
להיות אנג'לינה ג'ולי ועוד דברים לעשות השבוע
לפרסם יצירה משלכם בכתב עת, להבין את בעיית הפליטים העולמית ולהכין מקרונים כמו מקצוענים. החמישייה הפותחת 26.3-1.4.17

מה? הצגה חדשה של "אנסמבל כאן", אותה יצרה וביימה מיקי יונס.
למה? "אני אנג'לינה ג'ולי" היא הפקת תיאטרון פיזי אשר נוגעת בבעיית הפליטים העולמית המשתוללת בימינו. כל הטקסטים בהצגה הם טקסטים אמיתיים, הלקוחים מתוך סרטונים וכתבות ברשת, במטרה להראות דרכם את ההסלמה שהעולם המערבי עובר ביחס לתופעת הפליטות. ההצגה עוסקת בסוגיית הפליטים העולמית אבל לא נותנת זרקור עליהם, אלא עלינו, על החברה האנושית, ומאירה בה פינות חשוכות בכל הנוגע לאלו המנסים למצוא בנו מקלט.
מתי? יום חמישי, 30.3, שעה 20:30. הצגות נוספות יתקיימו ב-15, וב-20 באפריל.
איפה? מוזיאון תל אביב, אולם שידלובסקי.
כמה? 60 שקל. לרכישת כרטיסים.
הידעת? במהלך שנת 2015, 59 מיליון אנשים נאלצו לנטוש את בתיהם מסיבות שונות, בהן רדיפה, אלימות והפרת זכויות אדם.

מתוך ''אני אנג'לינה ג'ולי''
צילום: דדי אליאס

מה? תערוכה חדשה המתמקדת בשני יוצרים מובילים בתחום האוריגמי בישראל – אילן גריבי וסעדיה שטרנברג, המביאים נקודות מבט שונות על האוריגמי.
למה? אילן גריבי מתמחה ביצירת תבניות מחזוריות וקיפולים גיאומטריים, וסעדיה שטרנברג מכין פורטרטים תלת ממדיים של בני אדם, עצמים שקל לזהותם, וחיות מעוררות אמפטיה. שניהם יוצרים מקוריים אשר נוקטים בגישה של "מחקר ופיתוח", כאשר כל בעיה אמנותית/קיפולית מותקפת בשיטתיות מכמה זוויות.
מתי? פתיחת התערוכה תתקיים ביום רביעי ה-29.3 בשעה 19:30, נעילת התערוכה ב-6.5.17. שעות הפתיחה: א-ה 10:00-13:00; שישי 10:00-13:00; שבת 10:00-14:00.
איפה? גלריית ש"ע חנקין, רחוב חנקין 109, חולון.
כמה? כניסה חופשית.
הידעת? אין תיעוד היסטורי וודאי לשורשי אמנות קיפול הנייר. ישנם היסטוריונים הטוענים כי סביר שהאמנות התפתחה בסין זמן מה לאחר המצאת הנייר בשנת 105 על ידי צאי לון, והגיעה ליפן יחד עם הנייר במאה ה-6. עם זאת, לא קיים תיעוד כלשהו של האמנות בסין קודם למאה ה-19, בעוד שביפן דווקא ישנן עדויות לקיום האוריגמי כחלק מטקסים דתיים, כבר במאה ה-14, על כן מקובל יותר להניח כי מקור אמנות קיפוליי הנייר הוא ביפן.

עבודה של אילן גריבי
מתוך התערוכה ''אוריגמי ישראלי 2: המעצב מול הפסל''

מה? כתב עת מודפס שנערך בצורה מקוונת על ידי הקוראים.
למה? אל כתב העת "דוווווש" כל אחד יכול לשלוח מיצירותיו, ושאר הקוראים מצביעים עליהן. היצירות מתפרסמות באתר באופן אנונימי, ולכן נבחנות לגופה של יצירה ולא לגופו של מחבר. בסיום כל חודש יורדות היצירות בעלות הניקוד הגבוה ביותר לדפוס, ולצדן שמות היוצרים.
איפה?באתר.
כמה? הפרסום אינו עולה כסף וכך גם העריכה.
הידעת? במגזין "דוווווש" ישנו נושא חודשי לכל חודש. בכל רגע נתון ישנם באתר שלושה נושאים - זה של החודש שעבר, שהוא כבר חתום ואי-אפשר יותר לשלוח אליו קטעים כי הוא כבר הודפס, זה הנוכחי, שהקטעים ששייכים אליו מופיעים בדף הבית ונתונים להצבעה ועריכה, וזה של החודש הבא, שהקטעים ששייכים אליו יופיעו באתר ברגע שהנושא הנוכחי ירד לדפוס. הנושא הנוכחי הוא "סוף היום", והנושא הבא הוא "פרופיל שלילי".

