"לחייל ולטייל": הרשת הזולה למחנאות וקמפינג

את מה שרשת קופיקס עשתה לקפה, עושים עכשיו ברשת "לחייל ולטייל" לציוד מחנאות, קמפניג, טיולים וציוד לחיילים. למשל? אוהל בין רגע לארבעה אנשים, שנפתח תוך שתי שניות, בפחות מ-200 שקלים וזו רק דוגמא

בשיתוף ברק רום | 20/04/2016 11:35
תגיות:

איפה אפשר לפגוש חיילים ומטיילים באותו המקום ומה המשותף להם? הרי לכאורה, המרחק בין חיילים למטיילים הוא גדול כמו המרחק בין יום הגיוס לחופשת השחרור. אלה נעולים במסגרת הצבאית ואלה חופשיים לעשות כרצונם. אלה מחוברים למחנות הצבאיים ואלה מסתובבים חופשי בארץ ובעולם. ובכל זאת, יש מקום אחד בו שניהם נפגשים - אלה לפני הגיוס ובמהלך שירותם הצבאי ואלה לפני הטיולים. זה קורה בחנויות לשיווק ולמכירה של ציוד למטיילים, המחזיקות כמובן  גם בציוד שהוא חלק מחיי היום יום של החיילים. כשהם נפגשים שם, חולקים החיילים והמטיילים את אותן הדילמות: מצד אחד, איך להצטייד הכי טוב שאפשר מבלי לבזבז את מרבית תקציב הטיול על ציוד, ומצד שני אלה עם המשכורת הצבאית, שמוכרחים לחזור לבסיס עם הציוד הטוב ביותר, מבלי להכניס את ההורים לגירעון.

בדיוק אל המקום הזה מכוונת רשת “לחייל ולטייל”, ששמה לה למטרה לא רק לספק לשתי האוכלוסיות הללו את מיטב הציוד, אלא גם לעשות זאת מבלי לחורר להם את הכיס. גם חיילים וגם מטיילים יודעים לחיות בתנאי שטח, להסתפק במועט ומעריכים כל שקל, גם בבסיס וגם בטרקים. רשת “לחייל ולטייל” מבקשת להיות עבורם מה שקופיקס ביקשה להיות עבור לוגמי הקפה TO-GO בארץ, ומה שרמי לוי הוא עבור סל ההוצאות של משקי הבית.

“החזון שלנו הוא לגרום לחיילים ולמטיילים לא לחשוב פעמיים לפני שהם קונים את מה שכל כך הכרחי כדי לשרוד וליהנות בתנאי השטח”, אומר הבעלים של הרשת, איציק מור יוסף, “בחנויות כאלה מרבית הציוד הוא איכותי ומיובא והגענו למסקנה שאמנם היבואן קובע לנו את המחיר, אבל אנחנו נקבע את המחיר ללקוחות. כשהקמנו את הרשת הדהדה בנו המחאה החברתית על המחירים הגבוהים שהקהל הישראלי נדרש לשלם כמעט בכל מקום. הבנו שכדי לפצח את כוחות השוק לא צריך להיות גאון, רק לדעת לקנות את הציוד הנכון במחיר המתאים, ואם הוא ימכר בזול, אפשר להגיע לרווח יפה בזכות המכירות הרבות. כל זה מבלי לפגוע באיכות המוצר. לתת לקהל הישראלי את הציוד שהוא אוהב במחירים עממיים”.

אם צריך היה לקבל הוכחה שהמחירים ברשת שווים, היא הגיעה יום אחד כאשר הכתב הכלכלי של “ידיעות אחרונות”, סבר פלוצקר, ביקר בסניף ברמת אביב. “זה היה יום קר והוא חיפש מעיל פוך לילדים”, מספר איציק, “הוא ראה את המבצעים, קנה את מה שחיפש ולפני שיצא סיפרתי לו על הרשת שלנו ועל הרעיון להוזיל מחירים לכולם. הוא אמר שבגלל שהמחירים כל כך יקרים בארץ הוא משתדל שלא לקנות ציוד כזה בישראל, אלא רק בחו”ל, אבל הפעם הוא קנה בארץ, אצלנו ברשת. אז הבנתי שהצלחנו לפצח את הקוד בעזרתו אפשר להגיע לקהל הישראלי ולעורר בו אמון”.

