סינרגיה מדברית
במלון עין גדי חנכו ספא ייחודי על צלע ההר, שעיצובו מתכתב עם מדבר יהודה, עם ים המלח ועם ההיסטוריה המפוארת של האזור. ויש גם כמה הפתעות
הסופר והאמן עמוס קינן אמר פעם כי "יש מדבר בעולם, ויש ים. אבל המקום שבו המדבר נושק לים והים למדבר - הוא בחזקת חסד". וזוהי גם התחושה שעולה בעת שנכנסים בשערי קיבוץ עין גדי, המצוי בין מדבר יהודה לים המלח, ובו גן בוטני עצום ופורח, הנראה כלקוח הישר ממחוזות הדמיון.
במלון עין גדי, המציע חווית נופש כוללת המתחדשת כל העת, נחנך באחרונה "ספא סינרגיה". מרכז הספא נבנה על צלע הר המשקיפה אל הנוף המרהיב של ים המלח והרי אדום, ומתחתיו - נחל ערוגות הציורי.
למעשה, הספא החדש ממוקם בגבעה הצופה על נקודת המפגש בין נחל ערוגות וים המלח, במקום שבו פוגש המדבר את הים ועוצמתו המרהיבה של הטבע מתגלה בכל תפארתו. "ההצעה למקם את הספא בנקודה זו הייתה השלב האחרון בתהליך ממושך של לימוד ומחקר במסגרת תוכנית אב שמשרדי הכין למלון עין גדי", מספר האדריכל מירון לוי. "בתכנית שכתבנו הבאנו בחשבון את המאפיינים הייחודיים של השטח, בהם טופוגרפיה, אקלים ורוחות השמים".
ועדיין, הוא מציין, גם לאחר תהליך הלמידה והחקר, ההחלטה למקם את הספא בנקודה זו דווקא, הייתה אינטואיטיבית והדהדה את התחושה שבמקום בו האדם נפגש עם היופי האינסופי של הטבע - ניתן לעצב את המרחב שבו יוכל הגוף לקבל את הטיפול המענג והמפנק לו הוא ראוי. "מבנה הספא מבוסס על מתווה העוקב אחרי הטופוגרפיה של ההר ומוסיף בכך נדבך לרבדי המפגש בין מעשה ידי האדם לטבע".

אין זה סוד כי "עין גדי" כמותג, הוא נווה מדברי רך, מפנק, מרגיע, אופטימי, חושני ומחובר להיסטוריה של עין גדי הקדומה. "הנופשים מגיעים לעין גדי בראש ובראשונה כדי לנוח, להירגע ולהתפנק", מסבירים במקום. "הכל כאן 'מתכתב' עם העבר, עם פולחני המים בתקופה הכלכותית, עם דוד המלך, עם המשיחה המלכותית בשמן האפרסמון, עם שיר השירים, עם בתי המרחץ ההלניסטיים, עם קליאופטרה ועוד. הדבר היה צריך לבוא לידי ביטוי גם במבנה מרכז הספא ובפעילויותיו. במילים אחרות: ליצור מבנה שהוא בעצמו חוויה המבטיחה לנופש התעוררות והתחדשות חושית, רגשית ומנטלית".
האדריכל מפתיע ומספר כי "בשלבי התכנון המוקדם של המבנה, במקביל לחיפושים הגיאומטריים, ביקרתי בארמון הורדוס במצדה. התרשמתי במיוחד מהמבנה העגול במתחם, הניצב בקצה המצוק. בראיה גאומטרית פשוטה, הגליל הופך לחלק מהמצוק. גם עבור הספא בעין גדי חיפשתי את הדרך להתמזג עם המקום שבו מיקמתי אותו. להפוך אותו לחלק מהנוף ולייצר שקיפות וחוויית מיזוג בין פנים וחוץ המשתלבים אלו באלו".

נוסף על כך, הכפר הקדום של עין גדי והממצאים הארכיאולוגיים המרתקים שנמצאו בו היוו השראה נוספת בעת תכנון הספא. הכפר העשיר, שהתפרסם בתקופת בית שני בזכות גידול בושם האפרסמון וסוד ייצורו, שוכן ממש למרגלות המבנה ומאחוריו מצוק ההעתקים המרשים, החוצה את כל בקעת ים המלח. "ההתכתבות עם הנוף ועם העבר ההיסטורי כיוונה כמעט מעצמה את תכנון הפרויקט ואת עיצובו".
כמו כן, דרישת הלקוחות לתכנן מבנה מוצלל ולהתאים אותו לתנאי האקלים, השפיעה על פרטי הגמר של חתך המבנה לכיוון הנוף. "אני מאוד אוהב לחזור לאקרופוליס ולמיקומו בראש הגבעה הצופה על אתונה", מספר מירון לוי. "בתרבות האדריכלית של היוונים הקדמונים הועמדו המבנים בנקודת ייחוס לנוף (הטבעי) כדי להעצים את החוויה האדריכלית. העמדת המבנים בהתייחסות לסביבה היא תוצאה של יחס בין הנוף (הטבע), תנועת המתבוננים בהם ותנועה בזמן המתבטאת בשינויים של הקרנת אור השמש על המבנים. בתחילת הטיפוס לאקרופוליס כמעט ולא מבחינים במבנה, ועם התקדמות הטיפוס מסביב להר מתגלה לו המקדש במלוא הדרו".

"ההתייחסות לטבע היא חלק גם ממבנה ה'תיאטרון היווני', שעד היום אנו עומדים פעורי פה סמוך למבנה זה, שחפור בהר בצורה שהנוף והעיר הנפרסת למרגלותיו הם התפאורה שבה מתרחשת הסצנה הראשית של ההצגה. במקרה של עין גדי, המבקר בספא הופך לגיבור בסצנה יפה זו, הוא חווה את המראות, הריחות והתחושות הבלתי נשכחים כך שהכל מתלכד לחוויה בלתי נשכחת".
התוצאה הסופית היא חוות בריאות וספא המציעה לאורחיה חמאם טורקי, סאונות, בריכת מי ים וגם בריכת מים מתוקים, לצד 12 חדרי טיפולים המתמחים בטיפולים שחלקם ייחודיים. בספא ניתן למצוא את טיפולי הבריאות של ד"ר ראול רודריגז ובפיקוחו, קוסמטיקה מבית כריסטינה, והדובדבן שבקצפת: שורה של טיפולים וחבישות גוף שפותחו במיוחד בספא ובעבורו, בינהם חבישת תמרים, חבישת גוף מאדמת חוואר, פילינג זרעי אפרסמון או אמבטיית מור ולבונה – ממש כמו בימים עברו...
באתר www.ein-gedi.co.il ניתן למצוא מידע נוסף על הספא ועל הסוויטות החדשות שנפתחו לאחרונה במלון.
