טוסקנה בשרון
בית המשלב מראה וסגנון ממחוזות אחרים, לצד פתרונות נגישות מקוריים ומעוצבים להפליא
כאשר יושבים במרפסת המערבית ובריזה מהים מגיעה, התחושה היא שמדובר בצימר מהמם עם נוף טוסקני, המשרה שלווה ורוממות רוח. למעשה, בית זה תוכנן עם השראה של בתים בסגנון "סנטה פה" בארה"ב. בסלון פתחים גדולים שעוצבו במיוחד, מאלומיניום, כך שידמו פתחים מברזל (מה שקרוי "בלגי").
הבית נבנה עבור לקוחה שילדיה גרים בחו"ל ומגיעים אליה מספר פעמים בשנה. לכל אחד מהם חדר שינה וסלון וכן שירותים נפרדים ומרפסת. כך, כל אחד - עם משפחתו - מקבל מקום אינטימי משלו. כמו כן, ישנה הפרדה מוחלטת בין קומת הקרקע שבה לבעלת הבית יש את הפרטיות שלה, עם נגישות - על כל המשתמע מכך.
המרתף תוכנן ועוצב כיחידה נפרדת לסדנאות וכמקום אינטימי לייעוץ, עבור העסק של בעלת הבית. בחדרי השינה, בתקציב נמוך יחסית, תוכננו ועוצבו חדרי שירותים עם חיפויי קרמיקה באזור המקלחת בלבד, ובשאר הקירות - טיח אקרילי גס ו"תמונה" של אריחי חלוקי נחל מול המראה. בגג תוכננה יחידת עליית גג עבור אורח, או מטפלת בעתיד הרחוק. כמו כן, נבנתה מרפסת בין הגגות - מרפסת סוכה.
הנגישות מתבטאת, בין השאר, בכך שישנה מדרגה אחת בלבד, לכניסה מונגשת לבית, כאשר בעתיד אפשר יהיה לבנות רמפה קטנה ממנה. מעלית מתוכננת מקומת המרתף עד קומת החדרים, ואינה מגיעה לעליית הגג. הייחודיות היא שהבית כולו מונגש. למעשה, נגישות היא אחד מתחומי ההתמחות של האדריכלית והמעצבת.
הבית ניצב על ראש גבעה, ושתי מרפסות פונות מערבה, לכיוון הים - בקומת הקרקע ובקומת החדרים. גובה החלל הציבורי – הסלון, המטבח וחדר האוכל – הוא ארבעה מטרים, והפתחים הגדולים והרחבים תוכננו ועוצבו שלא על פי המקובל בארץ. "הלקוחה ביקשה חלונות מברזל, אולם עמדתי על כך שהחלונות יהיו מאלומיניום, מאחר שהבית עומד מול הים, והרוחות עם המים המליחים עלולים לגרום להאצה של חלודה" מספרת אתי אוקון. הייחודיות של תכנון הפתחים הגדולים והמיוחדים היא בחיקוי שלהם לעבודות ברזל, עם התכונות הטובות של האלומיניום ופרטי האיטום שלהם.
המטבח תוכנן עם אי נוח לאירוח, וישיבה לארבעה אנשים מסביבו. בעלת הבית בשלנית, ואוהבת אירוח. היא הופכת את האי למזנון בעת אירוח רב-אורחים. סגנון המטבח הותאם לסגנון הריהוט, מהמאה הקודמת. אתי אוקון, כאדריכלית ירוקה, מיחזרה ריהוט מדהים שהיה שייך למשפחה. מדובר בפריטים שעוצבו בשנות החמישים, חלקם בידי האדריכל והמעצב המנוח היינץ פנשל (פנחל), שתכנן ועיצב את ארמון מלך ירדן, בתי מלון ברחבי העולם, והיה אחד ממעצבי הפנים הידועים באותה תקופה. בסלון, הרהיטים רופדו מחדש, ושולחן האוכל המקורי זכה לפלטה עליונה חדשה, עם גשר להרחבת השולחן לאירוח - עד ל-20 איש.
יחידת קומודה הפכה לארון אמבטיה מיוחד במינו, עם כיור שעוצב ע"י אומן אבן. קיר אבן המזכיר מערה, ובו תאורה מיוחדת, עוצב בחדר אמבטיית האורחים. בשירותי האורחים, לאורך הקיר ישנו ארון המסתיר ארון שירות המכיל בתוכו מכונת כביסה, שואב אבק, קרש גיהוץ וכל הנדרש לשירות בבית.
כל הפתחים בבית מזכוכית טריפלקס, על מנת ליצור בידוד אקוסטי. זוהי אף זכוכית שמעבירה את הקרינה החוצה ומכניסה אור פנימה – ובכך יוצרת גם בידוד תרמי.
סוויטת ההורים הנמצאת בקומת הקרקע, רחבת ידיים, עם שירותים רחבים, מקלחת רחבה וזוגית עם ספסל, חדר ארונות גדול, ומרפסת מדהימה שמשלימה את התמונה. לצדה סוויטת ההורים חדר עבודה אינטימי עם נוף יפהפה שמשתקף משולחן העבודה ומשרה שלווה ורוגע.