גם עוגה, גם כשרה לפסח וגם טעימה!
השנה באופן חד משמעי אפשר להכריז (ואתם מוזמנים לצטט אותי), נמצאו עוגות כשרות לפסח טעימות! ולא סתם טעימות אפילו טעימות מאוד! אגב, אני דיי בטוח שזה לא מה שבני ישראל אכלו בצאתם ממצרים, אחרת הם היו ממשיכים לנדוד...

עוגת מוס שוקולד קפולסקי צילום: יח''צ
עוגות קונדיטורית קפולסקי בסדרה כשרה לחג
לקראת חג הפסח משיקה קונדיטורית קפולסקי עוגות מוס כשרות בטעם ביתי. כל עוגות הקונדיטוריה של קפולסקי נעשות בעבודת יד והמהדורה החגיגית לפסח תכלול עוגות בשני טעמים:
האחת, עוגות מוס שוקולד על מצע עוגת שוקולד. העוגה מגיעה בשתי צורות, פס או עוגה עגולה.
והיא החזיקה מעמד על השולחן במשרד שלי בדיוק ל 10 דקות בטרם חוסלה באנחות עונג ע"י צוות הכתבים אנין טעם שניהלו ויכוח האם מדובר באמת בעוגה כשרה או שמה אני עובד עליהם... (כן היא כשרה, והיא מאוד טעימה!)
הטעם השני אותו מגישה לנו קפולסקי לקראת הפסח היא עוגת שכבות, מוס שוקולד ומוס וניל עם פצפוצי שוקולד על מצע עוגת שוקולד. גם היא מגיעה בצורת פס או עוגה עגולה.
כל עוגות הקונדיטוריה של קפולסקי הן פרווה ובעלות הכשר מהודר (חתם סופר) לפסח וללא חשש לקטניות.
את העוגות ניתן למצוא במקררים ברשת הריבוע הכחול וברשתות השיווק ובחנויות המובחרות.

עוגיות מקרון רולדין צילום: יח''צ
מקרון קפירנייה כשר לפסח כבר טעמת?
רולדין ממתיקה את הפסח עם קינוחי גורמה חדשניים ומשיקה כ- 50 (כן, חמישים!) עוגות וקינוחים עשירים וכשרים לפסח וסדרה חדשה של עוגיות המקרון הפופולאריות, בטעמים אלכוהוליים, אקזוטיים וחגיגיים!
בין הטעמים החדשים:
• אבסולוט פאשן - מנגו ופסיפלורה בוודקה בשילוב גנאש שוקולד לבן.
• קרם דה קסיס – פירות יער מהולים בליקר קסיס (פטל שחור ואדום, ודומדמניות אדומות ושחורות, בשילוב גנאש שוקולד לבן.
• קפירנייה –לימונים בנענע בשילוב וודקה וגנאש שוקולד לבן.
• שוקולד ג'מייקה – גנאש שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו) מושרה ברום ג'מייקה.
• קפה הוואנה – חליטת פולי אספרסו ושמנת בשילוב ברנדי וגנאש שוקולד חלב עם נגיעות קוקוס.
• קוקונט וניל טהיטי- גרגירי קוקוס מושרים בליקר קוקוס ווניל טהיטי, בשילוב גנאש שוקולד לבן.
קולקציית הפסח של רולדין כוללת כ- 50 סוגי קינוחים ב- 3 סוגי הכשרים:

עוגת מוס נסיכת הלואר - רולדין צילום: יח''צ
• עוגות חלביות, ללא חשש מקטניות
• עוגות כשרות לפסח חלביות
בין העוגות החדשות של רולדין לקראת הפסח:
חדש! – מוס נסיכת הלואר – עוגה המתבססת על מתכון צרפתי עשיר מחבל הלואר- עוגת מוס קרם ברולה פקאן ושוקולד. העוגה בנויה משכבות של בסיס פאדג' בראוניס שוקולד מריר, קרם ברולה בארומת פקאן סיני, שכבה דקה של טופי חלב ושברי פקאן סיני, ושכבת מוס שוקולד בקרמל. העוגה מרוססת בשוקולד מריר וחלב ומעוטרת בטלטל שוקולד ומקרון.

עוגת לה רושל רולדין צילום: יח''צ
המשלבת עוגה אפויה ספוגה בברנדי על בסיס אגוזי מלך, עם שכבה עשירה של מוס שוקולד מריר במרקם עדין ועשיר (ללא מרגרינה!) ושברי קרוקנט. העוגה מעוטרת בקשת מהודרת של שוקולד מריר
ומקרון.
חדש! מרנג סטרון (חלבי ללא חשש קטניות) - עוגת מוס מעודנת העשויה מקרם לימונים חמצמץ
על בסיס מרנג עשיר , מצופה בשמנת מתוקה ושבבי קוקוס, ועטופה בשכבה דקה של שוקולד לבן

עוגת שוקולד - עלית צילום: יח''צ
לעומת עוגות מלאכת היד של קפולסקי ורולדין שטראוס משיקה לכבוד הפסח סדרת עוגות עגולות, טעימות ומפנקות במיוחד. ולמרות שהן לא מלאכת יד הן פשוטות, טעימות ובעיקר ממכרות!
מותג עלית מקבוצת שטראוס, משיק סדרת עוגות מפנקות ועגולות כשרות לפסח במרקם עשיר וטעמים אהובים.
לדברי שי חגואל, מנהל שיווק שוקולד ומאפה בחטיבת תענוג של קבוצת שטראוס: "עוגות עלית לפסח מושלמות
לאירוח בחג ובטעמים המזוהים עם פסח: קוקוס, שוקולד ושזיפים, שזכו לציונים גבוהים במבחני הטעימה."
העוגות של עלית עשויות מחומרים משובחים ומבוססות על מתכונים מנצחים.
טעמים: עוגת שזיפים, עוגת שוקולד עם קרם שוקולד ועוגת קוקוס עם קרם שוקולד שאני חייב להודות (וקצת לא נעים לי), חיסלתי את כולה בעצמי... הזהרתי... היא ממכרת!
מחיר מומלץ לצרכן: 12.5 ₪