יחידות ייצור פחמיות יתווספו לתחנת הכוח רוטנברג
מהלומה לתושבי אשקלון והאזור: הוועדה לשמירה על הסביבה החופית אישרה את המשך קידום התכנית לתוספת שתי יחידות ייצור פחמיות לתחנת הכוח רוטנברג באשקלון

תחנת הכח רוטנברג באשקלון צילום: אדי ישראל
בהחלטת הוועדה נמסר כי התחנה מחייבת קרבה לחוף הים, לצורך עיבוי קיטור וקירור מתקני הייצור במי ים ובשל הקשר הישיר לנמל פחם, המאפשר פריקת הפחם והעברתו המיידית לשימוש בתחנת הכוח. כאשר המיקום, באשקלון נמצא הראוי ביותר.
עוד נמסר כי לפי מדיניות הולחוף, יש לרכז מתקני תשתית בתוך מתחמי תשתית קיימים, ולהימנע מהקמת מתחמים חדשים בחוף ובים. מיקום שתי יחידות הייצור המוצעות עונה על עקרון זה.
בדיון הציג מנכ"ל המשרד לתשתיות לאומיות, חזי קוגלר, את הצורך בהקמת יחידות ייצור פחמיות נוספות ואת הפעולות הננקטות על ידי המשרד לפיתוח אנרגיות מתחדשות, לעידוד השימוש בגז טבעי, להסטת ביקושים ולחסכון באנרגיה.
בתום הדיון הוחלט כי השפעות התכנית על הסביבה החופית מועטות, וכי קיימים אמצעים לנטר ולמזער השפעות אלו, ולעומתם יש תועלת לאומית גדולה בקידום התוכנית. ולכן קידום התכנית אושר, תחת מספר תנאים שיבטיחו את צמצום הפגיעה והמשך ניטור ההשפעות הסביבתיות, בדגש על קו החוף והים, הן בתקופת הקמת תחנת הכוח והן בתקופת פעילותה.
באשקלון, מיותר לציין לא אהבו את ההחלטה: "אנו נמשיך להתנגד להקמת תחנת הכוח הפחמית בכל האמצעים העומדים לרשותנו", כך לשון תגובת עיריית אשקלון, "לא אמרנו את המילה האחרונה ובשיתוף עם הארגונים הירוקים נמשיך במאבק. ישנה גם אפשרות להביע
התנגדות בעצומה הנמצאת באתר העירייה ואנו קוראים לתושבים להיכנס ולחתום על עצומה זו בגדי להצטרף למאבק בביטול ההחלטה".
עו"ד נילי גרוסמן מנהלת קמפיין האנרגיה בארגון גרינפיס אמרה ל"זמן הדרום", כי הארגון מצטער על החלטת הולחוף אם כי לא מופתע: "כפי שתיארנו לעצמנו אנו נצא בקמפיין איסוף התנגדויות מהציבור, ונאפשר לציבור לחתום על התנגדות בפני עורכי דין כפי שנדרש על ידי הות"ל. אנו קוראים לציבור להמשיך במאבק ולשלוח התנגדויות לות"ל. בכל דבר נשמח לסייע לציבור בנושא, אנו מאמינים כי בסופו של דבר נצליח למנוע את הקמת התחנה גם אם זה כנגד כל הסיכויים".