נפגע תאונת עבודה? אלה הזכויות שלך

תאונות עבודה לא זוכות לכותרות ראשיות והן מותירות מאחוריהן אנשים פגועים ומשפחות מרוסקות, שלא תמיד יודעים את מי לתבוע ואיך לעמוד זכויותיהם. עו"ד צבי ילינק מפרט את האפשרויות העומדות בפני הנפגעים ומשפחותיהם, על מנת לקבל את הפיצוי המקסימלי

bmby בשיתוף | 31/12/2015 08:34
תגיות:

תאונות עבודה, למרבה הצער, קורות כמעט על בסיס יומיומי ברחבי המדינה. הן לא זוכות לכותרות ראשיות. מקומן הוא בשולי החדשות ובעמודים האחוריים של העיתונים. אלא שמאחוריהן עומדים בני אדם שגופם נחבל, עולמם נחרב ולעיתים הם אפילו מוצאים את מותם ומשאירים אחריהם משפחות מרוסקות. גם הנפגעים וגם בני משפחותיהם לא תמיד מודעים לזכויותיהם במקרים כאלה. הם אינם יודעים להתמודד מול הגופים השונים על מנת לתבוע את הפיצויים המגיעים להם ומאבקים משפטיים עלולים להיראות להם מסובכים מדי ואפילו מפחידים. אלא שהתביעות הללו והעמידה על הזכויות, הן אפשריות ובהחלט ניתן להצליח בהן.

עורך הדין צבי ילינק (משרד עו”ד ילינק, וייס ושות’) מפרט: “תאונות עבודה הן לא גזירה משמיים. במרבית המקרים הן מתרחשות בשל תנאי עבודה לא מתאימים, בשל הוראות בטיחות מוטעות או שגויות, בגלל ציוד לקוי, חסר או שאינו בטיחותי, וגם שיטות עבודה שעבד עליהן הכלח. לפעמים הן קורות בשל היעדר כוח אדם, המביא לעומס כבד על העובד שנפגע ולעיתים אפילו בשל להיטות של העובד לעשות הכל על מנת להשביע את רצון הבוס”.

נועם היה פועל ייצור בחברה גדולה. הוא התבקש בדחיפות לעזור בפיתרון בעיה שהתגלתה בציוד מכני. הוא סייע בתיקון התקלה, למרות שלא הוכשר לכך ותוך כדי נפגע בצורה קשה בידו. בהמשך התברר שמעבר לפציעה ביד, סובל נועם גם מפגיעה נפשית קשה בעקבות תאונת העבודה. נדרשו כמה הליכים משפטיים, חלקם נפרדים זה מזה, על מנת למצות את זכויותיו של נועם. כעת הוא מקבל קצבה חודשית מביטוח לאומי, קצבה נוספת של אבדן כושר עבודה מחברת ביטוח בה היה מבוטח בפוליסה קבוצתית, ובנוסף לכך הוא גם קיבל פיצוי בגובה מאות אלפי שקלים מחברת הביטוח של המעביד שלו, כאשר הפיצוי מגלם בתוכו את הפגיעה בכושר ההשתכרות, את הסבל והכאב שהיו מנת חלקו וכן את ההוצאות הכרוכות בטיפולים שעבר ושהוא כנראה צפוי גם לעבור בעתיד.

עו”ד ילניק: “כשניגשים לתבוע מעביד בעקבות תאונת עבודה, יש להוכיח שהיתה מצידו רשלנות. יחד עם זאת, כדאי לדעת שעל פי הפסיקות, בתי המשפט מטילים את האחריות, במקרים רבים, על המעביד”.

– מי הגורמים מהם ניתן לתבוע פיצויים במקרים כאלה?

“עובד שנפגע, וגם בני משפחתו, יכולים לתבוע פיצויים מכמה גורמים – המעביד, חברת הביטוח של המעביד והביטוח לאומי. יש לציין שבמוסד לביטוח לאומי, בענף נפגעי עבודה, מבוטח כל עובד ולעיתים קרובות גם חברות הביטוח, במסגרת פוליסות ביטוח אישיות של העובד, המוכרות יותר בשמן “אבדן כושר עבודה” או “נכות מתאונה”. יחד עם זאת, לעומת תביעה נגד המעביד, שאותה ניתן לתבוע עד שבע שנים מהתאונה, את התביעות לביטוח הלאומי (“אובדן כושר עבודה”, “נכות מתאונה”) יש להגיש עד שלוש שנים מיום התאונה. בכל מקרה, גם מול המעביד וגם מול ביטוח לאומי, חשוב להקפיד ולשמור את כל המסמכים הרפואיים. אם יש צורך בכך כדאי גם להשיג חוות דעת רפואית של מומחה, על מנת להגיש תיק תביעה רציני ולהגיע לתוצאות מקסימליות”.

לפרטים נוספים- www.jellinek.co.il

צילום: אריאל שרוסטר
צילום: אריאל שרוסטר
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''