איך יוצאים מהמינוס?
לא צריך להגיע למינוסים גדולים, לקחת הלוואות כדי לכסות אותם ולהסתבך עם יותר מדי החזרים חודשיים, רק כדי להבין בסופו של דבר שאפשר לחיות אחרת. 7 כללים שיוציאו אתכם מהמינוס
מדובר בכללים פשוטים מאוד להבנה, אך קשים מאוד ליישום. זהו המאבק לחיות בשליטה מול הרצון לחיות איך שבא.
לא צריך להגיע למינוסים גדולים, לקחת הלוואות כדי לכסות אותם ולהסתבך עם יותר מדי החזרים חודשיים, רק כדי להבין בסופו של דבר שאפשר לחיות אחרת.
תכנון התקציב מתבסס על ההוצאה הממוצעת בכל סעיף, ויש להביא בחשבון את כל סוגי ההוצאות, כולל משקפיים או טיפולי שיניים. תכנון התקציב השנתי ייבנה על־ידי המשפחה כולה.
תכנון התקציב השנתי ישקף את ההוצאות הגדולות של המשפחה ואת הגירעון השוטף. מומלץ שתתמקדו תחילה בהוצאות קשיחות, כגון שכר דירה, ארנונה והתחייבויות בכרטיס האשראי - מכיוון שהוצאות אלה הן קבועות. לאחר מכן, בדקו את ההוצאות שניתן להגמיש ולהוזיל, כגון הוצאות על מזון.
בקניות מזון, חומרי ניקיון וטואלטיקה לבית מומלץ וכדאי שתהיה לכם רשימה מוכנה ושלא תסטו ממנה. אל תתפתו בשום אופן למבצעים, אלא קנו רק מה שברשימה. נסו לערוך את הקניות במקום שבו יש כמה רשתות סמוכות, מכיוון שהתחרות ביניהן מביאה להורדת מחירים.
זוהי הדרך הבטוחה לאובדן שליטה בהוצאות.
מומלץ לשלם בעיקר במזומן, מכיוון שרק כך מרגישים בכיס את ההוצאה. החזיקו כרטיס אשראי אחד בלבד, שישמש בעיקר להוראות קבע. במשיכת כספים העדיפו סכומים גדולים כדי לחסוך בעמלות.
סלולרי - הסיבה המרכזית לכניסה למינוס היא החשבונות לחברות הסלולר, ולכן חשוב שתקפידו על בקרה בנושא זה. אם יש חריגות מהתקציב, עברו לשיטת הפרה-פייד, המאפשרת טעינה מראש של סכום מוגבל.
חשבון בנק - אין צורך ביותר מחשבון אחד בבנק, משום שהעלויות הן כפולות. חשוב שתעקבו באופן שוטף אחרי חשבון הבנק, ואם גיליתם חיובים לא ברורים - דרשו לקבל הסבר. אפשר ורצוי להתווכח עם הבנק על עמלות וריביות.
לסיכום: חשוב לזכור כי משפחה נקלעת לקשיים בדרך כלל בגלל ניהול לא נכון של התקציב. על כן, ראשית, הגיעו למצב של איזון, ולאחר מכן התחילו לחסוך.
שמואל מנדלסון, יועץ פיננסי בארגון פעמונים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב