
השימוש הרפואי בגז האוזון: ד"ר דרור רובינסון מסביר
גז האוזון, חומר טבעי הנוצר לאחר סופות ברקים, מסייע למנגנונים של ניצול אנרגיה בגוף. הוא הוכח כיעיל לטיפול בדלקות מפרקים, זיהומים שונים, חולשת שרירים ותופעות הזדקנות. ד"ר דרור רובינסון, אורטופד מומחה, מספר על יתרונות הטיפול באוזון ועל חומרים המסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות
בחברה המודרנית בני אדם חשופים לגורמי עקה (סטרס) רבים, כולל לזיהומים (מהם זיהומים חדשים, כגון נגיף הזיקה), קרינה אלקטרומגנטית (טלפון סלולארי ומכשירים רבים אחרים), חוסרים תזונתיים בעקבות חשיפה לאוכל תעשייתי, תזונה שאינה טבעית ואינה סדירה, עומס קלוריות רב, וכן לחץ נפשי בגלל מתח ותנאי החיים.
כל המשתנים הללו גורמים להשפעה על הגוף, עם פגיעות מצטברות במערכות שונות, כולל המערכת ההורמונלית - למשל, בלוטת יותרת הכליה, פגיעה בלבלב עם הופעת סוכרת, פגיעות עצביות שונות (כולל נימול בגפיים, דמנציה ורעד בגפיים), והפרעות בדרכי העיכול ובכליות.
אחת הדרכים לשפר את המנגנונים של ניצול אנרגיה היא על ידי תוספת של גז אוזון. האוזון הוא גז שקיים בטבע והוא נוצר לאחר סופת ברקים. הוא הגורם לריח הרענן של האוויר לאחר הגשם.

ד”ר דרור רובינסון, אורטופד מומחה, הוא מהבודדים בארץ שמעניק טיפול כזה בקליניקה שלו, הוא רופא קונבנצינאלי לכל דבר. הוא סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת ת”א בהצטיינות יתרה ואת ההתמחות שלו עבר בבית החולים אסף הרופא. גם תואר המומחה שלו הושג בהצטיינות יתרה.
“גז האוזון הוכנס לשימוש קליני על ידי ד”ר קלוג, מספר ד”ר דרור רובינסון, אותו ד”ר קלוג שמוכר לנו היום כחברת דגני בוקר. ד”ר קלוג שם לב לתופעה מעניינת, לפיה ניתן להשתמש בגז האוזון לטיפול בדלקת גרון קשה שקרוייה דיפטריה.
במשך יותר ממאה שנה של שימוש בגז האוזון ניראה היה כי הגז שימש בעיקר לטיפול בזיהומים ומצבי עקה שונים של הגוף (סטרס). כיום מטפלים בעזרת אוזון לפי עקרונות של הצהרת מדריד 2015, שכוללים פרוטוקולים טיפוליים למחלות רבות ושונות, שהמשותף לכולן הוא הפרעה ביכולת ניצול האנרגיה של הגוף”.
למי יכול להתאים הטיפול באוזון?
“מלבד המצבים המובנים מאליהם, כגון זיהומים (כף רגל סוכרתית), נראה כי טיפולים אלו יעילים לרבות מהמחלות המאפיינות את החיים המודרניים, כמו תשישות כרונית, פיברומיאלגיה, סוכרת, דלקות מפרקים ושחיקה של מערכת השלד”.
מהו הבסיס מדעי לטיפול בעזרת אוזון?
“הבסיס המדעי מאחורי טיפול באוזון מתבסס על אברון המצוי בתוך התא והוא קרוי “מיטוכונדריה”. ד”ר דרור רובינסון מסביר כי המיטוכונדריות הינן במקור ככל הנראה סוג של חיידקים, המשתלבים בתוך תאי הגוף של בני אדם ומהווים מפעל תוך-תאי לייצור אנרגיה. הם מייצרים את האנרגיה הזו תוך כדי שריפה של חומרי מזון שאכלנו ויצור של פרודות עתירות אנרגיה, המשמשות כחומר בעירה בתא.
המיטוכונדריות נראות כגופים אליפטיים המכילים מחיצות רבות והן עטופות בקרום חיצוני. בתוך מיטוכונדריות ישנם אנזימים, המסוגלים ליצור מי חמצן, המהווים גורם מחמצן חזק ועוזרים להילחם בחיידקים ובזיהומים אחרים.
הקרומים הינם בעלי שתי שכבות, ביניהן מצויים אנזימים שמסוגלים ליצור חומר הקרוי ATP – זהו חומר הבעירה של כמעט כל הפעילות של תאים. מכאן נובע, שחוסר או הפרעה בתפקוד של מיטוכונדריות, יצור משבר אנרגיה של התאים וחוסר יכולת לבצע פעילויות רבות”.
מלבד טיפול בגז אוזון חשוב לטפל גם בתוספי מזון מסויימים אשר הוכחו כבעלי יכולת שפור יכולת אנרגטית של התאים.
ד”ר רובינסון מציג מספר תוספי מזון החשובים לריפוי מחלות הקשורות להזדקנות:
ה-NAD היא סוג של מולקולה שמונעת הזדקנות.
“זוהי מולקולה המחזירה תפקוד שרירי בזיקנה. כל אחד יודע שכאשר אנשים מזדקנים הם נחלשים. אך האם זו גזירת טבע? מחלה? או תהליך של חוסר תזונתי? נראה כי האפשרות האחרונה מתחילה להסתמן כנכונה.