כתב העת ''דוש''

מה? הפסנתרן סיירוס צ'סטנט יבצע פרשנויות יוצאות דופן ללהיטים של אלביס פרסלי בסדרת ג'אז חם.
למה? הרעיון של צ'סטנט לחבר בין אלביס לג'אז מתבסס על השפעות הבלוז, הקאנטרי והגוספל שניכרות במוזיקה של אלביס. הלהיטים הגדולים של פרסלי מקבלים פרשנויות יוצאות דופן אצל צ'סטנט, אשר ידוע ביכולת האימפרוביזציה שלו. צ'סטנט נותן את הקרדיט ליכולותיו לשנים המעצבות שבהן ניגן בכנסייה כילד.
מתי? המופעים יתקיימו בין התאריכים 27.3-1.4.
איפה? ביום ראשון ה-26 במרץ במועדון הברל'ה, קיבוץ להבות חביבה; ביום שני ה-27 במרץ בתיאטרון ירושלים; ביום שלישי ה-28 בזאפה הרצליה; ביום רביעי ה-29 במרץ במודיעין, אולם עינן, קניון עזריאלי; ביום חמישי ה-30 במרץ וביום שישי ה-31 במרץ במוזיאון תל- אביב לאמנות, אולם רקנאטי; ובמוצ"ש ה-1 באפריל בבית אבא חושי חיפה.
כמה? בין 130-179 שקל.
הידעת? המוזיקה הייתה חלק מהפולחן הנוצרי כבר מייסוד הכנסיות, אך תחילתו של ה"גוספל" היה עם התפשטותה של התנועה הפרוטסטנטית, כאשר החלו להיות מחוברים מזמורים שנועדו לביצוע בשירת הקהל. כאשר המהגרים האירופאיים החלו ליישב את צפון אמריקה, קהילות רבות החלו להשתמש במזמורים אלו במשך טקסים ותפילות ותהליכים אלו היוו את בסיסו של ז'אנר זה.

סיירוס צ'סטנט מנגן אלביס פרסלי
צילום: Andrea Canter

מה? סדנאות להכנת קינוחים שונים: מקרונים, עוגות מוז מקושטות (ללא גלוטן), קאפקייקס ועוד.
למה? הסדנה הינה תאורטית ומעשית. כל המשתתפים מקבלים חוברת מתכונים, מכינים את הקינוחים ויוצאים הביתה עם קופסה ובה הקינוחים שהוכנו בסדנה. את הסדנאות מעבירה דנה ברזק, קונדיטורית בוגרת בית הספר "דנון".
מתי? הסדנאות הקרובות: 31.3; 7.4.
איפה? הסדנאות מתקיימות בתל אביב, בשכונת הצפון הישן. לפרטים נוספים: 050-8273011. לעמוד של קינוחה בפייסבוק.
כמה? 250 שקל. ניתן גם לקבוע סדנאות פרטיות לקבוצות של ארבעה משתתפים ומעלה.
הידעת? בתאריך ה-20.3 שחל בשבוע שעבר, ציינו ברחבי העולם את יום המקרון הבינלאומי. מקורותיה של עוגייה זו אינם ברורים. היסטוריונים אחדים טוענים שראשיתה במנזר איטלקי, כאשר נזירים התלוו לשפים של קטרינה דה מדיצ'י, שהגיעה לצרפת בשנת 1533. מתכונים לעוגיות מקרון מופיעים בספרי מתכונים כבר בראשית המאה ה-18. מתכון לעוגיות על בסיס שקדים פורסם גם בספר הידוע Book of Household Management בשנת 1861.

סדנאות המתוקים של קינוחה
צילום: דנה ברזק