כשאיציק מדבר על אמון, הוא מתכוון לאיכות ולמחיר. “עברנו חורף עכשיו וחורף זה בעיקר ציוד תרמי”, הוא אומר, “בדרך כלל זה נחשב לציוד יקר, מפנק ממש, אבל למעשה מדובר בציוד בסיסי בימים קרים. חולצה תרמית שמנדפת זיעה, דקה וקלה ולא סופגת ריחות, נמכרת בדרך כלל בין 200 ל-300 שקלים. הצלחנו להוריד את המחיר ל-59 עד 99 שקלים וזו ממש בשורה. אפשר לקנות אצלנו שלושה סטים תרמיים, מכנסיים וחולצה, שישה פריטים פריטים ב-237 שקלים. וזו רק דוגמא”.

באגף המטיילים בולטים במיוחד המזוודות והתיקים, המוצגים על פני השטח הרחב של החנות ומושכים את העין. עונת הטיסות בפתח, חברות התעופה יוצאות במבצעים והכי טבעי שגם המזוודות יתאימו עצמן למחירים. מותגים כמו ,” ג’יפ”,  “לידר”, “מרקו פולו”, “אאוטדור”, “סוויס”, נמכרים ב”לחייל ולטייל” בעשרות אחוזים נמוך יותר, כשלצידם זוכים למחירים נמוכים גם שאר אביזרי הנסיעה והטיסה, כמו פאוצ’ים להסתרת כסף (לדוגמא, נרתיק להסתרת כסף , איכותי מאוד הכולל שני תאים למסמכים, נמכר בעשרה שקלים במקום 60).  יש תיקים קטנים שנפתחים לגדולים, תיקי עלייה למטוס, כריות לשינה בטיסה ומגוון רחב של מנעולי TSA מיוחדים לשדות התעופה.

גם באגף הקמפינג נערכים לקיץ והלהיט לעונה החמה הוא בדרך כלל אוהל. “פיתחנו אוהל ‘בין רגע’, שנפתח תוך כמה שניות”, מספר איציק בהתלהבות, “זה נותן מענה לקהל הישראלי הצעיר, שעד כה השתמש באוהלי המוטות המוכרים. האוהל החדש מצוייד בקפיץ והוא קופץ ונעמד תוך שתי שניות. בדרך כלל מחירי אוהלי הפתיחה המהירה נעים בין 500 ל-2,000 שקלים, תלוי בגודל. האוהל ‘בין רגע’, שמותאם לארבעה אנשים, נמכר ב-199 שקלים. זה ללא תקדים. אנשים מתלהבים מהרעיון ומהמחיר והאוהלים נחטפים”.

ומה הולך הכי טוב עם אוהל? שקי שינה ומזרנים. מחיר שקי השינה ב”לחייל ולטייל” צנח מ-180 שקלים ל-59 בלבד וגם מחירי המזרנים זולים בעשרות אחוזים. מדובר בחיסכון של מאות שקלים לרוכשי ציוד הקמפינג.

עוד הברקה הקשורה לאוהל היא מאוורר תלוי, שעובד כ-30 שעות, נטען גם מכל מקור יו.אס.בי  ויכול לתפקד גם כפנס לתאורה בתוך האוהל וגם כמטען לסמארטפון. רק 99 שקלים – במקום 200 ש”ח מחיר לצרכן.

באגף החיילים יש ברשת “לחייל ולטייל” שלוש תקופות למכירה לוהטת - גיוס מרץ הגדול, גיוס הקיץ של אוגוסט וגיוס נובמבר. לקראת שלשתם הרשת מתמלאת בצעירים וגם בהורים, שבאים לצייד את הילד בכל מה שהצבא לא נותן. “לצערנו, צה”ל לא תמיד מספק לחיילים את כל הצרכים ברמה גבוהה”, אומר איציק, “וכאן אנחנו נכנסים לתמונה. אחד המוצרים המבוקשים הוא תחתוני הבוקסר, העשויים 100% כותנה לייקרה , שמונעים שפשפת. בצבא עדיין מחלקים את תחתוני הסבא, שגורמים לשפשפות. חייל שרוצה להחליף תחתונים פעם ביום, זקוק לפחות ל-12 זוגות אם לא יצא בשבת. עד כה נמכרו תחתונים כאלה ב-50 שקלים לאחד. אנחנו מפנקים את החיילים במבצע של שש זוגות ב-99 שקלים. הביטחון שלנו הוא באיכות הציוד ולכן אנחנו מאמינים שכמות המכירות תפצה על מתח הרווחים הנמוך”.

