברר כי גאידמק ייאלץ לרשום את שמו העברי כפי שהוא בתעודת הזהות שלו, אריה בר לב, על פתק הבחירות. מהסקר עולה כי אם גאידמק אכן יופיע תחת שם זה, הוא יזכה לאחוז אחד בלבד. לא נעים. בינתיים הגביר בדימוס מציף את העיר במודעות פרסום ושחקני בית"ר נרתמו לעזרתו, אך העסק לא מתרומם.
גאידמק ניסה לקרוץ למגזר החרדי על ידי רכישתו המתוקשרת והממונפת של בית החולים ביקור חולים. מאחר שבסקר הוא זוכה לשלושה אחוזי תמיכה בלבד ממגזר זה, נראה כי הרכישה הייתה מיותרת.
גם רשימתו של גאידמק למועצה, צדק חברתי, שהבטיחה להיות הדבר הבא בבחירות המוניציפליות, פשוט לא עוברת את אחוז החסימה על פי הסקר, מה שאומר שאולי ניפרד מממלא מקום ראש העירייה הנצחי, יגאל עמדי.
בירון: האלטרנטיבה של שרידי הבוהמה הירושלמית הוותיקה, שמיוצגת על ידי הבמאי והמפיק דן בירון, מצביעה על כך שהצבעת מחאה אינה עומדת בראש מעייניהם של הירושלמים. לפי הסקר, בירון זוכה לאחוז אחד בלבד, ולא נראה כי מצבו צפוי להשתפר בשבועיים הקרובים.

הרכב המועצה: כרגיל, הציבור החילוני מצליח לירות לעצמו ברגל. אמנם 71 אחוז ממגזר זה מבטיחים בסקר להגיע לקלפיות, אך ריבוי הרשימות מוביל לאובדנם של אלפי קולות לטובת אלה שאין להן סיכוי לעבור את אחוז החסימה.
רשימת יהדות התורה, המורכבת מדגל התורה ומאגודת ישראל, זוכה ל-22 אחוזי תמיכה. רשימתו של ברקת, ירושלים תצליח, שומרת כאמור על כוחה וזוכה ל-16 אחוזי תמיכה. האיחוד בין המפד"ל לאיחוד הלאומי מוביל אותם בבטחה למקום השלישי עם 14 אחוזי תמיכה, ואילו עשרת אחוזי התמיכה של ש"ס מבטיחים לחרדים יותר משליש מהרכב המועצה הבאה.
שתי הרשימות הנותרות שייכנסו לפי סקר זה הן מרצ עם שמונה אחוזים, והליכוד עם חמישה אחוזים. הסיעות הבאות אינן עוברות את אחוז החסימה: צדק חברתי, ירושלמים התעוררות, ירושלמים ביתנו (ישראל ביתנו), פסגת זאב על המפה, עלה ירוק, אור והירוקים והפנתרים השחורים.
מכך עולה כי הפיצול החילוני עלול להקשות מאוד על ברקת אם ינצח. יש לציין כי 15 אחוז מהמצביעים עדיין לא החליטו למי יצביעו, ורבים מהם ככל הנראה יעבירו את תמיכתם לרשימות הגדולות יותר. יש לשער כי מבין הרשימות שכרגע לא עוברות את אחוז החסימה יש סיכוי סביר שלמען ירושלים וירושלמים התעוררות יכולות להפתיע ברגע האחרון.