
סובלים מעצירות? אל תרימו ידיים
סובלים מעצירות? בלי לחץ, יש כמה פתרונות שיוכלו לעשות חסד עם מערכת העיכול שלכם, והם אפילו לא דורשים יותר מדי מאמץ

מערכת העיכול היא בין המורכבות בגוף, היא אחראית על כמה תהליכים שונים אשר כוללים איברים פנימיים רבים, לעיתים ישנן הפרעות במערכת העיכול, אשר מתבטאות בעצירות ולרוב מלווה בכאבים וזה מצריך טיפול בעצירות. טיפול זה יכול להיות נושא כואב ומביך, אך כיום ישנן המון שיטות חדשניות ומוצרים לטיפול בבעיה. עם התפתחות המדע והרפואה, פיתחה החברה פתרונות רבים לתופעה ואף דרכים שיעזרו למנוע את התופעה בכלל. במאמר זה נסרוק כמה מהשיטות האפשריות לטיפול, מאילו מוצרים עלינו להימנע וננסה להסביר מה הם הגורמים לתופעה וכיצד ניתן להימנע ממנה.
מה חשוב לדעת בנושא טיפול בעצירות?
השוק כיום רווי בתכשירים ותרופות המציעות טיפול בעצירות, אך כיצד נדע מה כדאי לקחת ומה לא? דבר ראשון שכדאי לבדוק היא האם המוצר עלול לפתח בנו תלות. למשל כשמדובר על משלשלים, הן טבעיים (כגון שזיפים וכדומה) והן ממקור כימי, בעת שימוש ממושך המוצר יגרום לעצלות המעי ולהפרעה ברירית המעי. עצלות המעי היא מצב בו המעי מאט את תנועתיו ואינו מפנה את הפסולת מן הגוף, מה שמצריך שימוש נוסף בחומר ולכן נוצרת בו התלות. ברוב המקרים השימוש במשלשל יהיה רק במידה והמקרה הוא חמור ביותר, ומומלץ מאוד להתייעץ עם רופא המשפחה או רוקח בטרם השימוש.
גורמים אפשריים וטיפולים ביתיים
העצירות יכולה להעיד על כמה מצבים שונים, אין גורם יחיד ומוחלט לתופעה. הגורמים לעצירות יכולים להיות חוסר איזון כלשהו באחת ממערכות הגוף, הפרעת עיכול זמנית או כרונית וכן קשורה בתזונה, מצב רגשי ואף במצב הורמונלי. ישנם דברים שאנו יכולים לעשות בבית אשר מהווים טיפול בעצירות, אחד מהם הוא שתיית מים, יש להקפיד על שתיה מרובה של לפחות 8-10 כוסות ביום. דבר נוסף אשר עוזר גם למנוע את העצירות הוא פעילות גופנית סדירה ומבוקרת, הליכה, שחיה, ריקוד וכדומה במשך 20 דק לפחות ביום, תורמת מאוד להמרצת הפעילות במערכות הגוף בינהן גם מערכת העיכול. כמו כן יש להימנע ממזונות ומשקאות שתורמים לעצירות כמו משקאות שמכילים קפאין (קולה, קפה, תה וקקאו), פופקורן ואורז וכן הפירות בננה, סברס ואפרסמון - כל אלו חשודים כמעודדי עצירות, ומוטב להימנע מהם במקרים של עצירות ממושכת.
כמובן שבמקרים של עצירות כרונית יש להתייעץ עם גורמים המוסמכים לטיפול בתופעה, ולא לנסות לטפל עצמאית ובכך לחשוף את עצמכם לבעיות ונזקים בהמשך. ההתייעצות עם הגורמים המוסמכים לכך מאפשרת לנו לעצור בזמן את הבעיה.
סיבות נפשיות לעצירות
הרבה מהטיפול מצריך הסתכלות ומודעות לבעיה נפשית גדולה יותר שמביאה את הגוף שלנו לעצירות. לרוב אנשים עם בעיות מן הסוג הזה יש להם קושי לזרום עם החיים, הם הרבה נתקעים במקום ולא מצליחים לעשות שינויים. על כן טיפול נפשי יחד עם פיזי יכול להביא לתוצאות האידיאליות בהכרח.
שיווק דיגיטליSTG המאמר בחסות
.
.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg