ראשי » חליפה עסקיתגלוש ב - nrg מהסלולר

איך תשפיע עליכם רפורמת המרפסות?

עו"ד ליאור עמידור, העוסק בתחום המקרקעין בכלל ותכנון ובנייה בפרט, מסביר לכולנו מה עומד מאחורי רפורמת המרפסות ואיך היא תשפיע על כולנו

בשיתוף עם ''חליפה עסקית'' | 23/3/2014 14:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עו"ד ליאור עמידור, אשר עיקר עיסוקו בתחום הנדל"ן ומקרקעין, מעיר את תשומת ליבנו לעניין רפורמת המרפסות שאושרה ב-5 במרץ כהצעת חוק.

הרפורמה בענף התכנון והבנייה עברה לקריאה שנייה ושלישית בוועדת הפנים והגנת הסביבה, ואמורה להתבטא בפחות ביורוקרטיה וסרבול המאפיינים היום את מערך התכנון. הרפורמה אמורה להצטיין בפישוט וקיצור הליכי התכנון והרישוי במתן זמן קצוב לאישור תוכניות ובמתן פטור מרישוי לשינויים נקודתיים.  להלן עיקרי הרפורמה:

חלוקה מחדש של סמכויות התכנון

הרפורמה תעביר לוועדות התכנון המקומיות חלק מסמכויות הוועדות המחוזיות העמוסות. השינוי יפחית בצורה
עו''ד ליאור עמידור
עו''ד ליאור עמידור 
משמעותית את הריכוזיות הקיימת במערכת התכנון, ישפר את השירות לאזרח ויצמצם את הביורוקרטיה. העברת האחריות תעלה את הזמינות והמחויבות של חברי הוועדות המקומיות לטובת הציבור והיישוב, בהיכרותם את צרכי העיר או היישוב.

בוועדות המקומיות תאושר תוכנית בניין תוך שנה בממוצע במקום 2-4 שנים כיום. בסמכותן יהיה לאשר תוכניות נקודתיות כגון הרחבת דירה בנויה עד לגודל של 140 מ"ר; הוספת שטחי בניה במגרשים עד 20% מהשטח בבנייה רוויה ובבניה לא רוויה בערים עד 7% משטח המגרש או עד 50 מ"ר; הוספת שטחים למסחר ומלונאות בבתי מגורים עד 25% מהשטח והוספת שטחי בנייה במרתפים לחניה ומחסנים.

רישוי

לא לכל בניה צריך היתר - יינתן פטור גורף מאישור של גורמי התכנון לבניית מחסן, פרגולה, סגירות חורף לבתי אוכל, גגון ועוד. יינתן פטור גם לפריטים נוספים שבנייתם אינה מהווה הפרעה למרחב הציבורי.

הליך רישוי מקוצר – יידרש להוספת ממ"ד, סגירת או הוספת מרפסת, תוספת בנייה שלא עולה על 25 מ"ר, הוספת מעלית, סגירת קומת עמודים בבניין. הוועדה מחויבת להחזיר תשובה לפונה עד 45 יום. אי החזרת תשובה תיחשב כאישור אוטומטי.

קיצור משמעותי של לוחות הזמנים האחרים - עבור בקשות במסלול רישוי מלא, הוועדה מחויבת להחזיר תשובה תוך 90 יום. במקרים של אי עמידה בלוחות הזמנים, מגיש הבקשה זכאי להעבירה לוועדה ברמה גבוהה יותר, ובחלק מהמקרים גם כאן,  אי התייחסות במועדים הקבועים, משמעו אישור אוטומטי של הבקשה.

רישוי מקוון - מערך התכנון והרישוי יעבור בהדרגה למערכת מקוונת. משמעותה – הגשה קלה, נוחה ומהירה יותר של בקשות לוועדות השונות, ייעול ושיפור תהליך הרישוי, ובמקביל הנגשת כלל המידע לציבור. כל מבקש יהיה בעל גישה למידע ולהתנהלות סביבו.

מכוני בקרה - יוקמו מכוני בקרה ברחבי הארץ, בהם יהיה ניתן להפיק את כל האישורים הנדרשים מכל הגורמים הממשלתיים עבור אישור השיפוץ או הבנייה: מכבי אש, משטרה, בריאות, המשרד להגנת העורף וכו'. עניין זה ייכנס לתוקף מלא בשנת 2016.

דיור בר השגה


השכרה ארוכת טווח - יינתנו תמריצים לבניית דיור להשכרה ארוכת טווח על קרקע פרטית. מנגנוני פיקוח יוודאו
שאכן מתאפשרת השכרה ארוכת טווח וינהלו את רישום הדירות ודמי השכירות.

יחידות דיור קטנות - בכל תכנית חדשה למגורים הכוללת למעלה מ-100 יחידות דיור יש חובה לבנות לפחות 20% דירות קטנות (עד 75 מ"ר), שמחירן נמוך יותר.

שיווק דירות בהישג יד על ידי המדינה -הרפורמה קובעת למדינה יעדים ברורים לשיווק יחידות דיור לשכירות ארוכת טווח במחיר מופחת, בדגש על שיווק יחידות דיור בפריפריה הגיאוגרפית.

התחדשות עירונית - אם המדינה לא תעמוד ביעדים לדיור בר השגה מדי שנה, יועבר סכום מסוים המגלם את יחידות הדיור שלא שווקו לקרן להתחדשות עירונית. מטרותיה יהיו: סיוע לפעולות התורמות להתחדשות מרכזי ערים, לרבות חידוש מבנים בדיור הציבורי ושדרוג המרחב הציבורי .

הכתבה מאת "חליפה עסקית" המייצגת את עו"ד ליאור עמידור. לפרטים: lior@amidor.co.il
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חליפה עסקית''

כותרות קודמות
כותרות נוספות