פריט נוסף שהוא הלהיט של הקיץ: חולצות דרייפיט מנדפות זיעה, שמתאימות בדיוק לאקלים החם שלנו. ברשת נמכרות ארבע חולצות כאלה ב-99 שקלים. כשנכנס לחנות אבא שמבקש חולצות כאלו לבן, הוא בדרך כלל יוצא גם עם רביעיית חולצות מנדפות גם לעצמו. החולצות המנדפות מתאימות גם למי שעושה ספורט ולא רק למי שממלא פקודות.

כך נמכרים גם הגרביים במחיר של 12 זוגות ב-99 שקלים. מדובר בגרבי כותנה אפורות, שמרופדות בעקב לדריכה נעימה ויכולות להחליף את גרבי הצמר הישנות הצבאיות, שהן גם מגרדות וגם מתבלות מהר.

להשלמת הסט הצבאי מציעים ברשת “לחייל ולטייל” שעון, שהוא פריט חובה לעמידה בזמנים. השעון הפופולארי הוא ג’י-שוק, עם מנגנון בולם זעזועים, זכוכית שקועה וכפתורים מוגנים, במחיר הזול בארץ - 249 שקלים.

ההפתעה שמחכה לחיילים לאחר הקניה היא מתנות שיעזרו להם לשפצר את החגור והנשק - מגוון רחב של חוטים, גומיות ומיתרים, שכל חייל צריך בכל רגע. הכל בחינם וללא חיוב נוסף.

גם על הבנות המתגייסות חשבו ברשת ואלה מבקשות את המגבת המתייבשת מהר אחרי סחיטה קלה, עם סקוצ’ לסגירה כשהיא מתפקדת גם כסוג של בגד ביציאה מהמקלחת. המחיר הוא 79 שקלים, לעומת 179 במקומות אחרים. הבנות יכולות לרכוש גם סטים של גרביים לבנות ושחורות וגופיות בצבע לבן וזית, ללבישה מתחת למדים והכל במבצעים ובמחירים מיוחדים ושווים.

ואיך אתם מצליחים לסגור מחירים כל כך זולים, עם ציוד שנחשב לאיכותי כשהמחירים בשוק גבוהים בהרבה. איפה פה הסוד?

“הסוד הוא בין השאר במיקום הסניפים. ברחובות אנחנו בכיכר החיצונית של קניון רחובות, ולא בקניון עצמו. כך גם הסניף בכפר סבא, ברחוב המנופים 1, שצמוד למתחם G בכפר סבא, אבל לא חלק ממנו. גם בתל אביב באזור רמת אביב, שנחשב למקום יוקרתי, הסניף הוא בברודצקי 43, צמוד לכניסה לקניון רמת אביב אבל לא בתוכו. מבחינת שכר הדירה והעלויות ההבדלים הם עצומים ולכן אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיות נדיבים במחירים, קרובים למרכזי הקניות הגדולים אבל לא בתוכם, כדי לחסוך עלויות. כך אנחנו מרשים לעצמנו סניפים גדולים, עם מגוון אדיר של ציוד ובו בזמן נגישים להגעה. פתחנו את הרשת עם חזון לתת מענה למחאה החברתית ואנחנו עומדים במשימה ומורידים משמעותית את המחירים, כך שגם חיילים וגם מטיילים יוכלו ליהנות מבלי להיכנס להוצאות מיותרות. האנשים שעובדים ברשת הם בעלי נסיון של למעלה מעשרים שנה בעיסוק בציוד צבאי וציוד קמפינג וטיולים, כך שאנחנו יודעים לקנות את הציוד הטוב ביותר במחירים זולים ולשווק אותו במחירים הוגנים ועממיים”.

http://www.latayal.co.il/

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''