הדור הבא
בתי הספר לאדריכלות ועיצוב ברחבי הארץ מציגים את עבודותיהם המרתקות ומעוררות ההשראה של בוגריהם. כהמשך לפרויקט המיוחד שפורסם במגזין "עיצוב", קבלו כמה דוגמאות מסקרנות
הדס בר אילן – "למלא את החסר": "חשיפה לתאורה בשעות הלילה מעכבת הפרשה של מלטונין, המעכב גידול תאים סרטניים. בחיבור בין פשטות למילוי ה'חסר', פיתחתי מנורת לילה היוצרת 'שקיעה מדומה'. המנורה מורכבת משני מיכלים שונים בצורתם, אך זהים בנפחם, המחוברים ע"י שני צינורות ודרכם עובר נוזל מוליך. קוטר הצינור מכתיב את קצב זרימת הנוזל; 'הטענה' מהירה מול 'התרוקנות' איטית. בדומה לשעון חול, כשנהפוך את המנורה, יעבור הנוזל למיכל התחתון, העגול. הנוזל יסגור מעגל חשמלי למשך 15 דקות, שהן משך זמן הירדמות ממוצע של אדם. עם סיום מעבר הנוזל, יפתח המעגל החשמלי והנורה תכבה. המנורה עשויה מניפוח זכוכית".
בצלאל / עיצוב תעשייתי
תמיר ניב - Made in China: "ייבוא מסין נעשה כבר מאות בשנים, והוא הביא עמו גם ידע חדש ורעיונות שתרמו רבות לאנושות כולה. הייבוא שלי החל במחקר וחיפוש אחר מלאכת יד, טכנולוגיות ועיצוב אשר גלומה בהם חדשנות וחכמה. בהשראת מחברי במבוק וחכמת כפיים סינית עתיקה, ביקשתי לפתח שיטה תעשייתית למוצרים בהרכבה מהירה ופשוטה. האובייקטים בנויים על פי תפיסות שונות ממזרח ומערב תוך שאיפה לחברן אחת לשנייה.
המכללה למינהל / עיצוב פנים
רינת קירשנבוים – Wonderland, מרחב לילדי הפליטים: מטרת הפרויקט הייתה ליצור מרחב המיועד אך ורק לילדים. המרחב המתוכנן אמור לספק את צורכיהם של ילדים בגילאי 3-10. הכניסה למתחם נעשית דרך מדרגות לולייניות שמכניסות לאווירה אחרת, קסומה ונסתרת. בחלל תוכננו מקומות שינה, חדר אוכל, משחק, מקום להכנת שיעורים, ספריה ועוד.
HIT מכון טכנולוגי חולון / עיצוב תעשייתי
כרם קמינסקי – "אותה גברת בשינוי אדרת": גופי תאורה בהשראת כיסויי ראש בעולם האופנה, כבחינת הקשר בין עולם האופנה ועולם עיצוב המוצר. ההקבלה ליחסים בין גוף לבגד מציעה הסתכלות שונה על יחסים בין גוף תאורה לאהיל. כך, אותה הגברת (בסיס המנורה) משנה את אופייה על ידי לבישת אדרת, כלומר הבגד שעליה (האהיל).
ויצו חיפה / תקשורת חזותית
הדר פרברמן – Clutch: "אפליקציית שופינג לנשים באוגמנטד ריאליטי. האפליקציה מולבשת על משקפי אוגמנטד ריאליטי שמטרתה להעשיר את חווית הקנייה באמצעות אספקת מידע בזמן אמת לקונה, על מבצעים והנחות שרלוונטיים עבורה מבחינת טעם ותקציב, בסביבתה הקרובה. האפליקציה מספקת ליווי צמוד לקונה בדמות החברה הכי טובה, אותה מגדירה המשתמשת מבין מבחר דמויות, בהתאם לאופי ולמטרה שלה".
סמינר הקיבוצים / המחלקה לעיצוב, תקשורת חזותית
טל ברגר: "מכורים": מילון טייפקאסט המגדיר טיפוסים מקומיים בפורמט של ספר, שתכליתו להעביר ביקורת על תרבות הצריכה העכשווית המייצרת תבניות עבור כל פרט בחברה. הספר מורכב ממילון טייפקאסטים טקסטואלי, שהוגדרו בחברה הישראלית, ומהרחבות חזותיות המאפיינות את העדפות הצריכה של כל טיפוס. הספר מהווה לקסיקון שלם להגדרה עצמית, במעין מראה צינית על הרגלי הצריכה של החברה הישראלית בעולם הגלובאלי.
שנקר / צורפות
עינב גלית - לטייח פנינים: "הייתה לי מכונית ישנה. הובלתי איתה הכל, לא פחדתי לדפוק אותה. על החלונות נערמו כרטיסי ביקור של מכוני כושר, מסג' ובחורות סקסיות. התעצלתי לזרוק, הורדתי את החלון והכרטיסים נערמו פנימה. עמוק. לפני חודשיים מכרתי את האוטו לבחורה דתייה". סדרת תכשיטים בטכניקה מעורבת של צורפות קלאסית עשויים חוטי מתכת, חוטי בד, פנינים, דבק, פקקי בירה, גפרורים וכסף.
אוניברסיטת אריאל / בית הספר לארכיטקטורה
יחי אמסילי - 200 מ"מ: כיצד עיר מאופיינת על ידי המרחב הפיזי הסובב אותה? העיר קריית גת, שתוכננה בלב קו ה-200 מ"מ גשם, שרויה בין נוף המדבר השחון לנוף השפלה הפורייה. המרחב החקלאי הוורסטילי מפגיש בין חקלאות ההר והשפלה לחקלאות המדבר. הפרויקט עוסק בפיתוח שפה מורפולוגית ייחודית המזוהה עם ההשתנות הנופית בעיר, ומגדיר את מרכז העיר החדשה ושווקיה תחת הסממנים הייחודים לה בהשראת המרחב הפיזי והחקלאי.
HIT מכון טכנולוגי חולון / הפקולטה לעיצוב
שחר יעקבי: במסגרת המגמה לייצר מוצרים מ"חומרי גלם" שהתעשייה מאסה בהם, פיתח שחר יעקבי טכנולוגיה הבאה לביטוי בתערוכה בסדרת רהיטים המבוססים על ניצול ומחזור חומר הציפוי הפלסטי של חוטי חשמל.
מכללה אקדמית הדסה ירושלים / החוג לעיצוב תעשייתי
ג'ואן בראנסה – joyco: סדרת משחקים המעודדים אינטראקציה וקשר בין הורים לילדים עם אוטיזם.
המכללה האקדמית ספיר
נינה זילבר-מז'רובסקי - המרכז לאומנויות המחול בנגב: בעיצובו של המרכז לאומנות המחול בחרה המתכננת להתייחס לקונפליקט הבסיסי הקיים באומנות הריקוד, קונפליקט בין נוקשות חוקי הבלט הקלאסי אל מול הדינמיות והגמישות שבריקוד זה. הנוקשות באה לידי ביטוי במבנה גיאומטרי ביסודו ואילו הדינמיות ניכרת בקיר הבטון האמורפי. הפרויקט תוכנן כדי להגביר את המודעות והמעורבות באומנות המחול בנגב וכולל בן היתר כיתות סטודיו לריקוד, קפיטריה, מנהלה ואודיטוריום חיצוני.