אחד הממצאים המעניינים בתחום ההזדקנות הוא הקשר בין רמות NAD נמוכות לבין היווצרות סרטן והזדקנות מואצת. בצורה מפתיעה, מצא לאחרונה פרופסור סינקלייר כי תוספת של חומר בשם NMN , אשר מאפשר להעלות את רמות ה-NAD התוך תאי, מונע הזדקנות ומדכא הידרדרות של שרירים. הממצא המעניין הוא שרמות המיטוכונדריות ותפקודן מגיב תוך שבוע של טיפול. ממצא זה מעורר אפשרות של תיקון נזקי הזדקנות, על ידי טיפול בתוסף מזון טבעי”.
תרופות סנוליטיות - קבוצה חדשה שיכולה לעכב את תהליך ההזדקנות
“קבוצת התרופות הסנוליטיות מראה פעילות שדוחה זיקנה בצורה מובהקת בחיות מעבדה. כיום זמינים לשימוש שני חומרים: דאסאטיניב, שהינו חומר נוגד סרטן המשמש בטיפול בעיקר בלויקמיות. נטילה של חומר זה מראה עיכוב של הזדקנות והיא מעודדת מוות מתוכנן של תאים פגומים - סרטניים ואחרים. לרוע המזל, לתרופה זו יש סיכון יתר לסיבוכים, כולל ירידת מספר תאי הדם הלבנים, דימום, הפרעת קצב הלב ויתר לחץ דם ריאתי.
הסיבוכים הללו גרמו לרופאים טבעיים לנסות למצוא חומר מזון נוסף שהינו בעל השפעה דומה ואינו כרוך ברעילות כשל התרופה - קוורסרטין. זהו חומר טבעי המצוי בעיקר בצלף ובעלי צנון. תוסף תזונה זה נמצא כמעכב ספציפי של שינוע אוקסין קוטבי (polar auxin transport).
ד”ר דרור רובינסון מוסיף כי לאחרונה דווח כי בחיות מעבדה יש יתרון מובהק, מבחינת אורך חיים, עם מתן חד פעמי של שילוב של דאסאטיניב וקוורסרטין, כדי להאריך חיים”.
מדוע אנו זקוקים לפוליפנולים לשם הארכת משך חיים ושמירה על בריאות?
“הפוליפנול המפורסם ביותר הינו רזברטרול. זהו חומר המופק מקליפת הענב. הוא מונע עליית כולסטרול, מעכב התפתחות דמנציה ופגיעה מוחית של זיקנה, מחזיר איזון של סוכר ובמידה מסויימת יכול לחפות על תזונה לקוייה ועשירה בפחמימות”.
מהו מנגנון הפעולה של רזברטרול?
“עד לפני מספר שנים היה מקובל כי השיטה היחידה להארכת חיים הינה הורדת כמות אוכל. הבעיה עם שיטה זו הינה שרובנו לא מעוניינים לחיות במצב של רעב מתמיד. מצב של רעב ממושך גורם להפעלה של קבוצת גנים המקודדים חלבונים הקרויים סירטואינים. לאחרונה הסתבר כי רזברטרול גורם אף הוא לעליה בכמות של סירוטאין. סירטואין מפעיל את המנגנונים של תיקון DNA , שמאפשרים הארכת משך חיים ועיכוב של הזדקנות.
ד”ר דרור רובינסון מוסיף כי החיסרון של רזברטרול הינו ספיגה מוגבלת ממערכת העיכול. בשנים האחרונות התגלה חומר מעניין שנקרא פטרוסטילבן. זהו חומר בעל יכולת ספיגה של פי ארבעה מרזברטרול והוא מאפשר איזון של סוכר בדם, הורדה של דלקת, הורדה של פגיעות עצביות, הגנה על כלי דם ושיפור של זרימת דם בגפיים איסכמיות”.
מהו המקור הטבעי של פטרוסטילבן?
“המקור הטוב ביותר לחומר מצוי באוכמניות, אולם לרוע המזל יש צורך בקילוגרמים רבים של הפרי (שאינו נפוץ בארץ) לשם טיפול. לכן משתמשים לרוב בתרכיז של אוכמניות”.
כיצד ניתן לשפר את הפעילות של פטרוסילבן?
“עדיף להשתמש בתוספת של כורכום, שהינו בעל פעילות אנטי דלקתית, בעיקר במוח ובמפרקים, כדי לשפר את התפקוד של רקמות. שימוש בכורכום (turmeric) הינו יעיל ביותר לשם שמירה על כוח שרירים, וזאת על ידי העלאה של תפקוד המיטוכונדריות”.
חומרים נוספים המגינים על כלי הדם מצויים בענבים?
ד”ר דרור רובינסון מוסיף כי “חשוב להוסיף לתזונה גם פרואנתרוציאנים, שמצויים בזרעי ענבים. חומרים אלו, שניתן להפיק על ידי טחינה של ענב מלא ויצירת מיץ, מונעים חימצון של כולסטרול ועל ידי זה מגינים על כלי הדם. ההגנה הינה פי 50 יותר יעילה משל ויטמין C”.
אם כן, כיצד ניתן להגן בצורה אופטימלית על כלי הדם ולהחזיר פעילות אנרגטית של הרקמות?
“נראה שמדובר בשילוב של מספר חומרים: פוליפנולים, חומרים נוגדי חמצון וכן עידוד פעילות אנרגטית על ידי חשיפה לגז האוזון”. ישנן כיום ראיות ראשוניות לכך שטיפולים אלו מונעים את סיבוכי מחלת הסוכרת, יכולים לאפשר הצלת גפיים במטופלים הסובלים מחוסר אספקת דם לגפיים או בחולים עם פצעים כרוניים.
לפרטים נוספים וליצירת קשר - מרפאת ד”ר דרור רובינסון, רח’ העצמאות 67 בת ים, טל’ לזימון תורים-
03-5193018
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg