למזג בין העולמות
נראה כי התלבטות של בעלי הבית בין הסגנון המודרני לסגנון הכפרי, יצרה בית בעיצוב מודרני, נקי ובעיקר - חם
"כבר בפגישה הראשונה עם הלקוחות, היה ברור שמדובר בשיפוץ הקלאסי – אותה גברת בשינוי אדרת", נזכרת האדריכלית ורד דוידוב. "היה זה בית ישן במושב בניה, אך לא ישן מאוד. לא 40 שנה אלא 15 שנה, בעת שהחלל הפתוח באזור המגורים כבר היה באופנה, אבל גם קירות נמוכים וגלריות מוזרות – כגון מפלסים ברצפה של שתי מדרגות - שתוחמות את הפונקציות בחלל, מה שיוצר תחושה מחניקה. בנוסף, חלוקת הפונקציות הקיימת בחלל המגורים (מטבח, סלון) הרגישה לא נכונה ביחס לחצר, ובכלל - ביחס לחלל ולפרופורציות שלו. אז עשינו סדר".
חלל המגורים "שוחרר" מכל הקירות הנמוכים. העלייה למפלס של חדרי השינה, שהיה במקור גלריה גדולה במרכז החלל, צומצמה במידה רבה. מבחינה קונסטרוקטיבית, מדובר היה בתהליך מורכב ביותר, מכיוון שהיה צורך לפרק רצפה תלויה בגובה של שתי מדרגות, ולהתחבר בחזרה למערכת הקונסטרוקטיבית של הבית. "ניצלנו מרחב קטן שהשארנו מהגלריה לטובת פינת עבודה מקסימה עם פתרונות אחסון. היא משדרגת את מסדרון המעבר לחדרי השינה לחלל פונקציונלי. למעשה, מתחילת העבודה על התכניות חיפשנו מקום לפינת עבודה ובסופו של דבר מצאנו את המקום הטוב ביותר: מצד אחד פינת העבודה נסתרת ומקבלת את המקום הנפרד שלה, ומצד שני - היא משקיפה על כל חלל המגורים וקרובה לחדרי השינה. למעשה היא מצויה במרכז הבית". הסתרת פינת העבודה נוצרה בעזרת קיר שקוף של מדפים שבעלת הבית הזמינה במיוחד למען הספרייה העשירה שברשותה.

"את המיקומים של המטבח והסלון הפכנו. במקום החדש של המטבח שהיה בעבר הסלון היה יותר שטח לקיים פונקציה של מטבח עם אי לישיבה שוטפת ומרחב עבודה כפי שרצו בעלי הבית, וגם פינת אוכל לאירוח עם מרחב לפתיחת השולחן ליותר אנשים במידת הצורך". באזור שנבחר לשמש פינת האוכל נוצל חלון רחב מידות שממש הזמין ספסל מתחתיו. במהלך השיפוץ הונמך הקנט התחתון של החלון, אך לא לגובה של ספסל רגיל אלא מעט גבוה יותר, על מנת שמי שישב על הספסל לא ירגיש שהוא נמצא מאחורי פינת האוכל. "בנוסף, יצרנו בספסל שעוצב במיוחד למידות של הנישה גם שתי מגירות אחסון, כאשר התחתונה שביניהן מהווה מדרגה לטיפוס לספסל".
תכנון המטבח היה מאתגר למדי, מאחר שבעלי הבית הם בעלי מידות גובה שונות. זאת לצד העובדה שבני הזוג לא היו בטוחים באשר לאופי הסגנון העיצובי הרצוי. הקו המנחה בסופו של דבר היה קווים נקיים, אך מבלי ליצור קור עיצובי. נושא הגבהים נפתר בעזרת מידות שונות מהסטנדרט ביחידה הגבוהה ונגישות נוחה יותר. המטבח כולו תוכנן בקווים נקיים ואופקיים, כיאה למטבח מודרני ונקי, אך עם נגיעות של גוון אפור-תכלת שמעט מחממות את האווירה. "ולהשלמת התמונה, שהרגישה קצת נקייה מדי, הוספנו חיפוי עשיר בצורתו שמכיל את כל הגוונים של המטבח ומאוד מעשיר ומחמם את האווירה. בהתחלה, כאשר הצעתי לבעלי הבית את החיפוי הנבחר, הם די נבהלו, אך לאחר חשיבה של כמה ימים הם התאהבו בפתרון זה, לשמחתי הרבה".

אזור הסלון, שבעבר היה כאמור מטבח, התאים יותר גם בשל גודלו וגם בשל מיקומו ביחס לדלת הכניסה וביחס לאזור הרחב בחצר. "את הפתחים באזור זה הגבהנו מגובה סטנדרטי עד לגובה הקורה הקיימת, וחלון אחד אף פתחנו עד לרצפה ויצרנו דלת הזזה רחבה - מה שיצר תחושה פתוחה והשלים את הקשר עם החוץ". הריצוף שנבחר מתחבר היטב לשיש במטבח. הוא נראה נקי ומודרני, יחד עם קריצה של חום שמחממת את האווירה. למעשה, כל הרהיטים בחלל תוכננו בגוון שמתאים לגוון האפור-תכלת של המטבח, כאשר בסלון ובפינת האוכל השולחנות בגמר פורניר אלון מעושן. התוספת האחרונה לחימום האווירה נעשתה בדלת כתומה רחבת ממדים, שמקרינה חמימות על החלל כולו.
גם בשירותי האורחים ממשיך הקו הנקי, עם חיפוי מודרני של אריחי שנהב שתואמים לרצפת הבית, כאשר עציצי נוי משלימים את התמונה. במקלחת הילדים, ביקשו בעלי הבית ליצור ארון גדול ופרקטי, אך גם כזה שלא יעמיס על החלל. בחדר השינה של ההורים, הושם הדגש על תחושת המרחב ועל הצורך בארון בגדים גדול במיוחד, באורך של לא פחות מ-450 ס"מ. "זהו החדר היחידי בבית שהגדלנו לכיוון הסלון החדש, ליצירת מקום לארון".
"במקלחת ההורים נבחר חיפוי דמוי פרקט שאיתו גם ריצפנו וגם חיפינו את קיר המקלחון - מה שיצר תחושה מאוד נעימה. למקלחון יצרנו מרחב גדול ואת החלון הישן הנמכנו ויצרנו ספסל שמחופה כהמשך לרצפה. במרחב זה, השילוב בין החומרים המודרניים והמוטיבים הכפריים יצר תחושת ספא נעימה". נראה כי התלבטות של בעלי הבית בין הסגנון המודרני לסגנון הכפרי, יצרה בית בעיצוב מודרני, נקי ובעיקר - חם.
