
מיגון אש: כך תקטינו את הסיכוי לשריפה
בכל מבנה, הן למגורים והן לעסקים, רצוי ואפילו חשוב להתקין אמצעים למיגון מפני אש ולכיבוי שריפות. יחד עם זאת, בעסקים מסוימים כגון עסקי המסעדנות יש לכך חשיבות מיוחדת. קיים סיכון מוגבר להיווצרות שריפה ויציאתה משליטה
באמצעות פעולות מתאימות שכוללות מיגון אש לתעלות ולמנדפים, ניתן להקטין לאין ערוך את הסיכוי לשריפה. על מנת לשמור על המסעדה מפני נזקים משמעותיים, בכדי להגן על קהל הלקוחות וכמובן על העובדים, על כל בעל מסעדה לדעת ולהבין יותר לגבי צעדי המיגון שבהם ניתן וכדאי לנקוט.
מיגון אש לתעלות במסעדות ומטבחים מסחריים
בכל מבנה עשויה לפרוץ אש, למשל בשל קצר במערכת החשמל, בשל סיגריה מעשנת שלא כובתה כראוי. אבל במסעדות קיימים תנאים אידיאליים לשריפה מכמה סיבות. קודם כל, במטבח פועלים הכיריים לאורך שעות ברציפות וגם התנורים החמים פועלים ללא הפסק.
במהלך העבודה הקדחתנית די רגע אחד של חוסר תשומת לב כדי להביא לשריפה. במסעדות, כידוע, יש גם ארובות ומנדפים לפינוי העשן. נעשה שימוש בשמן חם ורותח כך שאדים לוהטים יכולים ללא קושי להגיע לחומר דליק ואז – שריפה. מה עושים? נוקטים בצעדים של מיגון אש תעלות ומנדפים במיוחד למסעדות, במיוחד לתנאים עתירי סיכון.
מיגון ביריעות קרמיות
שיטה מעולה למיגון תעלות גריז המותקנות במסעדות ובמטבחים מסחריים מבוססת על יריעות קרמיות. מכיוון שמדובר ביריעות חסינות וחזקות במיוחד מקבלים שכבת בידוד מעולה, שמונעת את ההתפשטות האש מאזור אחד לאזור אחר.

מיגון שמאפשר היערכות
תעלות הן מנקודות התורפה הרגישות ביותר במסעדות ובבתי קפה ומשום כך - יש לבודד אזורים אלה על ידי יריעות קרמיות איכותיות. יריעות איכות קרמיות יכולות לחסום את התפשטות האש לפרק זמן ממושך של עד שעתיים.
בפרק זמן זה אפשר להשתלט על האש באמצעים מקומיים (למשל מטפים) ובמידת הצורך - ניתן להרוויח זמן עד להגעת כוחות ההצלה. מובן, שבזמן שמרוויחים ניתן לפנות את המסעדה מלקוחות ועובדים.
יריעות שכבתיות ליעילות מכסימלית
את היריעות הקרמיות מיצרים משילוב של חומרים שנועדו להשיג בידוד מיטבי מאש ומחום. היריעות בנויות כך שהן מסוגלות לעכב בעירה ולמנוע מהאש לנוע ממקום רגיש למוקדים אחרים. חסימת האש נעשית על ידי התקנת היריעות על גבי התעלות. וממה עשויות היריעות? הן עשויות משכבות של חומרים מבודדים, שכבות אלומיניום וחומרים קרמיים.

התקנה פשוטה - ואתם ממוגנים
התקנת מיגון אש לתעלות גריז על בסיס יריעות קרמיות מתאימה גם למסעדות שנמצאות בהקמה אך גם למסעדות פעילות, שלא הותקנו בהן עדיין אמצעי בטיחות והגנה מאש ברמה גבוהה.
היריעות מאופיינות במשקלן המועט ופריסתן באזור הרצוי איננה מסובכת. הן לא תופסות מקום ניכר, כך שהן ניתנות להתקנה גם בתעלות שאין סביבם מרווח נכבד.
יש לשים לב כי היריעות שיותקנו ייוצרו בהתאמה לתקינה מחמירה - מקומית ובין לאומית.
יריעות איכות, בשילוב עם התקנה מקצועית, יוכיחו את עצמן בשעת הצורך, במידה ואכן יקרה הגרוע מכל - התלקחות בלתי צפויה. היערכות מוקדמת מונעת אסון ומצילה חיים.
ישנם לא מעט מומחים בתחום התקנת יריעות ואנו בהחלט יכולים להעיד כי חברת פילו אש הינה חברה בעלת ניסיון של מעל 30 שנה בכל תחום של מיגון מפני אש.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg