אשקלון: שמעוני מוביל, וקנין נוסק, מהצרי מתרסק

כך עולה מתוצאות הקלפי הנודדת שהציב זמן הדרום במוקדים שונים בעיר. ריח של מהפך באוויר

רועי צאיג, שי גבעתי, זמן הדרום | 4/8/2008 11:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רשימת המתמודדים המנופחת לראשות עיריית אשקלון, שהתחילה מעשרים מועמדים הולכת ומצטמקת וזו סיבה מספיק טובה כדי לבדוק מה באמת חושב הרחוב האשקלוני על המתמודדים לראשות העיר.
איתמר שמעוני
איתמר שמעוני  צילום: זמן הדרום


איך עושים זאת? מוציאים את הקלפי הנודדת של "זמן הדרום" לרחובות אשקלון ומזמינים את העוברים והשבים להצביע עבור אחד המתמודדים. כדי לא לקפח אף מועמד, הכנו מראש כמות זהה של פתקים עם שמות כל 13 המתמודדים האופציונאליים לראשות העיר.

השמות שהוצגו לבוחרים היו 11 המועמדים שכבר הצהירו על כוונתם לרוץ לראשות העירייה (שבתאי צור, שמעון פרץ, איתמר שמעוני, ריימן פולאט, אבי וקנין, אבי עייש, רוני מהצרי, בני בובליל, שמעון כהן, ריקי שי ומשה מזור) ושני מועמדים נוספים, שעל פי ההערכות יכריזו על התמודדותם בשבועות הקרובים – בני וקנין ורמי גואטה.

ואלה התוצאות: איתמר שמעוני במקום הראשון עם 25.9 אחוזים מהקולות, במקום השני סגן ראש העירייה, אבי וקנין, עם 20.6 אחוזים. מאחורי שני המוליכים נמצאים שבתאי צור עם 14.3 אחוזים וריימן פולאט עם 11.1 אחוזים.

שאר המתמודדים, כולל ראש העירייה מהצרי, משתרכים מאחור. אבי עייש (6.5 אחוזים), רוני מהצרי (6.4 אחוזים), בני וקנין שעדיין לא הודיע על התמודדותו (6 אחוזים), שמעון פרץ (4.9 אחוזים), ריקי שי (1.5 אחוזים), רמי גואטה (1.3 אחוזים), בני בובליל (0.9 אחוזים), שמעון כהן (0.5 אחוזים) ומשה מזור (0.1 אחוזים).
לא סקר מדעי

כדי להסיר כל ספק חשוב לציין שהבחירות בקלפי של "זמן הדרום" שנערכו בסוף השבוע שעבר, הן לא סקר מדעי. למרות זאת, מערכת "זמן הדרום" גאה להציג את תוצאות הבחירות בקלפי הנודדת בהן השתתפו 977 מצביעים שנבחרו באופן אקראי לחלוטין ברחבי העיר ביום חמישי שעבר.

אבי וקנין
אבי וקנין אדי ישראל

ההבדל בין סקר מדעי לכזה שאינו מוגדר מדעי הוא אופן בחירת המשיבים אליו: בסקר מדעי הסוקרים מחפשים ומאתרים בעצמם את המשיבים, כדי לשמוע גם את קולותיהם של האנשים בתתי האוכלוסיות (חרדים, ערבים, חיילים וכו'). זאת הסיבה שסקר כזה מתיימר לקיים בו "מדגם מייצג" של כלל האוכלוסייה.

בסקר שלא מוגדר כמדעי אין התעקשות על השתתפות אנשים מתתי האוכלוסיות. המאמינים בגישה הזאת גורסים כי תת אוכלוסיות אלה בדרך כלל לא מצביעים בבחירות וגם
אם כן – ממילא לא מהווים חלק משמעותי מכלל האוכלוסייה. האמינות של תוצאות הקלפי שלנו גבוהה שכן השתתפו בו 977 מצביעים,

מספר כמעט כפול מזה שבו משתתפים, בדרך כלל, בסקר מדעי – 500. לדעת רבים, מדגם מקיים טעות דגימה הרבה יותר קטנה מאשר זאת שאפשרית בסקר מדעי. טווח המובהקות הסטטיסטית, בהתחשב בעובדה שנשאלו בסקר כ-1000 איש מתוך כ-50,000 שצפויים להצביע בבחירות הקרובות, הוא די גבוה. מכאן שטעות הדגימה האפשרית היא נמוכה.

הפרטים המלאים פורסמו בזמן הדרום

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים