האם מגיעים פיצויי פיטורים בעקבות מעבר דירה?

אם העתקתם את מקום המגורים ובעקבות כך נאלצתם לעזוב את מקום עבודתכם - יש כמה סיבות שיאפשרו לכם לדרוש פיצויים מהמעסיק. המדריך המלא

עו''ד עינת כרמי-ברק |  הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החלטתם לעבור דירה לאזור מרוחק ממקום עבודתכם, ולהתפטר. האם החוק מאפשר לכם לקבל פיצווי פיטורים?

על פי חוק פיצויי פיטורים, כאשר עובד מודיע למעסיק כי הוא מתפטר עקב שינוי מקום מגורים - אזי ישנם מצבים בהם ייאלץ המעסיק לשלם לעובד המתפטר פיצויים.

חשוב להדגיש, כי אין חובה על העובד להודיע מראש למעביד את סיבת ההתפטרות במקרה בו סיבה זו נובעת כתוצאה מאחד מן המצבים המנויים בחוק.

יש הממליצים להגיש את הבקשה לפיצויי התפטרות רק בחלוף שישה חודשים בהם העובד עבר להתגורר במקום החדש; המלצה זו מבוססת על העובדה שרוב המצבים המוזכרים בחוק ובתקנות מציבים דרישה של מגורים של שישה חודשים לפחות במקום.

החוק מונה מספר מצבים שיחשבו העתקת מגורים, ולהלן העיקריים שבהם:
העתקת מגורים לרגל נישואים

על העובד להראות כי בעקבות נישואים, עבר ליישוב מגורים בישראל בו גר בן הזוג השני. זאת אם הוא מרוחק  לפחות 40 ק"מ ממקום המגורים הקודם של העובד, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. הדברים אמורים גם אם בן הזוג של העובד הצטרף למקום עבודה ולמקום מגורים אחר בישראל.

קבלת תפקיד כעובד מדינה

כאשר בן הזוג של העובד מועסק בשירות המדינה או בגוף ציבורי אחר שאישרה לעניין זה הממשלה, ואשר היחידה שבה הועסק בן הזוג מועברת לירושלים על פי החלטת הממשלה, ובלבד שמקום המגורים של העובד מרוחק 40 ק"מ מירושלים.

העתקת מגורים ליישוב חקלאי, לאזור פיתוח, להתנחלות או למאחז

המדינה מעודדת מעבר ליישובים חקלאים ולאזורי פיתוח, כל עוד מדובר בתקופה שלא תפחת משישה חודשים רצופים.

יש לציין כי בפסיקה נקבע (לעניין התפטרות עקב העתקת מגורים לרגל נישואים והתפטרות עקב העתקה ליישוב חקלאי או אזור פיתוח) כי המבחן אינו המניע להעתקת מקום המגורים, אלא הסיבה להתפטרות. על מנת להקנות פיצויי פיטורים לעובד המתפטר, צריך שיווצר מצב בו העובד אינו יכול להמשיך בעבודתו הקודמת עקב המעבר, ועל כן הוא מתפטר.

העתקת מגורים עקב גירושים

כאשר העובד מעתיק את מגוריו ליישוב מרוחק 40 ק"מ ממקום מגוריו הישן, והוא מתגורר בו לפחות שישה חודשים, וזאת בגלל סיבת גירושין. במצב זה הכירה הפסיקה גם לאחר תקופה ארוכה בין הגירושין להתפטרות.

עו"ד עינת כרמי-ברק היא שותפה וראש תחום דיני עבודה במשרד עו"ד שנהב, קונפורטי, שביט ושות'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...