שיחות השלום במטבח של דן כרמל בחיפה

15 שפים ערבים ויהודים הפליאו ביצירותיהם הקולינאריות. מי אמר שאין דו קיום בעיר?. ואיך סיכם ה"ראיס", יונה יהב: "אם אעלה קילו אחד בעקבות האירוע – אקפיץ את הארנונה"

ענבל דרור, זמן חיפה | 7/8/2008 16:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביום חמישי שעבר התכנסו כ-15 שפים יהודים וערבים בשערי מלון דן כרמל לאירוע "מבשלים שלום", שנועד לקדם דיאלוג תרבותי וליצור בסיס לשיתוף פעולה וקיום הרמוני בין שני העמים.
חומוס
חומוס הילה וייס


האירוע, פרי יוזמה של בית הגפן, שפנה ל"דן גורמה" ולארגון "שפים למען שלום", זכה להצלחה רבה.

באלגנטיות אופיינית לאנשי ציבור התעלמו הנוכחים מהמתחים התרבותיים המאפיינים, לעיתים, את  היחסים בין ערבים ליהודים בעיר והציגו תמונה ורודה של דו קיום.

כל הדוברים, החל מראש עיריית חיפה, יונה יהב, דרך יו"ר הנהלת בית הגפן, עו"ד וופא זועבי, ועד אחרון השפים, שיבחו את שיתוף הפעולה המתקיים ברמה יומיומית בין יהודים לערבים בעיר המשמשת כדוגמא ומופת לערים אחרות.

מנכ"ל חברת מלונות "דן", עמי הירשטיין, סיפר על היחס
השוויוני לו זוכים עובדי הרשת בלי כל קשר למוצאם ולדתם והבטיח לשמר מסורת זו.

באירוע נכחו אנשי חברה ועסקים שלא החמיצו את ההזדמנות לחבור לשילוב המנצח בין אוכל טוב וכוונות חיוביות, והאולם היה מלא לגמרי.

את האירוע הנחה שדר הספורט הוותיק, זוהיר בהלול. להקת נגנים ובראשה הזמרת היידי העניקו אתנחתא מוזיקלית במהלך הערב. השירים שנבחרו היו בעברית "הלוואי" ו"האמן" .

האוכל היה טעים, אפיין את תרבויות הים התיכון ועשה את שלו בקרב הנוכחים. ניכר כי השפים השקיעו מאמץ כדי שהאירוע ייחרת בזיכרונם של הבאים והפליאו לשלב בין טעמי המזרח והמערב במנות ייחודיות.

כל אחד מהשפים זכה לשי הוקרה על עמלו. "הורדתי 14 קילו. אם אני מעלה קילו אחד בגלל האירוע אני מקפיץ את הארנונה", התבדח יהב.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים